Šta obuhvata naša usluga održavanja web sajta?

Održavanje web sajta u PopArt Studiju obuhvata spektar usluga usmerenih na očuvanje optimalnih performansi Vašeg sajta. One uključuju sledeće aktivnosti:

  • redovna ažuriranja – što podrazumeva redovna ažuriranja svih dodataka na vašem sajtu, ali i redovno ažuriranje same platforme i zastarelih verzija skripti;
  • osiguravanje bezbednosti – aktivnost koju obavljamo kroz redovna sigurnosna skeniranja servera ili samog sajta premium alatima i redovno pravljenje rezervne kopije vaših podataka (backup sajta);
  • poboljšanje brzine i performansi – optimizujemo brzinu i performanse kroz niz aktivnosti poput minifikacije koda, korišćenje keširanja, kompresije slika, minimiziranje redirekcija, a sve ovo indirektno utiče na Core Web Vitals ocenu i pristupačnost, te čekira kvadratić najbolje web prakse.

Zašto je održavanje web sajta bitno?

Online poslovanje uvek treba da prilagodite svojoj konkretnoj ciljnoj publici – ali bez obzira na to ko spada u Vašu ciljnu publiku, sigurno je da danas više neće imati strpljenja i razumevanja za nefunkcionalan, prespor, niti nedovoljno bezbedan web sajt. Upravo zato je održavanje sajta nužnost. Kako bi vaš sajt bio što bolje rangiran u rezultatima pretrage pretraživača (eng. search engine results page, SERP), izuzetno je bitna tehnička
SEO optimizacija web sajta.

Cena održavanja sajta

Cena održavanja sajta određuje se spram paketa koji odaberete, a ovu uslugu kod nas možete plaćati na mesečnom ili godišnjem nivou, ali i jednokratno, ukoliko smatrate da još uvek nemate potrebu za redovnim održavanjem. Naša usluga Vam je pristupačna za lokacije Novi Sad, Beograd, ali i za sve druge lokacije u Srbiji i šire – dovoljno je samo da nas kontaktirate putem telefona i/ili zakažete online sastanak. Naš tim je uvek dostupan da Vam odgovori na sva pitanja, pomogne da odaberete odgovarajući paket za Vas i izađe u susret što se tiče cene ažuriranja i održavanja web sajta ili web shopa.

Paketi održavanja web sajtova

Standardni paket održavanja sajta

Naš standardni paket pokriva sve osnovne potrebe održavanja sajta. Uključuje nedeljni backup Vašeg sajta, kako bi se blagovremeno ispratile i ispravile bilo kakve neočekivane nepravilnosti. Uz to, obezbeđujemo brzo i efikasno vraćanje podataka, odnosno obnovu sajta u slučaju eventualnih problema ili kompromitacije bezbednosti. Naš tim stručnjaka stoji Vam na raspolaganju za sve konsultacije i podršku prilikom ažuriranja na novije verzije, uz korišćenje pouzdanih i proverenih alata i metodologija. Redovno vršimo ažuriranje dodataka (plugin-ova), kao i same platforme, kako biste u svakom trenutku imali pristup najnovijim funkcionalnostima koje će obezbzediti besprekorne performanse Vašeg sajta. Standardni paket održavanja osigurava bezbednost i neprestanu funkcionalnost Vašeg sajta.

Premium paket održavanja sajta

Iskoristite pun potencijal Vašeg sajta i podignite ga na viši nivo uz pomoć našeg premium paketa koji uključuje uslugu nadogradnje verzije PHP i MySQL-a. Ovaj paket obuhvata detaljno ispravljanje zastarelih fajlova i sintakse celog sajta, osiguravajući optimalnu efikasnost Vaše online platforme u trenutnim uslovima digitalnog sveta. Vršimo temeljno optimizovanje Vaše baze podataka, što rezultira bržim učitavanjem stranica i boljim performansama sajta. Nakon toga, naš tim sprovodi sveobuhvatno testiranje sajta kako bismo bili sigurni da sve funkcioniše bez ikakvih problema nakon ažuriranja PHP-a. Sa našim paketom nadogradnje verzije PHP i MySQL-a, Vaš sajt ostaje u koraku sa najnovijim tehnološkim standardima, pružajući Vam konkurentsku prednost u dinamičnoj online zajednici.


