Sajtovi za online prodaju

Potreba i prednosti sajtova za online prodaju

Pojavom sve većeg broja Payment procesora poput Paypal-a, Skrill-a, geatway servisa 2Checkout, servisa za kreditne kartice Stripe.com i Worldpay, prodaja preko Internet sajtova postaje sve elegantnija.

Izrada internet prodavnice za online prodaju zavisi od konkretnog biznisa, broj artikala, lokaliteta, vrsta robe ili usluga. Bolja komunikacija na globalnom nivou u kombinaciji sa mnoštvom servisa za naplatu i razvijenih mreža kompanija za distribuciju i dostavu, pruža mogućnost proširenja tržišta poslovanja, jer na ovaj način vaši proizvodi mogu stići u bilo koji deo sveta.

Koju platformu za online shop odabrati?

Postoji veliki broj open source platformi za online prodaju od kojih bismo izdvojili Magento, Wordpress sa Woocommerce dodatkom, Zen Cart, Open Cart.

Većinu potreba vlasnika internet sajtova preko kojih se prodaje, ove platforme u potpunosti zadovoljavaju. Ukoliko postoje vrlo specifične potrebe, zahtevi koji nisu standardni, uvek je sve moguće izvesti prilagođeno - unikatno rešenje.

Prednosti open source rešenja su:

  • ogromna podrška od strane zajednica koja konstantno rade na razvoju,
  • veliki broj dodataka i tema,
  • jezička podrška,
  • stalni update-i.

Prednosti i mane Custom online prodavnice

Glavna mana može biti nestručnost onoga ko razvija ovakav sistem i obrnuto. Ukoliko developeri sa iskustvom rade na razvijanju ovog rešenja ono može biti u potpunosti zadovoljavajuće. Ukoliko se ne posveti dovoljno pažnje sigurnosnim propustima i svim funkcionalnostima, može doći do neželjenih bug-ova.

Iz tog razloga se većina njih odlučuje za open source rešenja, jer na njima radi ogromna zajednica dugi niz godina i vrlo je teško da jedan developer ili grupa developera sa ograničenim budžetom i vremenom razviju dovoljno pažnje sigurnosnim propustima i svim funkcionalnostima, može doći do neželjenih bug-ova. Svakako, postoje i fantastična custom rešenja kvalitetnih developera, potpuno prilagođena kako administratoru sajta tako i krajnjem korisniku.

Izrada sajta za online prodaju u Wordpress-u

Wordpress je vodeći CMS (Conten Management System) sa neverovatnom ekspanzijom i zauzimanjem preko 20% tržišta svih sajtova što je impresivan broj. Kreiran sa idejom blog platfome iz godine u godinu postaje platforma za sve. Od klasičnih prezentacija, blogova, magazina, portal sajtova za vesti, portfolija, socijalnih mreža do online shopa.

Trenutne mane platforme postaju beznačajne u odnosu na sve prednosti i na brzinu otklanjanja problema. Ukoliko naši kvalitetni developeri rade na izradi sajta u WordPressu za online prodaju, budite sigurni da ćete imati fantastične rezultate.

Prijateljski korisnički deo, odlična integracija sa socijalnim mrežama, dodaci poput Woocomerce uslovili su da je sve veći broj brendova koji se odlučuju za Wordpress. Wordpress je takođe naš odabir i priključili smo se timu koji pobeđuje.

Proces izrade sajtova za prodaju

Prva faza u izradi bilo kojeg sajta, pa i online shopa je uzimanje precizne specifikacije zahteva naručioca, informacija o njegovom poslovanju i materijala koji će se koristiti za web sajt.

Dizajn je sledeći korak koji se radi uz konsultacije sa klijentom. Kada je dizajn usvojen developeri kodiraju PSD (Photoshop) dizajn u HTML, CSS, JS. Iskodirani HTML template se iskorišćava kako bi se na njega implementirale funkcionalnosti kao što je CMS sistem, online shop funkcionalnost i sve specifične funkcionalnosti koje klijent zahteva.

Ovo je standardni radni tok (workflow) koji se koristi, ali može biti znatno unapređen upotrebom wireframe-ova i prototipa koji daju klijentu jasniju sliku o tome kako treba da izgleda i funkcioniše krajnji proizvod.

Testiranje i kontrola kvaliteta je obavezna faza pre objavljivanja web sajta na production server.

online prodavnica ilustracija

Kako podići novac ostvaren od online prodaje

Mogućnost da profit koji ostvarite od prodaje na jednostavan način transferujete na devizni račun kompanije ili Vaš privatni račun olakšalo je poslovanje.

Postojanje platnih kartica kao što su Payoneer i Skrill, koje su u osnovi Master Card omogućile su da istog momenta kako nešto online prodate, možete podići novac na bankomatu uz minimalnu proviziju ili kupovati direktno preko kartice u trgovinama bez provizije.

Bilo da poslujete lokalno ili globalno, sajt za online prodaju pružiće Vam neiscpne mogućnosti.

Dobar dan. Kako možemo da vam pomognemo?

back btn

Naručite uslugu

Ovo polje je obavezno.
Web dizajn Web development Web aplikacija Internet marketing Copywriting Grafički dizajn Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.

back btn

Pridružite nam se.

Ovo polje je obavezno.
UI/UX dizajner Community Manager Front-end Developer Back-end Developer Grafički Dizajner Copywriter SEO Ovo polje je obavezno.
Priložite CV/Portfolio
Ovo polje je obavezno.

back btn

Tu smo za vas.

Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.