Šta je ilustracija i šta rade ilustratori

Ilustracija je vizuelno objašnjenje teksta, procesa, poruke ili koncepta, grafička interpretacija i dekoracija, a najčešće vizuelni čin sam po sebi, koji samostalno prezentuje sve gore navedeno. Ilustraciju kreira ilustrator prenošenjem klijentove ili lične vizije u grafičku formu. Većina grafičkih ilustratora je fleksibilna i svoj grafičko-tehnički pristup može transformisati, kako bi kreirala adekvatan estetski koncept, koji bi savršeno odgovarao vašem projektu i obezbedio mu višu vrednost. Ilustracija objašnjava, uprošćuje, kreira prepoznatljivost i stil, ali iznad svega predstavlja odgovor u vizuelnoj komunikaciji.

Koje usluge i vrste ilustracija kreiraju naši dizajneri

Ilustrujemo širok spektar ilustracija za različite projekte i namene, koji počinju od specifičnih grafičkih elemenata za veb stranice kombinovane sa interaktivnošću, zatim unikatne ikonice, dizajniramo živopisne kalendare, dečije ilustracije, vector art, naslovnice za knjige i pakovanja proizvoda, dizajn karaktera i namenske unikatne ilustracije.

Vrste ilustracija

Ilustracije za veb-sajt

Maštovite ilustracije mogu nadograditi izgled veb sajta i približiti vašu poruku posetiocima. Grafika i ovaj vid komunikacije ustaljeni su u korporativnom i marketinškom svetu.

Dizajn infografike

Prosečni korisnik čita između 20% i 30% teksta i na osnovu toga zaključuje i procesuira odluku o onome što je pročitao. Vizuelni prikaz i prvi utisak konvertuje nove kupce 70% - 80% više nego tekst. Naši dizajneri infografike sublimišu često složene podatke u viralnu grafiku koja sadržaju pruža višu vrednost. Infografike koju najčešće kreiramo sastoji se od elemenata kao što su:

  • Set info ikone
  • Vizuelna simulacija različitih procesa
  • Dijagrami, mape i ostali statistički elementi
  • Vremenski okviri (eng. timeline) i šematski prikazi

Zaintrigirajte vaše klijente viralnim inforgrafikama.

Ilustracije ikonica

Za izradu odgovarajućih setova ikonica koristimo različite geometrijske oblike i vrste poput linijskih, flat, UI, monohromatskih i minimalstičkih ikonica. Kombinujemo oblike, konture lica, figure, pojednostavljene stilizacije kako bismo stvorili što fascinantniji unikatan set ikonica za naše klijente.

Dizajn konceptualnih ilustracija

Konceptualne ilustracije mogu pomoći da dodate malo ličnog pečata vašem brendu. Karaktere koje dizajnira naš tim, odličan je način da ispričate priču vaše kompanije. Spremni smo da razvijemo likove za vaše individualne potrebe, a posebno volimo da ilustrujemo slavne ličnosti i istorijske elemente.

Unikatne ilustracije

Povećajte svest o robnoj marki sa timom specijalizovanih grafičkih dizajnera spremnih da naprave personalizovanu i jedinstvenu ilustraciju, koja će zaokupiti maštu vaše ciljne publike. Počnite da razvijate nov, prepoznatljiv imidž vašeg brenda.

Ilustrovanje knjiga

Koncept umetničke ilustracije poput mnogih drugih umetničkih prikaza zahteva svež, prepoznatljiv pristup kako bi bio uspešno prihvaćen među čitaocima i omogućio im da se zaljube u vaše delo. Spremni smo da vam pomognemo u razvoju konceptualne umetnosti koja se transformiše u komercijalni uspeh i prodaju vaših knjiga, te poistovećuje kupca sa napisanim delom.

Dečije ilustracije i dizajn karaktera

Zaokupite maštu svoje mlade publike šarenim i kreativnim ilustracijama. Prenesena jasnija vizuelna poruka mnogo je konkretnija informacija od teksta, te poruku čini jednostavnijom i brže razumljivom. Bolje postizanje obrazovnih svrha, gde deca i odrasli brže shvataju vizuelne materijale, obrazovne resurse, knjige, dečje knjige, priručnike itd.

Vector art

Vektorska umetnost je osnova svake ilustracije. Koristimo najbolje alate i softvere kako bi mogli da preoblikujemo objekte, dodamo kontrast, uređujemo slojeve, kreiramo bazu i završne detalje. Ukoliko uvećate ili umanjite sliku, naići ćete na nepromenljivost kvaliteta i jasnoću koju omogućava vektorska grafika. Vektorske ilustracije osiguravaju oštru reprodukciju u svim razmerama. Stvaramo kvalitetne vektorske grafike gde nastojimo da prikažemo spoj mnogih stilova u jednu vektorsku celinu.

winter nights ilustracija

Proces ilustrovanja i kako pristupamo projektu

Čim ispunite upit za evaluaciju i pošaljete nam osnovne inpute, biće nam drago da vas kontaktiramo i započnemo saradnju. U početku razvijamo koncept i ideju, a kada se odlučite za idealni predlog, pristupamo izradi finalnog rešenja.

01. Projektna dokumentacija

Kreiramo sveobuhvatnu dokumentaciju projekta, koja uključuje vaše zahteve, detalje o kompaniji, kolor šemu i ideju koju je potrebno implementirati.

02. Storyboard

Po dobijanju projektne dokumentacije vršimo istraživanje kako bismo razumeli potrebe vaše ciljne grupe nakon čega naš kreativni tim kreira skicu koju vam šaljemo na dodatne revizije.

03. Ilustracija počinje

Kolege realizuju sve iznad obrađeno i trude se da dizajn bude specifičan za nišu koja je tražena i na taj način doprinesu boljoj konverziji.

04. Finalizacija

Osiguravamo za vas pravovremenu isporuku svakog projekta uz implementirane revizije i dostavljamo vam finalno rešenje u svim potrebnim formatima.

Poručivanje ilustracija

Svi ovi pozitivni efekti korišćenja ilustracija zaslužuju vašu pažnju, zar ne? Zato ponesite svoje ideje sa sobom i dođite do nas ili nas kontaktirajte putem narudžbenice. Učinićemo da se vaš resurs vizuelno istakne i stekne dodatnu izražajnu snagu za privlačenje posetilaca i povećanje konverzije.

Naručivanje
showcase image fullimage

Dobar dan. Kako možemo da vam pomognemo?

back btn

Naručite uslugu

Ovo polje je obavezno.
Web dizajn Web development Web aplikacija Internet marketing Copywriting Grafički dizajn Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.

back btn

Pridružite nam se.

Ovo polje je obavezno.
UI/UX dizajner Community Manager Front-end Developer Back-end Developer Grafički Dizajner Copywriter SEO Ovo polje je obavezno.
Priložite CV/Portfolio
Ovo polje je obavezno.

back btn

Tu smo za vas.

Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.