Besplatni direktorijumi za promociju biznisa i upis firme u bazu

Bilo da ste vlasnik lokalnog biznisa ili želite da promovišete brend, rangiranje i promocija igraju važnu ulogu u vašem onlajn poslovanju i upoznavanju navika vaše ciljne grupe. Najbolji način da postignete veću vidljivost na internetu jeste da podatke o svojoj kompaniji upišete u neki od kvalietnih onlajn direktorijuma i biznis kataloga.

Za upis firme ili radnje na poslovne portale potreban vam je sledeći materijal:

  • logo firme, horizontalan i u obliku kvadrata,
  • PIB, matični broj, godina osnivanja i radno vreme
  • unikatni sadržaj koji opisuju vašu firmu, moto i vrednosti koje vaša firma neguje,
  • originalni opisi proizvoda i usluga koje imate u asortimanu, poželjno je da ih ne kopirate sa vašeg veb-sajta,
  • slike vaših proizvoda i usluga, slike enterijera i eksterijera, kao i slike vas i vaših zaposlenih,
  • imejl adresa kako biste se registrovali i rukovodili svojim kompanijskim profilima.

Poslovni adresari, direktorijumi, portali i katalozi su odlično mesto za reklamiranje usluga koje imate u ponudi i promociju biznisa, ali i za sklapanje partnerskih odnosa sa drugim firmama i širenje svoje poslovne mreže. U nastavku pogledajte našu listu najboljih onlajn besplatnih poslovnih adresara za teritoriju Srbije.

Privredni imenik Srbije

Moz PA: 45; DA: 22

Alexa rank: 563,810

Veb-sajt:  Privredni-Imenik.com

Privredni imenik Srbije je najstariji B2B portal sa bazom podataka aktivnih poslovnih subjekata. Ono što Privredni imenik Srbije čini drugačijim u odnosu na Agenciju za privredne registre Srbije jeste što se ažuriranja obavljaju na dnevnom nivou. Na Privrednom imeniku Srbije nećete naći neaktivne poslovne subjekte. Upisivanje u ovu bazu je potpuno besplatno. Ova baza, osim što se redovno ažurira na veb-sajtu, izlazi i jednom mesečno u vidu elektronskog izdanja i u vidu kataloga jednom godišnje. Svako može uneti ili izmeniti informacije svoje firme. To se može uraditi putem popunjavanja onlajn obrasca za upis i ažuriranje podataka ili putem preuzimanja upitnika sa sajta i slanjem popunjenog upitnika poštom ili elektronskom poštom.

Privatnik sam

Moz PA: 21; DA: 14

Alexa rank: 3,631,243

Veb-sajt:  Privatniksam.rs

Portal Privatnik sam sadrži veliki broj malih i srednjih preduzeća iz Srbije. Osim što funkcioniše kao biznis imenik, na ovom portalu se mogu naći novosti, informacije o raznim akcijama, pogledati oglase za posao i drugo. Registracija firme funckioniše tako što je prvo potrebno napraviti besplatni nalog tako što se popuni onlajn forma na veb sajtu. Pored besplatnog profila, tu su i paketi koji se plaćaju i koji pružaju dodatne mogućnosti i usluge, poput povećanja dozvoljenog broja slika u galeriji, preko SEO optimizacije, do promocije novosti. Cilj portala Privatnik sam jeste i da se firme povežu međusobno i izgrade partnerske odnose kako bi efikasnije poslovali.

PlanPlus

Moz PA: 49; DA: 43

Alexa rank: 51,235

Veb-sajt:  PlanPlus.rs

Najveći broj posetilaca PlanPlus portala koristi ovaj veb sajt kako bi pronašli određenu lokaciju i kako da stignu do nje. PlanPlus je takođe i poslovni adresar cele Srbije. Svako može besplatno da obeleži lokaciju svoje firme na mapi. Da biste registrovali svoju firmu i da bi ona bila deo PlanPlus poslovnog kataloga, izaberite iz menija opciju „Vaša firma nije na mapi”. Zatim, prevucite žuti marker na tačnu lokaciju vaše firme na mapi. Nakon toga, sledeći korak jeste da popunite potrebne informacije. Sa preko 2 miliona korisnika na mesečnom nivou, PlanPlus je pravo mesto za nalaženje novih potencijalnih kupaca.

