Hvala što ste se prijavili na naš newsletter!
Prijava nije uspela.
best websites of the world
css design awards nominee

Dizajn statičkih i animiranih banera

Baneri su dugo vremena najrasprostranjeniji način oglašavanja na internetu. Predstavljaju uočljive oglase u obliku statične slike ili animacije, čija je uloga da zaintrigira posetioca i posluži kao dolazni link prema vašem web sajtu.

Baner se takođe može posmatrati i kao oglasni prostor koji je sastavni deo neke web stranice, unutar kojeg oglašavač može objaviti bilo koji sadržaj koji se inače sme objaviti na internetu. Dimenzije banera možete birati iz standarda (120 x 60, 160 x 60, 180 x 150, 400 x 240, 250 x 250, 336 x 280, 468 x 60) ili se rade po meri klijenta.


Svrha reklamnih banera

Oglašavanje na internetu putem reklamnih banera, je siguran put do povećanja prodaje. Baneri se mogu koristiti za više namena, kao što su:

  • povećanje prodaje proizvoda ili usluga, profita
  • obaveštavanje potrošača o novim proizvodima / uslugama ili specijalnim ponudama
  • promocija Vašeg imena (brendiranje)

Vrste banera - dizajn banera

Razlikuju se dve osnovne vrste dizajna banera:

  • statički baneri (obično JPG, PNG format)
  • animirani baneri GIF

Izrada banera svih dimenzija, namena i različitim tehnologijama. Izrada Flash banera bila je poprilično popularna u svetu i kod nas. Dobar baner moze da privuče posetioce i poveća posetu vašeg sajta. Dizajn banera igra veliku ulogu u prezentovanju vašeg biznisa. Mogući su baneri u različitim formatima, kao što su .gif, .jpg, .swf tj. flash baneri itd. Ukoliko planirate kampanju u cilju povećanja posete i izradu banera, PopArt Studio je svakako pravo mesto za vas.