BESPLATNA SEO ANALIZA I PONUDA

Ovo polje je obavezno.

Zašto je vašoj internet prezentaciji potrebna SEO optimizacija

PopArt Studio - Srbija - je digitalna agencija sa kompletnom uslugom internet marketinga, višegodišnjim iskustvom i brojnim priznanjima i nagradama. Specijalizovani smo za usluge web i grafičkog dizajna, brendiranja, SMM i SEM promocije, usluge SEO optimizacije sajta isključivo uz primenu organskih tehnika koje predlaže Gugl, kao i druge usluge iz oblasti internet marketinga.

Koji je glavni cilj SEO optimizacije sajta

Profesionalni web dizajn nije dovoljan da bi vaš sajt bio posećen, neophodno je da kada korisnici unesu određenu ključnu reč u polje za pretragu pronađu baš vaš web sajt među prvima u rezultatima pretrage. Uloga SEO optimizacije je usmerena upravo ka tome da vaš web sajt privuče što više ciljanih posetilaca sa internet pretraživača.

Da li ste znali...?
- 70% korisnika koji pretražuju određeni pojam otvaraju samo prva 3 rezultata,
- 90% korisnika koji pretražuju ne idu dalje od prve strane.

Zašto je SEO optimizacija toliko važna

Bez obzira na to da li vaš sajt obezbeđuje informacije ili nudi proizvode i usluge, većina posetilaca će koristiti pretraživače da bi vas pronašla. Samo će mali broj ljudi koji su čuli za vašu firmu tražiti baš po adresi sajta.

Kvalitetnom optimizacijom povećava se posećenost vašeg web sajta, što može dovesti do većeg broja poziva i upita, ali i do srazmernog povećanja interesovanja za vašim uslugama i proizvodima. Budžet koji uložite u SEO optimizaciju sajta može vam se višestruko vratiti kroz dodatni profit koji ćete ostvariti na osnovu bolje pozicije u rezultatima pretrage.

Živimo u vremenu u kome internet uzima sve veći marketinški deo kolača postajući najdominantniji medij za promociju i oglašavanje. U poređenju sa konvencionalnim načinima oglašavanja, internet pruža mnogo više mogućnosti da doprete do svojih potencijalnih klijenata. Gugl pretraga je šansa da budete viđeni, a da bi se stvorila čvrsta i dobra pozicija neophodna je upotreba odgovarajućih tehnika koje će doprineti postizanju najboljih rezultata.

Sajtovi koji su optimizovani na pravi način imaju više od 80% poseta sa pretraživača. Promet na internetu je većim delom vođen na osnovu rezultata pretrage na komercijalnim pretraživačima, kao što su Google, Bing ili Yahoo.

Ukoliko se vaš sajt ne pojavljuje u pomenutim pretraživačima prilikom unosa ključnih reči u polje za pretragu, možete da izgubite neverovatan broj posetilaca a samim tim potencijalne kupce vašeg proizvoda ili korisnike vaših usluga.

Ukoliko želite da se ozbiljnije posvetite svom biznisu, SEO optimizacija sajta za Gugl je nezaobilazna.
seo grafikon

Prednosti optimizacije sajta za Google

Danas u svetu postoji veliki broj pretraživača dok njihova upotreba najviše zavisi od geografije. Na primer u Rusiji je veoma popularan Yandex dok se u Kini najviše koristi Baidu. Prema istraživanju koje je sprovedeno krajem 2016. godine izdvojila su se 4 velika pretraživača:

seo optimizacija infografika

Kako najveći broj korisnika interneta pri pretrazi koristi Google pretraživač, dobra praksa nalaže da se prilikom optimizacije sajta primenjuju pravila koje predlaže upravo ova kompanija.

Zašto je dobro odlučiti se za SEO:

 • icon percentageVisok procenat povrata investicija. - U odnosu na ostale vidove marketinga, SEO optimizacija ima najveći procenat povrata investicija (eng. ROI – Return On Investment). Drugim rečima, sajt optimizovan u skladu sa gugl standardima, ima tendenciju da se visoko rangira u pretrazi a to može vašem biznisu doneti mnogo više novca nego što ste uložili.