Standard - 140 eur mesečno Premium - 190 eur mesečno
Nedeljni backup ✔️ ✔️
Redovno ažuriranje ✔️ ✔️
Monitoring sajta ✔️ ✔️
Redovne bezbedonosne provere ✔️ ✔️
Ispravljanje zastarelih fajlova i sintakse ✖️ ✔️
Optimizacija baze podataka ✖️ ✔️
Optimizacija PHPa ✖️ ✔️
HTML/CSS/JS minifikacija ✖️ ✔️
5 dodatnih development sati (pisanje i/ili prepravke koda) ✖️ ✔️
Mesečni izveštaj ✔️ ✔️
dizajn i odrzavanje sajta

Održavanje WordPress sajtova

‚‚Uspešno i bez napora smo komunicirali sa timom PopArt-a, kako tokom naših kancelarijskih sastanaka, tako i putem Skype grupa i poziva. Menadžer projekta i SEO tim, sa kojima smo bili u komunikaciji, bili su otvoreni za sva naša pitanja i sprovodili su nas kroz svaki korak. Osim toga, dobijali smo blagovremena ažuriranja i detaljne izveštaje, i bili smo veoma zadovoljni transparentnošću PopArt-a."
Svetislav Ćirić, Menadžer Web Odeljenja, Digital Vision DOO, Novi Sad, Srbija
‚‚PopArt Studio tim ima odlično razumijevanje potreba svojih klijenata i pravi mentalni sklop da riješi sve izazove koji se mogu pojaviti. Nadam se da će nastaviti u tom pravcu."
Sonja Šarko, Direktor, Revikrog d.o.o., Zagreb, Hrvatska

Agencija sa više od decenije WP radnog iskustva za održavanje WordPress sajta

Sa mnogo izrađenih WordPress sajtova iza nas, svesni smo koliko konstantne pažnje, prilagođavanja i ažuriranja je neophodno uložiti u svaki od njih kako bi kontinuirano uspevao da donosi rezultate u dinamičnom digitalnom okruženju.

Redovno održavanje WordPress sajta je nezaobilazan korak u obezbeđivanju optimalnih performansi i bezbednosti, te zanemarivanje ovog aspekta dovodi čitav Vaš biznis u ranjivu poziciju. Čak i trenutak nedostupnosti može, u digitalnom svetu, dovesti do značajnog gubitka prihoda i narušiti poverenje korisnika.

PopArt Studio Vam nudi jedinstvenu uslugu personalizovanog održavanja WP sajta – mogućnost izbora između jednokratnih izmena i redovnog ažuriranja na mesečnom ili godišnjem nivou, u zavisnosti od Vaših potreba.

Ako se vaš sajt ne ažurira često i imate potrebu za jednokratnim izmenama, cena održavanja sajta se formira na osnovu kompleksnosti konkretnog zadatka. Druga opcija je redovno ažuriranje sajta i plaćanje te usluge se vrši na mesečnom ili godišnjem nivou, u zavisnosti od učestalosti potrebe za ažuriranjem.


‚‚Oni su zaista posvećeni i profesionalni, što nije lako pronaći na drugim mestima. Uvek su tu kada iskoči problem, sumnja ili bilo šta što je potrebno rešiti. Ne funkcionišu kao pružaoci usluge; oni su mnogo više prijateljski nastrojeni od bilo koje druge kompanije sa kojom smo imali kontakt. PopArt Studio zaista je razumeo vrednost i srž našeg projekta kroz prijateljski pristup. Ovakvo izvanredno iskustvo saradnje napravilo je razliku između PopArt Studija i drugih agencija."
Svetislav Ćirić, Menadžer Web Odeljenja, Digital Vision DOO, Novi Sad, Srbija

Rešavamo Vaše WordPress probleme

Od problema sa pokretanjem sajta, preko obaveštenja o bilo kakvim greškama u kontrolnom panelu, zastarelosti teme ili dodataka, problema sa ažuriranjem sadržaja, pa do bezbedonosnih upozorenja, tu smo da Vam blagovremeno pružimo sveobuhvatnu podršku i obezbedimo nesmetanu operativnost i funkcionalnost Vašeg web sajta.

