BESPLATNA SEO ANALIZA I PONUDA

Ovo polje je obavezno.

Pitanja koja su nam klijenti najčešće postavljali u vezi SEO optimizacije

Šta je SEO?

SEO predstavlja niz tehničkih i marketinških tehnika koje se koriste kako bi unapredile poziju web sajta na web pretraživačima poput Google-a.

Identifikovanje ključnih reči, izgradnja relevantnih linkova, validacija koda i upravljanje sadržajem predstavljaju osnove SEO-a.

Kako se SEO razlikuje od SEM?

SEM (Search Engine Marketing) predstavlja skup svih marketinških aktivnosti usmerenih na web pretraživače (PPC, Social Media kampanje, Affiliate programi).

Koliko ću ključnih reči/fraza moći da odaberem kao fokus kampanje?

Broj ključnih reči nije ograničen. Vi kupujete uslugu, odnosno vreme koje će neko da posveti Vašem sajtu i kampanji. Ukoliko odaberete jednu ili par ključnih reči, to nije isto kao da ste odabrali desetinu. Vreme kampanje je izraženo u radnim satima i samim tim je naš savet da se u konsultaciji odabere optimalan broj ključnih reči koje mogu da imaju efekat za period optimizacije.

Nekada je bolje posle kvalitetne analize, usmeriti se na 2-3 ključne reči, nego rasipati "snagu" na veliki broj ključnih reči i ne postići željen rezultat.

Da li je potrebno da sklopimo ugovor prilikom realizovanja SEO usluge?

Ugovor se potpisuje jedino ukoliko Vi tako želite, ne postoji obaveza. Nama je u interesu duga i uspešna saradnja i dobra preporuka / referenca. Naplata se vrši mesečno ili u zavisnosti od paketa, tako da je vrlo lako pratiti rezultate, modifikovati kampanju.

Koliko je tekstualan sadržaj važan za moj sajt?

Google pravi rezultate pretrage na osnovu tektualnog sadržaja, veoma mali procenat preko slika (Google images). Sadržaj je i dalje "King" i po svemu sudeći tako će i ostati.

Kada pišete tekst za svoj sajt, uložite što više vremena kako bi tekst bio informativan i kvalitetan. To će Vam se višestruko isplatiti.

Da li smem da kopiram tekst sa drugih sajtova?

Google ima dugodišnje razvijan algoritam i vrlo lako može da otkrije ovu nepravilnost. Ukoliko ste kopirali sadržaj sa drugog sajta, osim što je to iz raznih razloga nedozvoljeno, pored toga može naneti i ogromnu štetu Vašem sajtu. Google vrlo lako može penalizirati sajt koji ima kopiran sadržaj i pozicionirati ga veoma loše.

Koristite unikatan tekst, snažne Heading-e ili jednostavno, prepustite profesionalncima taj deo posla.

Da li radite SEO i za nemačko ili američko tržište?

Svako tržište, odnosno lokalitet ima sebi dodeljen pretraživač, pored globalnog Google.com. Proverenim tehnikama možemo analizirati konkurenciju na bilo kom pretraživaču ili bilo kom govornom području.

Geografska lokacija ne pravi razliku i naši klijenti su sa svih kontinenata.

Da li da Vas angažujem za SEO ili za Google Adwords kampanju?

Samim tim što čitate ovaj tekst je dovoljan signal da ste svesni bitnosti i neophodnosti Internet prisustva i da je neophodno preduzeti adekvatne mere. Obe marketing tehnike imaju svoje prednosti i najbolje je ukoliko budžet dozvoljava njihovo kombinovanje uz konsultacije sa našom kompanijom.

Šta je bolje SEO ili Google Adwords?

SEO je proces koji zahteva više vremena, više utrošenih radnih sati da bi se postigao rezultat, ali su i rezultati postojaniji i duže se zadržavaju od plaćenih oglasa. Sa druge strane prednost Google reklamiranja je ekspresan plasman na prvu poziciju i preskakanje konkurencije, sa time da je oglas aktivan dok ima sredstava.

Da li će moj sajt zauzeti prvu poziciju na Google i da li dajete garanciju?

Pored Vas i konkurencija ulaže sredstva i konstantno radi na unapređenju svoje pozicije. Pored toga i Google menja često svoj algoritam te samim tim postoji mnogo faktora koji utiču na fluktuaciju kretanja u rezultatima pretrage.

Kompanija koja Vam daje garanciju nema čvrst osnov za to, jer niko ne može da predvidi u potpunosti koliko će sredstava konkurencija uložiti i koji su sve scenariji mogući. Ono što može da se garantuje i ono što predstavlja glavni adut SEO kompanije jesu njeni dosadašnji rezultati. Takođe, može da se garantuje da će se koristiti isključivo tehnike koje su u skladu sa uslovima korišćenja Google-a i da je pozitivan rezultat siguran, a samim tim i prva strana i dobra pozicija moguća.

Sa kime mogu da komuniciram o kampanji i ko će biti nadležan za moj projekat?

Veliki broj kvalitetnih SEO specijalista omogućava nam da se Vašem projektu podredimo maksimalno i da Vam se dodeli specijalista koji će biti nadležan za Vašu kampanju. On Vam je na raspolaganju za konsaltacije i izveštaje o urađenom. Potpuna posvećenost je ono što krasi ovaj tim.

Kako mogu da pratim SEO rezultate i da proverim šta je urađeno?

SEO rezultati se veoma lako prate promenama Vaše pozicije na pretraživaču, povećanjem broja upita/ključnih reči za koje Vas posetioci pronalaze, povećanju posete, ali mesečni izveštaji koji ćete dobiti od SEO specijaliste će transparentno prikazati sve marketinške aktivnosti. Izveštaji su na mesečnom nivou.

Dobar dan. Kako možemo da vam pomognemo?

back btn

Naručite uslugu

Ovo polje je obavezno.
Web dizajn Web development Web aplikacija Internet marketing Copywriting Grafički dizajn Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.

back btn

Pridružite nam se.

Ovo polje je obavezno.
UI/UX dizajner Community Manager Front-end Developer Back-end Developer Grafički Dizajner Copywriter SEO Ovo polje je obavezno.
Priložite CV/Portfolio
Ovo polje je obavezno.

back btn

Tu smo za vas.

Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.