O flash tehnologiji

Kada se želi postaviti interaktivna animacija na web sajt, mnogi web dizajneri i programeri koriste Flash.

U rasponu od korisničkog interfejsa preko logoa do animiranih filmova, pronaći ćete Flash filmove na korporacijskim, zabavnim i personalnim web sajtovima na Internetu.

Flash je postao omiljen alat za web dizajn iz nekoliko razloga. Na primer Flash omogućava web programerima i dizajnerima veću kontrolu nad prikazom u njihovom radu. Kada ne koriste Flash za dizajniranje web stranica, krajnji rezultat zavisi od pretraživača kojeg korisnik koristi da pregleda sajt.

Upotreba Flash-a omogućava Vam, kao dizajneru, da tačno odredite kako će sajt funkcionisati i pojavljivati se, bez obzira na to koji je pretraživač upotrebljen, zbog toga što će biti vidljiv korišćenjem Flash Playera. Ako ovome dodamo laku pristupačnost Flash Playera (uključen je u većinu web pretraživača, sistemskih softvera, i ostalih standardnih dodatka na novim računarima, kao i mogućnost da se preuzme sa ADOBE sajta, možete videti zašto Flash postaje web standard.

Flash je spakovao mnoge funkcionalnosti u jedan program lak za korišćenje. Ne samo da možete kreirati animirane filmove sa Flashom, već možete takođe uvesti grafički sadržaj kreiran u ostalim programima i koristiti Flash da ih animirate.

Međutim, vremena preuzimanja zavise od brzine konekcije koju gledalac ima, pa se to mora imati u vidu kada se pravi animacija.

U kasnijim odeljcima na našem sajtu steći ćete bolji uvid u vektorske i rasterske grafičke formate.

Gledanje Flash filma

  • Pokrenite Vaš web pretraživač (Internet Explorer ili Netscape Navigator)
  • Izaberite File->Open. Pojavljuje se klizni meni
  • Označite Flash MX Level 1 Data folder i otvorite baner_example.html fajl. Flash animacija se pokreće kao da se gleda preko weba
  • Zatvorite prozor pretraživača
  • Pokrenite Flash aplikaciju
  • Otvorite baner_example.fla fajl u Flash MX Level 1 Data folderu. Kada se fajl otvori, Flash prikazuje prvi frejm filma u Flashovom radnom okruženju
  • Izaberite Control->Play. Pokreće se animacija. Ovo je tip animacionog efekta koji možete praviti u Flashu
  • Zatvorite fajl i nemojte sačuvati promene koje ste napravili

Dobar dan. Kako možemo da vam pomognemo?

back btn

Naručite uslugu

Ovo polje je obavezno.
Web dizajn Web development Web aplikacija Internet marketing Copywriting Grafički dizajn Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.

back btn

Pridružite nam se.

Ovo polje je obavezno.
UI/UX dizajner Community Manager Front-end Developer Back-end Developer Grafički Dizajner Copywriter SEO Ovo polje je obavezno.
Priložite CV/Portfolio
Ovo polje je obavezno.

back btn

Tu smo za vas.

Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.