BESPLATNA SEO ANALIZA I PONUDA

Ovo polje je obavezno.

Želite uspeh vašeg onlajn biznisa? Konsultujte se pre početka projekta i napravite detaljan plan sa našim SEO konsultantima

Fokus i dobro izabrana strategija presudni su za uspeh. Pored velike posvećenosti i upornosti pri radu, veoma je važno odrediti dobar smer marketinške kampanje da bi se izbeglo nepotrebno trošenje sredstava na strategiju koja ne donosi rezultat. Alokacija sredstava na dobar marketinški pravac jeste presudan faktor za uspeh u poslu.

Zadatak SEO konsultanta je da prepozna pravu šansu, pravi put kojim treba ići, marketinšku strategiju koja će vaš biznis eksponencijalno usmeriti ka vrhu.

U nastavku ćemo vas upoznati sa fazama i metodologijom SEO konsultovanja.

1. Analiza Vašeg Internet prisustva

Pre svega, neophodno je dobro se upoznati sa delatnošću klijenta i njegovim vebsajtom. Potrebno je dobro ispitati i razumeti klijentove poslovne planove i na osnovu njih razvijati marketinšku strategiju. Dobra analiza za rezultat ima definisanje ciljne grupe, očekivanja, demografske strukture publike, poslovne strategije.

Vaš web sajt ima nekoliko pokazatelja trenutnog stanja, a to su njegova posećenost, PR (Page Rank), pozicije na pretraživačima za željene ključne reči, broj reči preko kojih posetioci mogu pronaći web sajt.

Veoma je važno definisati šta je primarni cilj internet marketing kampanje. Da li su to veća posećenost, bolja pozicija na pretraživačima za željenu ključnu reč, povećanje prisustva u društvenim mrežama ili nešto drugo?

2. Analiza Vaše Internet konkurencije

Vaša realna konkurencija ne mora takođe biti i konkurencija na internetu. Veb je mesto na kome svi imaju šansu da se prikažu na što bolji način i zauzmu dobru poziciju na pretraživačima. Često su vaša konkurencija sajtovi koji se dobro rangiraju za ključne reči presudne za vaše poslovanje.

Iz nekog razloga su oni tu gde jesu i potrebno je da SEO konsultant utvrdi koje su SEO tehnike i strategije korišćene u njihovom slučaju i koji su potencijalni nedostaci koji se mogu iskoristiti.

Potrebno je učiniti sve što i konkurencija, a zatim i više od toga da bi se došlo do željenog cilja.

3. Izbor adekvatne strategije i tehnika

SEO je postao ustaljeni izraz za ogroman skup aktivnosti u oblasti internet marketinga. Postoji veliki broj tehnika, počevši od društvenih mreža, preko link kampanja, pa sve do pisanja članaka na relevantnim sajtovima.

SEO konsultant treba da odredi koje će se tehnike koristiti i doneti najbolje rezultate.

4. Implementacija SEO tehnika

Ukoliko ste osim usluge SEO konsultacije odabrali istu SEO agenciju da vodi vašu kampanju, onda je neophodno da pored konsultovanja odabrane SEO tehnike budu primenjene i da se pažljivo prati njihovo sprovođenje.

5. Izveštavanje

Za implementaciju SEO aktivnosti,osim praćenja, neophodno jei beležiti strategiju, kako biste se uverili da je delotvorna.

Pravovremeni izveštaji su od suštinske važnosti i prikazuju transparentno ceo proces.

Lista zadataka SEO konsultanta:

 • razumevanje klijenta, poslovnih ciljeva i strateški marketinški plan
 • sveobuhvatna analiza web sajta
 • određivanje ključnih reči,
 • inicijalni izveštaj
 • analiza konkurencije za definisane ključne reči
 • analiza sadržaja i optimizovanih tekstova (eng. SEO copywriting)
 • analiza web arhitekture i interno linkovanje
 • analiza HTML-a i rasporeda elemenata strane (eng. page layout)
 • HTML validacija
 • preporuke za prilagođavanje tekstualnih elemenata na stranici u cilju boljeg ranga na pretraživačima (eng. on-page recommendations)
 • preporuke za optimizaciju: zaglavlje (heading), meta i naslovni tagovi, podebljana slova i kurziv (bold/italic), poboljšanje performansi sajta i njegovog učitavanja
 • link building strategija mreže linkova tj. izgradnja kvalitetnih linkova (eng. link building strategy)
 • mesečno praćenje, izveštavanje i preporuke
 • usklađivanje SEO tehnika sa poslovnim ciljevima klijenta
konsultacije seo infografika

Zakažite SEO konsultacije

Niste sigurni kako teče čitav proces optimizacije a imate ideje koje biste želeli da se sprovedu? Pozovite nas i zakažite besplatne konsultacije s našim SEO timom koji vam može pomoći u sagledavanju celokupne slike trenutnog stanja vašeg sajta i predložiti izradu strategije za dalji tok aktivnosti koje je potrebno preduzeti kako bi bile ispoštovane sve Google smernice. Naš zadatak je da vas usmerimo, a vi birate put kojim ćemo zajedno ići.

Formular

Dobar dan. Kako možemo da vam pomognemo?

back btn

Naručite uslugu

Ovo polje je obavezno.
Web dizajn Web development Web aplikacija Internet marketing Copywriting Grafički dizajn Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.

back btn

Pridružite nam se.

Ovo polje je obavezno.
UI/UX dizajner Community Manager Front-end Developer Back-end Developer Grafički Dizajner Copywriter SEO Ovo polje je obavezno.
Priložite CV/Portfolio
Ovo polje je obavezno.

back btn

Tu smo za vas.

Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.