SEO sajta

SEO za pretraživače mogli bi definisati kao niz postupaka urađenih na web stranicama jednog web sajta, u cilju dobijanja što boljeg pozicioniranja stranica tog sajta na pretraživačima, za konkretne ključne reči.

Prilikom naručivanja izrade web stranica, klijent najverovatnije i ne razmišlja o poziciji na pretraživaču, većim delom zbog svoje neupućenosti. Naravno, nije dovoljno imati napravljene web stranice, postaviti ih na server i pustiti da vreme odradi svoje.

Pre deset godina možda je to i bilo moguće, danas više ne. Web stranice nisu samo lep dizajn i kvalitetan sadržaj, web stranice su danas oružje kojim se na Internetu osvaja posao, zaradjuje, živi, radi, ali i ne uspeva...

Zbog svega toga, klijentu je potrebno staviti do znanja šta je SEO, koliko traje, šta je potrebno uraditi i na kraju, kako će se to odraziti na njegov i Vaš budžet. Kvalitetan SEO može klijentu doneti veliki povrat ulaganja.

Dobar deo vlasnika web stranica smatra da je sasvim dovoljno u adress bar-u u pretraživačima uneti URL svog sajta i da je prva pozicija na rezultatima dobra i dovoljna stvar.

SEO predstavlja prilagođavanje Vašeg web sajta web pretraživačima za one ključne reči koje su najbitnije za Vaše proizvode/usluge iz ugla klijenta. Potencijalni klijent će u pretraživaču (npr. google-u) ukucati određen pojam za traženi proizvod i na osnovu toga će se pojaviti linkovi za sajtove za traženi proizvod.

Ako Vaš web sajt nema kvalitetno urađen SEO, njega neće biti među tim linkovima. To se zove rangiranje. Za dobro pozicioniranje na prvoj stranici google-a za određene ključne reči je potrebna savršen SEO, validan kod sajta kao i život sajta (često ažuriranje).

Svrha SEO radova na sajtu

Prava korist nije dovođenje istih ljudi na web stranice, već dovođenje i stalno povećavanje broja novih posetilaca tj. potencijalnih klijenata Vaše firme koji će Vas pronalaziti na stranicama pretrage glavnih pretraživača za određene ključne reči.

SEO sajta: dobro urađena SEO optimizacija sajta je više nego isplativa jer dovodi do Vašeg sajta, a samim tim i posla, klijente iz cele države a i šire.


Novi ste u SEO? Želite da unapredite pozicije svog sajta na Guglu a niste sigurni da to možete sami?
Pogledajte naše cene SEO paketa i pošaljite nam upit. Naši SEO specijalisti će besplatno analizirati vaš sajt i poslati vam odgovarajuću ponudu. Tu smo da vam pomognemo.

PopArt Studio je partner kome možete verovati

Dobar dan. Kako možemo da vam pomognemo?

back btn

Naručite uslugu

Ovo polje je obavezno.
Web dizajn Web development Web aplikacija Internet marketing Copywriting Grafički dizajn Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.

back btn

Pridružite nam se.

Ovo polje je obavezno.
UI/UX dizajner Community Manager Front-end Developer Back-end Developer Grafički Dizajner Copywriter SEO Ovo polje je obavezno.
Priložite CV/Portfolio
Ovo polje je obavezno.

back btn

Tu smo za vas.

Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.