YU Portal

Moz PA: 40; DA: 33

Alexa rank: 240,123

Veb-sajt:  YUportal.com

YU Portal sadrži informacije o firmama, sajtovima i forumima najrazličitijeg profila. Pored onlajn adresara, YU Portal ima i kursnu listu, kao i odeljak sa najnovijim vestima. Dodavanje linka je jednostavno, prvo odaberite podstranicu, tačnije kategoriju gde vaše poslovanje pripada. Nakon što ste odaberali tačnu podstranicu, kliknite na „Predložite stranicu” opciju u navigacionom meniju. Popunite obrazac koji će se otvoriti u novom prozoru i kliknite na dugme „Pošalji”. Ako vaša stranica bude odobrena, dobićete potvrdu na imejl adresu koju ste naveli u prijavnom obrascu.

eBaza

Moz PA: 44; DA: 19

Alexa rank: 4,434,732

Veb-sajt:  eBaza.rs

eBaza je poslovna mreža koja je zamišljena kao spona između firmi i poslovnih korisnika iz cele Srbije. Članstvo u eBazi omogućava izgradnju onlajn reputacije i upoznavanje novih poslovnih partnera. Na eBaza direktorijumu se mogu registrovati i firme i pojedinci. Firme mogu predstaviti sebe putem svog poslovnog profila. Fotografije, multimedijalni sadržaj, tekstualni opis - svaka firma može urediti svoj profil po svom ukusu i dodati informacije koje želi. Događaji firme se takođe mogu najaviti putem ove poslovne platforme. Osim što jačaju svoj brend ovim putem, firme su i u direktnom kontaktu sa svojim klijentima i potrošačima.

MojGrad

Moz PA: 45; DA: 24

Alexa rank: 252,918

Veb-sajt:  MojGrad.rs

MojGrad je portal na kom svako može napraviti profil svoje firme ili radnje. Pored osnovnih informacija o proizvodima i uslugama, mogu se objaviti novosti, popusti i akcije. Postoje tri paketa: osnovni, optimal i ekskluziv. Svaki paket ima određene pogodnosti. Svako može da odabere odgovarajući paket u skladu sa potrebama i u zavisnosti od obima kompanije. Registracija se obavlja klikom na opciju „Uključi kompaniju” i popunjavanjem obrasca „Registracija kompanije”. Prijava će biti proverena u roku od par dana i korisničko ime i lozinka će biti poslati na imejl adresu koja je korišćena pri procesu registracije.

Žute strane

Moz PA: 29; DA: 16

Alexa rank: 1,605,217

Veb-sajt:  ZuteStrane.net

Žute strane su poslovni imenik i adresar firmi koje posluju na teritoriji Srbije. Svako može potpuno besplatno otvoriti profil firme, registrovati je u bazu Žutih strana a zatim objavljivati PR sadržaj ili saoštenja za javnost u okviru naloga. Pravo na besplatan upis je moguć samo jednom za jednu firmu. Kako se portal još razvija, rok za potvrdu upisa je 90 dana. Prilikom popunjavanja forme za upis firme preporuka je da koristite slova sa dijakritičnim znacima (šćčđž). Pored osnovnog besplatnog upisa, tu je i premium nalog koji se plaća i koji pruža pogodnosti kada je u pitanju dodavanje dodatnog sadržaja i bolju vidljivost na portalu.

