Besplatni direktorijumi, poslovni portali i katalozi linkova za promociju firme i biznisa online

Kao vlasniku lokalnog biznisa, važno vam je da osnažite svoj brend, promovišete kompaniju i privučete nove klijente i potencijalne kupce vaših proizvoda i usluga. Jedan od najboljih načina za onlajn promociju jeste kreiranje biznis profila vaše firme na onlajn poslovnim direktorijumima, biznis portalima i veb katalozima. Na taj način, dobijate i povratni link ka vašem sajtu, što vam može pomoći da se bolje rangirate u rezultatima pretrage. Ako ne znate odakle da počnete, pripremili smo za vas listu najznačajnijih direktorijuma u Hrvatskoj, kao i savete za prijavu.

Pre nego što započnete sa procesom registracije, potrebno je da pripremite unapred sledeći materijal:

  • logo (horizontalni i kvadratnog oblika);
  • slike vaših proizvoda i usluga;
  • slike enterijera i eksterijera vaše firme, slike vas i vašeg tima;
  • video materijal, ukoliko ga imate.

Pored OIB, matičnog broja i godine osnivanja firme, potrebno je spomenuti i osnivačku strukturu, broj zaposlenih, lokacije svih filijala (ukoliko ih ima više). Nemojte da zaboravite da dodate linkove ka profilima vaše firme na društvenim mrežama.

Potrudite se da opis vaše firme i proizvoda bude unikatan, tačnije da niste samo prekopirali ono što stoji na vašem vebsajtu.

Nakon što ste napravili profil kompanije na direktorijumu, pozovite vaše dugogodišnje klijente ili partnere da ostave svoje komentare i ocene. To možete učiniti putem mejla, a takođe možete pozvati svoje pratioce na društvenim mrežama putem istaknute objave. Komentari i ocenjivanje utiču na popularnost profila na direktorijumima i to vam može pomoći da se vaš poslovni profil bolje rangira.

Tvrtke

Moz PA: 20; DA: 33

Alexa rank: 554,993

Veb-sajt:  Tvrtke.hr

Tvrtke.hr je poslovni direktorijum koji predstavlja bazu registrovanih firmi širom Hrvatske. Sa 27 godina postojanja i 20.000 poseta na dnevnom nivou, Tvrtke je stranica na kojoj se vaša firma mora naći. Dodavanje novih firmi je potpuno besplatno. Kako biste uneli informacije o vašoj firmi, kliknite na dugme Prijavi novu tvrtku nakon čega će se otvoriti formular koji treba da popunite sa osnovnim informacijama o niši, ključnim rečima i poslovanju. Nakon što popunjen formular pošaljete, nakon nekoliko dana vaš unos će se pojaviti na sajtu Tvrtke zajedno sa linkom do vašeg vebsajta.

Njuškalo

Moz PA: 55; DA: 78

Alexa rank: 5,185

Veb-sajt:  NJuskalo.hr

Njuškalo je mesto gde svako može okačiti svoj oglas potpuno besplatno. Neophodno je registrovati se pre samog postavljanja oglasa. Postoji tri vrste profila koje se mogu odabrati, a to su Kupac, Prodavac i Trgovina. Zavisno od vaših potreba odaberite profil koji vam odgovara, popunite lične i kontakt podatke i vaš profil će biti kreiran. Firme koje se odluče za profil Trgovine mogu uz doplatu imati istaknute oglase sa određenim proizvodima ili uslugama. Njuškalo ima preko 500.000 poseta dnevno i snažan autoritet domena tako da toplo preporučujemo ovo onlajn mesto za promociju vaše firme i brenda.

Čuvalica

Moz PA: 22; DA: 24

Alexa rank: 3,671,436

Veb-sajt:  Cuvalica.hr

Čuvalica je hrvatski portal koji pruža informacije o vrtićima, igraonicama, domovima za stara lica, kao i bazu veterinara i pet shop-ova za vaše kućne ljubimce, uz servise za održavanje vašeg doma ili kancelarije. Ukoliko poslujete u nekoj od ovih delatnosti i vi možete potpuno besplatno reklamirati svoje usluge na portalu Čuvalica kako biste predstavili svoje usluge ciljnoj publici. Prvi korak je registracija na portalu, a nakon toga možete se posvetiti uređivanju vašeg profila.