 • icon checkBolje korisničko iskustvo. – Kvalitet informacija i korisničko iskustvo na sajtu postaju sve važniji faktor rangiranja. Dobro optimizovan sajt usmeren je ka izvlačenju maksimuma tako da se obezbedi što bolje korisničko iskustvo, predstave ponuđeni proizvodi i usluge na najbolji mogući način ali i da se ubedi posetilac da baš vas kontaktira.

 • icon groupVeća poseta sajta. – Sajtovi koji se nalaze u vrhu pretrage na pretraživačima imaće mnogo veći broj poseta. Veći broj korisnika kao i veći broj strana koje oni pregledaju prilikom posete imaju veliki uticaj na autoritet sajta a što direktno utiče na pozicioniranje u pretrazi. Bolja pozicija u pretrazi veća šansa za vaš biznis.

 • icon magnifyVeća vidljivost i bolja prodaja. – Zahvaljujući visokim pozicijama na pretraživačima a šta je nastalo kao rezultat implementiranja i zadovoljavanja mnogobrojnih SEO pravila i preporuka, dolazi do bolje i veće vidljivosti sajta. Ukoliko je sajt napravljen tako da prezentuje proizvode i usluge na pravi način, veća vidljivost dovešće do više poseta, što direktno povlači i više prodatih proizvoda ili usluga.

 • icon rocketMogućnost targetiranja. - Jedna od osnovnih stvari koja se mora definisati prilikom SEO optimizacije sajta jeste ciljna grupa i ključne reči a sve u cilju privlačenja posetilaca koji su zaista zainteresovani za sadržaj koji nudite. Bitna karakteristika jeste da se pruža mogućnost targetiranja na osnovu geografske lokacije što daje mogućnost pozicioniranja u pretrazi za prethodno definisan grad, državu ili regiju.

 • icon coinNiska cena SEO usluga. - U odnosu na druge oblike marketinških aktivnosti, ulaganje u ovaj vid marketinga predstavlja najbolju investiciju. Za novac koji uložite dobijate trajno bolju poziciju na pretraživačima, više poseta sajta, doprinosite građenju svog brenda, a što kao krajnji rezultat može da ima više prodatih proizvoda ili usluga. Uložen novac u ovaj vid usluga predstavlja ne samo jednu od najboljih i najjeftinijih investicija, već i investiciju koja vam se može vratiti višestruko i na duge staze donositi konstantan profit.
Besplatna SEO analiza vašeg sajta

Ukoliko imate web sajt i želite da se bolje rangira u pretrazi, popunite formular za besplatnu SEO analizu koja se nalazi na vrhu ove stranice. Uradićemo detaljnu analizu vašeg sajta, njegovog trenutnog stanja i poslati vam izveštaj sa predlozima za unapređenje i ponudom naših usluga za SEO optimizaciju vašeg sajta.

SEO analiza ključnih reči

SEO analiza počinje procenom kvaliteta vaših ključnih reči. Izbor ključnih reči je najvažniji korak i zbog toga je potrebno posvetiti dovoljno vremena kako bi se ovaj korak odradio što kvalitetnije. Razmišljajte sa pozicije vaših potencijalnih posetilaca :šta biste vi na njihovom mestu upisali u pretraživaču kada biste tražili temu, uslugu ili proizvod sa vašeg sajta?

Postoje SEO alati uz pomoć kojih možemo da proverimo koliko je pretrage bilo za neku ključnu reč u proteklom periodu. Proveravamo koliko je teško plasirati se među prvih 10 za izabrane ključne reči i na koji način.
Više o analizi ključnih reči.


SEO analiza konkurencije

Vaši konkurenti na internetu su svi sajtovi koji se pozicioniraju na prvoj i drugoj strani za ključne reči koje su značajne za vas i za vaš biznis. Kako bi se vaš web sajt što bolje rangirao u Guglovoj pretrazi, neophodno je da prethodno dobro upoznate konkurenciju.S tim ciljem na umu, vršimo detaljno istraživanje konkurentskih sajtova i na osnovu dobijenih podataka kreiramo pobedonosnu strategiju za vaš biznis.
Više o analizi konkurencije.