Ogledalo Firme

Moz PA: 29; DA: 25

Alexa rank: 330,151

Veb-sajt:  OgledaloFirme.com

Ogledalo firme je portal na kom posetioci mogu da ostave komentare o firmama u kojima rade ili u kojima su radili. Sistem ocenjivanja firmi kreće se u rasponu od 1 do 5 zvezdica. Svaki komentar sadrži impresije zaposlenih o dobrim i lošim stvarima unutar firme, kao i savete koje bi uputili menadžmentu. Svako može besplatno uneti podatke o firmi koja ne postoji u bazi. Pošto odobrenje firme traje neko vreme, što se više podataka popuni veća je verovatnoća da će profil firme biti odobren u kraćem roku.

Moja kompanija

Moz PA: 24; DA: 22

Alexa rank: 516,761

Veb-sajt:  MojaKompanija.com

Moja kompanija poslovni portal je mesto gde možete naći spisak poslovnih subjekata širom Srbije. Pre nego što upišete svoju firmu, hotel, restoran, salon ili bilo koji drugi poslovni objekat u ovu bazu, proverite da li je već upisan. Ukoliko jeste, možete dodati informacije ili izmeniti postojeće podatke. Ako se vaš poslovni objekat ne nalazi u bazi, možete popuniti prijavni obrazac i besplatno uneti evidenciju o vašem poslovanju. Pored osnovih podataka, možete odabrati osnovne delatnosti, ime ključne osobe, uneti neograničeni broj ključnih reči i dovoljno prostora za odeljak „O nama”.

CompanyWall

Moz PA: 29; DA: 28

Alexa rank: 228,829

Veb-sajt:  CompanyWall.rs

CompanyWall business je poslovna platforma koja sadrži finansijske i poslovne podatke privrednih subjekata u Srbiji. Ovde se mogu naći informacije o aktivnim, blokiranim i firmama koje su u stečaju i procesu likvidacije. Osim što platforma poboljšava povezivanje kompanija, ovaj portal izdaje i sertifikat bonitetne izvrsnosti za firme koje zadovolje visoke kriterijume u pogledu finansija. CompanyWall business sarađuje sa Agencijom za privredne registre (APR), tako da su sve informacije pouzdane i pravovremeno ažurirane.

Google Moje Preduzeće

Moz PA: 99; DA: 100

Alexa rank: 1

Veb-sajt:  Google.com

Profil vaše kompanije na Google Moje Preduzeće obezbediće vam značajno bolju vidljivost na Google pretraživaču. Kada popunite sve neophodne informacije, isečak vašeg profila će biti prikazan u pretrazi zajedno sa mapom, slikama i tačnom lokacijom vaše firme. Pored toga što će vaši kupci ili klijenti moći na ovaj način brže da vas nađu i kontaktiraju, moći će takođe i da ostavljaju recenzije o vašim proizvodima i uslugama ili da postavljaju pitanja u vezi njih. Vi im možete odgovarati kao vlasnik sa svog profila Google Moje Preduzeće. Još jedna odlična mogućnost kada je ovaj profil u pitanju jeste to što možete naznačiti kojim praznicima ne radite i podsetnik će vam stići na imejl adresu.

Pod lupom

Moz PA: 45; DA: 22

Alexa rank: 4,224,092

Veb-sajt:  PodLupom.com

Pod lupom je besplatni direktorijum sajtova, s posebnim akcentom na ugostiteljske objekte i nekretnine. Dodavanje vašeg veb sajta je potpuno besplatno, s tim što morate postaviti kod portala Pod lupom na svoju veb prezentaciju kako bi vaš link bio evidentiran. Unesite u prijavnom obrascu URL vašeg sajta, naziv sajta i opis čime se bavite. Ukoliko želite isti opis kao što se nalazi na vašem sajtu, ostavite polje za opis prazno. Pod lupom skripta će preuzeti opis automatski sa vašeg sajta ukoliko se on nalazi u „meta” opisu. Kao poslednji korak izaberite i kategoriju svog sajta.