Index HR

Moz PA: 46; DA: 74

Alexa rank: 2,731

Veb-sajt:  Index.hr

Index je onlajn hrvatski portal sa najnovijim vestima. Pored novosti iz zemlje i sveta, Index takođe ima posebnu kategoriju posvećenu besplatnim malim oglasima. Nakon registracije i pravljenja profila, svako može okačiti oglas o proizvodima i uslugama koje nudi. Ovde možete naći sve od odeće, obuće preko mašina i alata pa sve do turističkih ponuda hotela i restorana. Kako je Index jedan od najposećenijih portala u Hrvatskoj, korisno je da se informacije o vašem brendu nađu tamo. Na taj način su vaše šanse da privučete nove klijente veće.

Čačkalo

Moz PA: 29; DA: 24

Alexa rank: 308,354

Veb-sajt:  Cackalo.hr

Čačkalo je hrvatski internet oglasnik gde se svako može besplatno registrovati kako bi pratio i objavljivao male oglase. Prilikom registracije imate izbor između dva profila, Prodavač i Trgovina. Nakon registrovanja možete okačiti svoj oglas i promovisati svoje proizvode ili usluge koje pruža vaša kompanija. Čačkalo vam omogućava da ostvarite veću vidljivost u rezultatima pretrage i da na taj način doprete do većeg auditorijuma i uvećate svoje šanse za pronalaženje novih kupaca ili klijenata.

Traži.hr

Moz PA: 20; DA: 19

Alexa rank: 6,010,808

Veb-sajt:  Trazi.hr

Traži.hr je još jedan u nizu hrvatskih onlajn oglasnika. Uz registraciju mogu se besplatno okačiti oglasi, ali isto tako pregledati i već postojeći. Delatnosti su mnogobrojne, počevši od auto-moto, preko odeće i obuće, nautike, kompjuterske opreme, do turizma. Možete se registrovati putem Fejsbuk ili Gugl naloga, kao i popunjavanjem registracione forme. Napravljen profil vam omogućuje da nadgledate svoje oglase, razmenjujete poruke sa drugim korisnicima ili doplatite za vaš istakuti oglas.

Kompass HR

Moz PA: 44; DA: 67

Alexa rank: 7,677

Veb-sajt:  Kompass.com

Kompass je poslovni imenik koji sadrži informacije o svim aktivnim kompanijama u Hrvatskoj. Registrujte i vi potpuno besplatno svoju firmu i poboljšajte vidljivost vašeg brenda onlajn. Takođe, privući ćete nove kupce na svoj vebsajt i pružiti im relevantne informacije kroz kratke opise svojih proizvoda i/ili usluga. Iskoristite pogodnosti koje pruža Kompass imenik i počnite izgradnju bolje promocije vašeg poslovanja još danas.

Ezilon HR

Moz PA: 40; DA: 55

Alexa rank: 23,277

Veb-sajt:  Ezilon.com

Ezilon je jedan od najpoznatijih internacionalnih direktorijuma sa visokim domen autoritetom gde svako može postaviti link ka svom sajtu i na taj način pospešiti rangiranje u rezultatima pretrage. Kako biste dodali link ka sajtu u bazu Ezilona kliknite na opciju Submit Site. Sajt koji je u fazi izrade ili je nedovršen neće biti prihvaćen, kao ni sajt koji nema verziju na engleskom jeziku. Izaberite odgovarajuću oblast i državu, kao i kategoriju delatnosti vaše firme i pratite dalja uputstva. Vaša prijava, ukoliko ste ispratili sve korake kako treba, biće objavljena i postaće dostupna za indeksiranje u roku od nekoliko dana.

Moj Kvart

Moz PA: 47; DA: 40

Alexa rank: 94,428

Veb-sajt:  MojKvart.hr

MojKvart je mesto na kom možete da pretražujete firme, trgovine, popuste, akcije i javne ustanove u Hrvatskoj. Poslovni subjekti imaju svoje profile na kojima se predstavljaju što im pruža dodatnu pogodnost promocije brenda, samo u sažetijem formatu. Posetioci portala MojKvart mogu na taj način brzo i lako da se informišu o poslovanju ovih subjekata, da pogledaju koje proizvode i usluge oni nude, kao i da se informišu o radnom vremenu, poslovnicama, lokacijama na mapi, saznaju telefon i slično. I vi možete otvoriti profil svoje firme putem registracije na portalu. Kako biste privukli nove kupce, MojKvart omogućuje i objavljivanje promotivnih kupona.

