Izrada web sajtova za mobilne telefone i ostale uređaje

Šta je mobilni web sajt i da li može unaprediti moj biznis?

Da li izrada mobilne verzije sata može unaprediti vaš biznis i doneti vam nove klijente? Šta podrazumeva mobilni web sajt?

Mobilni web sajt je web sajt koji se podjednako dobro prikazuje na svim vrstama i dimenzijama ekrana različitih uređaja, kao što su mobilni uređaji, tableti, desktop računari itd.

Mobilni ili responsive (prilagođavajući) dizajn je relativno novi pojam koji je nastao kao reakcija na nagli rast rasprostranjenosti mobilnih uređaja koji u svakom trenutku ili mestu imaju Internet konekciju i omogućavaju korisnicima brzo dolaženje do informacija. Ovome ide u prilog i činjenica da su se ljudi jednostavno navikli na Internet i retko prođe nekoliko sati da ga ne koriste.

Sve dok se nije desila ova prekretnica većina Internet pretrage je dolazila sa desktop računara, pa su i sajtovi dizajnirani prema tome principu.

Stručnjaci predviđaju da će u narednih nekoliko godina mobilna pretraga nadmašiti desktop pretragu.

Ako uzmemo ove činjenice u obzir, jasan je odgovor na pitanje koje smo postavili na početku i definitivno da je izrada web sajta za mobilne telefone pametna investicija kako za sadašnjost tako i za budućnost.

Prednosti izrade sajta za mobilne

To što je sajt prilagođen svim veličinama ekrana različitih uređaja pozitivno utiče na ukupnu efektivnost - dovodi do smanjenja troškova, povećanja profita i pomaže u povećanju popularnosti vašeg brenda.

Ovo je lista prednosti koje donosi responsive mobilni web sajt:

  • sajt se podjednako dobro prikazuje na svim uređajima,
  • manji troškovi razvoja web sajta, jer imamo samo jednu verziju,
  • smanjeni troškovi i olakšano održavanje sajta,
  • zbog toga što imamo jedan URL smanjujemo i troškove marketinških kampanja,
  • bolje iskustvo za korisnike (brzina učitavanja, prikaz sadržaja, navigacija, manje stope bounce rate),
  • doslednost vizuelnog identiteta (veća prepoznatljivost),
  • Google obožava responsive sajtove i bolje ih rangira,
  • ostajete u koraku sa konkurencijom.

Za još detaljnije objašnjenje zašto je responsive dizajn dobro rešenje pogledajte naš blog post - 7 razloga zasto koristiti responsive dizajn.

sajt za mobilne uredjaje ilustracija

Kako napraviti mobilni web sajt

Ukoliko već posedujete sajt koji nije prilagođen mobilnim uređajima potrebno je da se uradi njegovo reprogramiranje ili da se uradi potpuno nova verzija od početka. Oba rešenja su izvodljiva samo je pitanje koliko će biti vremena potrebno da bi se uradio taj postupak.

Ukoliko se bavite sa web programiranjem, prilagođavanje sajta za vas neće predstavljati problem, ali ukoliko ste vlasnik biznisa koji nema iskustva sa ovim tehnologijama preporučujemo da angažujete profesionalnu web dizajn firmu koja će uraditi ovaj posao za vas.

Cena (investicija) koju uložite u novi sajt, je minimalna u odnosu na benefite koje možete ostvariti. Da ne shvatite pogrešno, nije dovoljno samo kreirati web sajt. Naprotiv, uspešan web sajt ne možete dobiti preko noći, potrebne su godine truda i rada i samo takav pristup donosi dobre rezultate. Kao i svaki drugi biznis i online biznis zahteva ozbiljan pristup i nemojte napraviti grešku misleći da je samo kreiranje web sajta dovoljno.

Dobitna kombinacija za uspeh Vašeg biznisa je vrhunski dizajniran web sajt koji je podjednako dobro prilagođen i pretraživačima i korisnicima uz konstantno ulaganje u internet marketing.

Dobar dan. Kako možemo da vam pomognemo?

back btn

Naručite uslugu

Ovo polje je obavezno.
Web dizajn Web development Web aplikacija Internet marketing Copywriting Grafički dizajn Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.

back btn

Pridružite nam se.

Ovo polje je obavezno.
UI/UX dizajner Community Manager Front-end Developer Back-end Developer Grafički Dizajner Copywriter SEO Ovo polje je obavezno.
Priložite CV/Portfolio
Ovo polje je obavezno.

back btn

Tu smo za vas.

Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.