11811

Moz PA: 41; DA: 37

Alexa rank: 122,311

Veb-sajt:  11811.rs

11811 portal nudi opcije besplatnog upisivanja, ali i oglašavanje za koje nude različite pakete. Ako želite da se vaša firma nađe u ovom direktorijumu, izaberite u meniju opciju „Korisnička zona”. Nakon toga izaberite u onlajn obrascu kao svrhu poruke „Besplatan upis”. Popunite ostatak informacija i kliknite na dugme „Potvrdi”. Pored osnovnih informacija, besplatni paket sadrži i mapu sa lokacijom vaše firme ili radnje. Tu su još i internet oglasi, tj. paketi: START, ISTA i IVIT. Svaki od ovih paketa nudi dodatne mogućnosti kada su u pitanju pozicioniranje oglasa, slike i detaljniji podaci o vašoj firmi.

Navidiku.rs

Moz PA: 51; DA: 49

Alexa rank: 27,503

Veb-sajt:  Navidiku.rs

Navidiku portal je mesto na kom možete naći najnovije vesti, pogledati TV program, naći radio stanice i još mnogo toga. Takođe, ovaj portal sadrži i bazu firmi iz cele Srbije. Besplatno upisivanje vaše firme je moguće na ovom portalu uz registraciju. Nakon što napravite profil, možete uneti NAP podate u vezi svoje firme. Posetioci mogu ostavljati komentare i ocenjivati vaš proizvod i/ili uslugu u rasponu ocena 1 do 5. Možete dodati opis svog poslovanja, fotografije, čak i foto panoramu što predstavlja odličnu mogućnost ukoliko ste vlasnik hotela, restorana ili kafića. Takođe, možete dodati i mapu sa tačnom lokacijom vašeg objekta.

Kontakti.biz

Moz PA: 24; DA: 22

Alexa rank: 1,099,261

Veb-sajt:  Kontakti.biz

Svoju kompaniju možete besplatno upisati u poslovni direktorijum Kontakti.biz. Najpopularnije kategorije na ovom direktorijumu su industrija i zanatstvo, medicina i lična nega, advokati i finansije, kao i nekretnine i građevinarstvo. Upravo u tim kategorijama postoji i najviše prijavljenih kompanija. Osim toga, korisnici najčešće traže i firme iz oblasti korisnih i opštih informacija, hrane i pića, odeće, obuće i mode, sporta, zabave, umetnosti i kulture, kao i iz IT sektora, turizma, ugostiteljstva i obrazovanja. U bilo kojoj oblasti da poslujete, besplatno možete upisati osnovne informacije i kontakt podatke o svojoj firmi, organizaciji, trgovini ili preduzetničkoj radnji na teritoriji Srbije. Na taj način, jednostavno i brzo možete da promovišete svoj biznis i učinite da vas ljudi lakše pronađu.

BGSvetionik

Moz PA: 33; DA: 31

Alexa rank: 2,479,187

Veb-sajt:  BGSvetionik.com

BGSvetionik je onlajn poslovni portal koji poseduje i svoju bazu podataka o firmama na teritoriji Srbije u kom možete i vi vrlo lako i jednostavno upisati i svoju firmu. Izaberite opciju „Upis u bazu” iz navigacionog menija. Možete izabrati besplatnu opciju, a takođe možete izabrati i neku od plaćenih opcija koje podrazumevaju da će vaša firma biti na vrhu spiska kategorije kojoj priprada. Plaćeni paket podrazumeva nešto veću optimizaciju izgleda profila firme, dok besplatni unos podrazumeva samo naziv firme, njenu adresu i kontakt telefon (NAP).

NetVodič

Moz PA: 47; DA: 34

Alexa rank: 3,561,969

Veb-sajt:  Netvodic.com

NetVodic je onlajn poslovni direktorijum biznisa, firmi i sajtova širom Srbije. Kako biste dodali svoju firmu ili radnju, izaberite opciju „Dodajte vaš biznis” iz navigacionog menija. Pored besplatnog listinga (koji ne uključuje slike, link ka sajtu, ni mapu), postoje Osnovni listing, Plus listing i Izdvojeni listing. Plus i Izdvojeni listing uključuju izdvajanje vašeg listinga ispred konkurencije, uz direktne linkove ka vašim profilima na društvenim mrežama, mapom, galerijom slika i sa još puno pogodnosti. Pre upisivanja vašeg biznisa u NetVodic bazu, neophodna je registracija.