Naša usluga održavanja WordPress sajtova obuhvata sveobuhvatnu podršku koja uključuje integraciju dodataka (WP plugini), redovne sigurnosne kopije, implementaciju bezbednosnih mera i stručne savete zarad online bezbednosti, kontinuirani nadzor (monitoring), redovna ažuriranja WordPress platforme i dodataka, rešavanje grešaka u temama i uobičajenim problemima WordPress-a, zaštitu od neželjenih poruka i malvera, kao i podršku za WooCommerce.

Balansiramo stručna pravila i prijateljske savete kroz SEO održavanje web sajta

Povećajte bezbednost Vašeg WordPress sajta

Osiguravamo besprekoran rad Vašeg WordPress sajta, stavljajući akcenat na preventivno održavanje i snažne sigurnosne mere. Naš tim sprovodi redovno ažuriranje osnovnog softvera, tema i dodataka, osiguravajući na taj način da Vaš sajt ne zaostaje za konkurencijom ni u kom pogledu i štiteći ga od potencijalnih sigurnosnih propusta.

Uz redovne sigurnosne kopije podataka, pružamo Vam bezbrižnost u svakom trenutku, eliminišući rizik od gubitka podataka usled hakerskih napada ili tehničkih problema sa serverom. Naše održavanje WordPress sajta osigurava Vam bezbednost i ažurnost ključnu za Vaš poslovni uspeh.

Ubrzajte WordPress web sajt kroz našu uslugu održavanja

Brzo i besprekorno funkcionisanje Vašeg sajta od suštinskog je značaja za unapređenje korisničkog iskustva. Održavanje sajta podrazumeva optimizaciju performansi koje angažuju i zadržavaju posetioce, na način koji neće usporiti web sajt, smanjujući tako stopu napuštanja. Kroz precizno podešavanje svakog aspekta performansi Vašeg sajta, omogućavamo izvanredno iskustvo pretraživanja koje podstiče produženu interakciju korisnika, a samim time i povećava šanse za konverziju.

Naš stučni tim podrške Vam je uvek na raspolaganju za sva WordPress pitanja.
PopArt Studio nudi Vam sve pod jednim krovom – pored održavanja, tu smo i za usluge web dizajna, developmenta i SEO optimizacije.

Održavanje i podrška za WooCommerce internet prodavnice

Naše održavanje WordPress sajta podrazumeva i WooCommerce održavanje i podršku. Možemo da Vam pomognemo u sprovođenju bilo kakvih tehničkih izmena Vaše internet prodavnice, kao i da implementiramo dodatke treće strane u Vaše ime.

Pored standardnog održavanja, naša usluga podrške za internet prodavnice ide korak dalje pružajući Vam ažuriranje i dodavanje proizvoda, te kreiranje i ažuriranje kupona i promocija. Vršimo stručnu analizu performansi prodaje, na osnovu koje Vam dajemo preporuke za optimizaciju strategije koja može povećati konverzije i unaprediti profitabilnost Vaše online prodaje.

Naručite održavanje WP sajta

Ukoliko želite siguran i redovno ažuriran web sajt bogat kvalitetnim sadržajem, na pravom ste mestu! Bilo da vam je potrebna jednokratna izmena ili redovna postavka novog, ažuriranje platforme i dodataka, naš tim stručnjaka će se pobrinuti za nesmetan rad vašeg sajta, kao i za to da bude usklađen sa aktuelnim standardima i smernicama za rangiranje na pretraživačima. Budite uvek u korak s vremenom!

Održavanje sajta – česta pitanja

Zašto je redovno održavanje web sajta važno?

Redovno održavanje osigurava kontinuiranu sigurnost, funkcionalnost i kompatibilnost Vašeg sajta sa tehnologijama koje se neprestano razvijaju. Održavanjem Vašeg sajta ažurnim, ne samo da ga štitite od potencijalnih pretnji, već i unapređujete korisničko iskustvo, jačate SEO optimizaciju i otklanjate rizik od gubitka podataka.

Šta se dešava ako ne održavam svoj sajt?

Ako ne održavate svoj web sajt, rizikujete izlaganje sigurnosnim pretnjama, pad performansi, gubitak posetilaca, tehničke greške i pad u rangiranju na pretraživačima. Redovno održavanje je ključno za sigurnost, performanse i uspeh sajta.

Koliko često treba da ažuriram svoj WordPress sajt?

