Hvala što ste se prijavili na naš newsletter!
Prijava nije uspela.
best websites of the world
css design awards nominee

Korporativni identitet

Korporativni identitet označava kompletno grafičko rešenje identiteta firme i koji je predstavlja na tržištu. Osnovna karakteristika korporativnog identiteta jedan je stil koji se prepoznaje svakom njegovom elementu. Korporativni identitet se sastoji od 3 ključna i ostalih pratećih elemenata. Ključni elementi su: logotip, vizit karta, memorandum.


Ostali elementi korporativnog identiteta

Ostali elementi su koverat, fascikla, notes, olovke, majice, auto grafika, zastava, futrola, vreće, nalepnice, itd. Pri izradi korporativnog identiteta najvažnije je formirati jedan stil i dalje se voditi njime. PopArt tim će svojim iskustvom i umećem stvoriti za vas kvalitetan korporativni identitet koji će biti unikatan na tržištu, a na potencijalne klijente ostaviti pozitivan i snažan utisak.


Vizuelni identitet kompanije

Svaka organizacija ima svoj identitet. Identitet je skup osobina po kojima se organizacija identifikuje i predstavlja na tržištu. Pored identiteta, organizacija ima i imidž - odnosno utisak koji brend ostavlja na pojedinca. U ovom delu oglašavanja (eng. advertising) gde se proizvod, usluga ili ideja usmeravaju ka auditorijumu putem sredstava za oglašavanje, najznačajniju ulogu ima vizuelni identitet.

Vizuelni identitet je osnovno sredstvo raspoznavanja, skup svih vizuelnih i fizičkih karakteristika nekog proizvoda, usluge, ideje ili kompanije, koji ga razlikuju od drugih proizvoda, usluga, ideja ili kompanija na tržištu i na taj način predstavljaju vizuelno jedinstvo istih. Osnovna funkcija vizuelnog identiteta je da omogući kompanijama da steknu konkurentsku prednost, unaprede je i zadrže.

Danas je opšte prihvaćeno da identitet jedne korporacije predstavlja njenu ukupnu komunikaciju oličenu u kulturi, verovanjima, stavovima, zaposlenima, rukovodstvu, vlasništvu, strategiji, a predstavljenu putem njenog vizuelnog identiteta. U poslovnom smislu, vizuelni identitet je sinonim za ogledalo preduzeća.


Naručite dizajn grafičkog rešenja

PopArt studio po povoljnim cenama nudi dizajn korporativnog identiteta viokog kvaliteta kao neizostavan element u bašem poslovanju. Pogledajte portfolio izdvojenih grafičkih radova PopArt Studija.