Infopult

Moz PA: 38; DA: 30

Alexa rank: 137,612

Veb-sajt:  Infopult.net

Infopult portal na jednom mestu sadrži sve aktivne poslovne subjekte (mala i srednja preduzeća) u Srbiji. Upisivanjem svoje firme u bazu Infopulta obezbeđujete reklamu svoje firme uz dostupnost svih informacija potencijalnim kupcima ili poslovnim partnerima. Kako biste otvorili profil svoje firme, potrebno je da se prethodno registrujete. Nakon toga možete pristupiti pravljenju i dopunjavanju biznis profila. Možete dodati logo, fotografije, opis, kao i osnovne informacije poput linka ka vašem veb sajtu, adresu, broj telefona i radno vreme.

Centar poslovnih informacija

Moz PA: 24; DA: 14

Alexa rank: 4,355,337

Veb-sajt:  PoslovneInformacije.rs

Centar poslovnih informacija (CPI) je portal napravljen od strane Privredne komore Srbije. Cilj ovog onlajn centra jeste da pruži informacije o privrednim društvima na teritoriji Srbije, kao i da obezbedi plaćeni reklamni prostor. Takođe, tu je i odeljak o svim najaktuelnijim akcijskim ponudama, kao i važne vesti i najave događaja poslovnog karaktera. Baza privrednih društava sadrži nekoliko reči o svakoj kompaniji, opis njihovih proizvoda i usluga, kao i kontakt podatke. Da biste uneli svoju firmu, izaberite opciju „Unos podataka”, napravite profil i popunite onlajn formu ili popunite Word dokument i pošaljite na navedenu imejl adresu.

Klik do firme

Moz PA: 23; DA: 14

Alexa rank: 1,813,085

Veb-sajt:  KlikdoFirme.com

Klik do firme je onlajn poslovni imenik na kom možete obaviti pretragu firmi iz Srbije ili uneti besplatno svoju firmu. Registracija je besplatna, ali ukoliko želite da se link ka vašem veb sajtu nađe na profilu vaše firme to se dodatno naplaćuje. Posebno se naplaćuje i ukoliko želite da se vaša firma posebno istakne u svojoj kategoriji uz natpis „Preporuka”. Unesite naziv firme, grad u kom se nalazi, njena kategorija poslovanja, vaše ime i prezime i vašu imejl adresu. Takođe možete dodati logo firme uz kraći opis asortimana proizvoda ili usluga koje se nalaze u vašoj ponudi.

Izmene i tačnost podataka

*DA Označava autoritet domena (eng. Domain Authority); *PA Označava autoritet stranice (eng. Page Authority)
Metrički podaci su izračunati i dobijeni od strane MOZ algoritma i indeksirani uz pomoć alata Link Explorer.

Nadamo se da će vam ova lista besplatnih srpskih portala, direktorijuma i kataloga za upis sajtova u bazu biti korisna kako biste promovisali vaš brend ili firmu i ostvarili poboljšanje u rezultatima pretrage. Ukoliko ste vlasnik direktorijuma i želite da se i vaš portal nađe na ovoj listi, vaše predloge nam možete poslati klikom na dugme kontakt. Ova stranica će biti redovno ažurirana kako bismo našim posetiocima obezbedili relevantnost i tačnost svih podataka.

Kontakt

Dobar dan. Kako možemo da vam pomognemo?

back btn

Naručite uslugu

Ovo polje je obavezno.
Web dizajn Web development Web aplikacija Internet marketing Copywriting Grafički dizajn Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.

back btn

Pridružite nam se.

Ovo polje je obavezno.
UI/UX dizajner Community Manager Front-end Developer Back-end Developer Grafički Dizajner Copywriter SEO Ovo polje je obavezno.
Priložite CV/Portfolio
Ovo polje je obavezno.

back btn

Tu smo za vas.

Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.