Proces optimizacije i metodologija:

 • Konsultacije

  Konsultacije sa našim timom stručnjaka koji će napraviti detaljnu procenu trenutnog stanja vašeg web sajta i odrediti dugoročnu strategiju za optimizaciju i promociju

 • Istraživanje ključnih reči.

  Detaljno istraživanje ključnih reči za koje bi vaš web sajt trebalo da se rangira u SERP

 • Istraživanje konkurencije.

  Istraživanje konkurenata, analitika uz poseban osvrt na planiranje i pokretanje kampanje za promociju

 • On-page optimizacija

  Podrazumeva sređivanje i implementaciju mikroformata Schema.org, validaciju kôda, sređivanje naslova, meta elemenata, optimizaciju performans i učitavanja stranica.

 • Marketing sadržajem

  Pisanje i dodavanje kvalitetnog i relevantnog sadržaja u okviru vašeg web sajta, pokretanje bloga i određivanje kategorija i potkategija u zavisnosti od ciljne grupe krajnjih korisnika

 • Off-page optimizacija

  Određivanje off-page strategije, promocija, otvaranje i vođenje naloga kompanije na društvenim mrežama, pokretanje kampanje za izgradnju povratnih linkova na blogovima u sličnoj branši (eng. niche) i sa sličnom tematikom.

 • Lokalizacija firme

  Prijavljivanje na Google mape, otvaranje stranice kompanije na Guglovom servisu Google My Business i povezivanje istih sa veb sajtom.

Ostale usluge Internet marketinga

Osim organske SEO optimizacije, koja donosi rezultate na prirodan način, internet marketing obuhvata i plaćene tehnike reklamiranja koje donose brze rezultate kada vam je to najpotrebnije.

Kombinovanjem prirodne optimizacije s plaćenom u odgovarajućoj proporciji, možete još više ubrzati Vaš put ka uspehu i zacrtanim ciljevima.

Upoznajte se sa marketinškim prilikama koje donose:

 • PPC oglašavanje

 • marketing na društvenim mrežama

Transparentnost, Praćenje SEO kampanje i izveštavanje

Pratimo Vaš napredak i redovno Vas izveštavamo o našim SEO aktivnostima i o vašim pozicijama uz maksimalnu transparentnost i uvid u naš posao.

Profesionalni tim PopArt Studija

Naši SEO stručnjaci su dobro upoznati sa preko 200 faktora koji utiču na visoko pozicioniranje i poseduju znanje neophodno za postizanje dobrih rezultata. Kvalitetnom on-page i off-page SEO optimizacijom sajta za Google omogućićemo da vaš sajt bude indeksiran od strane pretraživača, a da potom dostigne i što bolju poziciju na pretraživačima.

Da li ste znali..?
Korisničko iskustvo (eng. user experience, UX) jedan je od faktora rangiranja. Google će bolje rangirati sajt ukoliko on poseduje rezponzivni dizajn (od eng. reči responsive design, što znači da se prilagođava uređaju) prilagođen prenosivim uređajima i nagraditi ga ukoliko dizajnom i sadržajem pruža najbolje korisničko iskustvo.

Još uvek nemate web sajt ili je vaš postojeći veb sajt zastareo? Ne dozvolite da potencijalni kupci napuštaju vaš sajt zbog zastarelog dizajna. Naručite web sajt i ostvarite dodatni profit na internetu!


seo ilustracija pc

Naručite marketing uslugu

Želite li i vi deo onlajn tržišta? Zatražite upit za internet marketing.

Naručivanje

Dobar dan. Kako možemo da vam pomognemo?

back btn

Naručite uslugu

Ovo polje je obavezno.
Web dizajn Web development Web aplikacija Internet marketing Copywriting Grafički dizajn Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.

back btn

Pridružite nam se.

Ovo polje je obavezno.
UI/UX dizajner Community Manager Front-end Developer Back-end Developer Grafički Dizajner Copywriter SEO Ovo polje je obavezno.
Priložite CV/Portfolio
Ovo polje je obavezno.

back btn

Tu smo za vas.

Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.