Preporučuje se da ažurirate svoj WordPress sajt svaki put kada se pojavi nova verzija osnovnog WordPress sistema, tema ili dodataka. Ova ažuriranja obično sadrže važne sigurnosne ispravke i unapređenja funkcionalnosti, doprinoseći ukupnoj stabilnosti i performansama Vašeg sajta.

Da li će moj sajt biti nedostupan tokom održavanja?

Prioritet nam je obezbediti pozitivno korisničko iskustvo i trudimo se da održavanje ne ometa ovaj cilj. Naš tim strateški zakazuje zadatke održavanja tokom perioda kada je sajt manje posećen kako bi se osiguralo minimalno ometanje dostupnosti sajta.

Koliko košta održavanje web sajta?

Cena održavanja sajta zavisi od paketa koji izaberete. PopArt Studio nudi Vam standardni i premium paket održavanja web sajta. Uslugu možete plaćati mesečno, godišnje ili jednokratno, u zavisnosti od vaših potreba i preferencija.

Da li nudite besplatne konsultacije?

Da, nudimo besplatne konsultacije našim klijentima. Slobodno nas kontaktirajte kako bismo razgovarali o Vašim potrebama i zajedno zaključili koji paket održavanja je najbolji za Vas.

Koje su prednosti korišćenja vaše agencije za održavanje web sajta?

Dugogodišnje iskustvo naše agencije u garantuje visok nivo stručnosti i pouzdanosti u naše usluge. Čak i uz standardni paket, pružamo sveobuhvatan pristup održavanju sajta, uključujući sve što je neophodno za njegovu sigurnost, funkcionalnost i performanse po pristupačnoj ceni. Bonus je što saradnjom s našim timom imate pristup stručnjacima za sve što bi Vašem web sajtu usput moglo zatrebati, bilo da je u pitanju redizajn, izmene u kodu, SEO optimizacija, ili digitalni marketing.

Na koji način održavanje WordPress sajta unapređuje njegovu sigurnost?

Redovno ažuriranje i naše proaktivno praćenje i reagovanje na sve sumnjive aktivnosti ili potencijalne ranjiosti značajno smanjuju sigurnosne rizike i održavaju integritet Vašeg sajta.

Šta nije uključeno u uslugu održavanja sajta?

Važno je da detaljno sagledate šta je sve uključeno u pakete održavanja web sajta, a to je redovno ažuriranje platforme, tema i dodataka, redovno pravljenje rezervnih kopija, unapređenje sigurnosnih mera, optimizacija brzine sajta i brzo rešavanje tehničkih problema. Usluga održavanja sajta ne uključuje zasebne usluge kao što su kreiranje i uređivanje sadržaja za društvene mreže, pisanje sadržaja, redizajn sajta i navigacije, implementacija novih funkcionalnosti na sajtu i SEO optimizacija. Svakako, sve ove usluge su Vam dostupne u PopArt Studiju, ali nisu u sklopu usluge održavanja web sajta.

Kako mogu da zakažem održavanje web sajta sa vašom agencijom?

Možete nas kontaktirati putem telefona, e-pošte ili putem kontakt forme na našem sajtu kako biste zazali sastanak i kako bismo zajedno razmotrili Vaše potrebe za održavanjem web sajta. Naš tim će Vam pružiti sve potrebne informacije i dogovoriti plan održavanja koji odgovara Vašim zahtevima.

Naručite održavanje web sajta

Ukoliko želite siguran i redovno ažuriran vebsajt bogat kvalitetnim sadržajem, na pravom ste mestu! Bilo da vam je potrebna jednokratna izmena ili redovna postavka novog, ažuriranje platforme i dodataka, naš tim stručnjaka će se pobrinuti za nesmetan rad vašeg sajta kao i to da bude usklađen sa aktuelnim standardima i smernicama za rangiranje u onlajn pretrazi. Budite uvek u korak s vremenom!

Naručivanje
showcase image fullimage

Dobar dan. Kako možemo da vam pomognemo?

back btn

Naručite uslugu

Ovo polje je obavezno.
Web dizajn Web development Web aplikacija Internet marketing Copywriting Grafički dizajn Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.

back btn

Pridružite nam se.

Ovo polje je obavezno.
UI/UX dizajner Community Manager Front-end Developer Back-end Developer Grafički Dizajner Copywriter SEO Ovo polje je obavezno.
Priložite CV/Portfolio
Ovo polje je obavezno.

back btn

Tu smo za vas.

Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.