Preporuka

Moz PA: 18; DA: 10

Alexa rank: 6,555,276

Veb-sajt:  Preporuka.hr

Preporuka je hrvatski direktorijum koji služi za oglašavanje najraznovrsnijih delatnosti i usluga. Na ovom sajtu jednostavno se mogu naći proizvodi i usluge ukucavanjem traženog termina. Pored oglasa raznih privrednika, mogu se videti ocene i komentari posetilaca koji imaju iskustva sa njima. Napravite besplatan biznis profil tako što ćete se prvo registrovati putem popunjavanja onlajn forme ili putem vašeg Tviter naloga a zatim unesite detaljne informacije o vašoj kompaniji uz mogućnost dodavanja promotivnog videa i linkova zvaničnih profila kompanije na društvenim mrežama.

eMajstor

Moz PA: 28; DA: 24

Alexa rank: 312,222

Veb-sajt:  eMajstor.hr

Da li se bavite arhitekturom, dizajnom enterijera, građevinskim radovima, selidbama, stolarijom ili nečim sličnim što je u domenu opremanja kuće ili stana? eMajstor je portal na kom se oglašavaju majstori i preduzeća za vaš dom. Besplatno se registrujte i već danas izaberite projekat na kom želite da radite. Stupite u kontakt sa klijentima preko portala i ugovorite sve detalje posla. Vaši klijenti vas nakon radova mogu oceniti na portalu i podeliti svoje utiske sa ostalim korisnicima što može pozitivno uticati na izgradnju vaše online reputacije.

Imenik.hr

Moz PA: 45; DA: 29

Alexa rank: 91,093

Veb-sajt:  Imenik.hr

Imenik.hr je poslovni onlajn telefonski imenik Republike Hrvatske. Pored telefonskih brojeva kompanija i pojedinaca, ono što Imenik.hr čini dodatno zanimljivim kompanijama jeste to što se profili mogu uređivati. Može se dodati link ka sajtu, kratak opis firme, specijalizacija kao i sadržaj u kojoj delatnosti posluje. Takođe se mogu dodavati i ključne reči relevantne za firmu radi brže i bolje pretrage, postavljati slike enterijera, eksterijera, vašeg tima kao i logo kompanije. Imenik.hr obezbeđuje i praćenje statistike poseta njihovim profilima.

Halo doktore

Moz PA: 11; DA: 01

Alexa rank: 10,311,078

Veb-sajt:  Halo-Doktore.hr

Halo doktore je online direktorijum sajtova klinika i medicinskih ustanova na kom brzo i jednostavno možete naći doktora, ordinaciju ili bolnicu u vašoj okolini. Ukoliko radite u oblasti medicine, i vi se vrlo lako možete registrovati na Halo doktore vebsajtu. Nakon toga možete popuniti profil svim neophodnim informacijama i predstaviti svoj medicinski tim. Listingom na Halo doktore portalu doprećete do većeg broja ciljnih korisnika i na najlakši način promovisati svoje usluge na mestu koje je relevantno sa vašom poslovnom nišom.

Fininfo

Moz PA: 34; DA: 31

Alexa rank: 94,636

Veb-sajt:  Fininfo.hr

Fininfo je poslovni portal koji posluje od 2012. godine i sadrži bonitetne informacije o preko 670.000 preduzeća širom Republike Hrvatske. Kako biste registrovali svoje preduzeće i obezbedili veću vidljivost vašeg sajta na Internetu, potrebno je da popunite registracionu formu na Fininfo portalu. Nakon uspešne registracije i logovanja, možete pristupiti personalizaciji vašeg profila i unosu informacija o nazivu i adresi preduzeća, matičnom broju, OIB, delatnostima, godini osnivanja, telefonskim brojevima i linku ka sajtu.

Jedan klik tražilica

Moz PA: 22; DA: 19

Alexa rank: 12,081,224

Veb-sajt:  JedanKlik.com

Jedanklik.com je katalog sajtova i poslovni pretraživač koji olakšava korisnicima da brzo pronađu sve željene firme. Klikom na opciju Dodaj tvrtku možete popuniti onlajn formular i dodati svoju radnju, kafić, agenciju ili firmu. Jedanklik.com je posebno orijentisan ka manjim i srednjim preduzetnicima koji žele da poboljšaju svoju vidljivost na internetu i koji žele da privuku nove kupce i klijente. Pored besplatnog osnovnog članstva, tu su i mogućnosti odabira standardnog i premium članstva koje se plaća na godišnjem nivou.

Croatiabiz

Moz PA: 33; DA: 32

Alexa rank: 1,709,437

Veb-sajt:  Croatiabiz.com

Croatiabiz je poslovni direktorijum sajtova na kom se mogu pratiti javna nadmetanja i na lak način pronaći izvođači radova. Pored nadmetanja, Croatiabiz ima i svoj poslovni imenik. Vašu firmu možete lako uvrstiti u ovaj spisak tako što ćete kliknuti na dugme Registriraj tvrtku. Pored standardnog, možete birati i između Start, Silver i Gold paketa sa dodatnim pogodnostima i pretplatom na godišnjem nivou. Listingom na Croatiabiz B2B portalu možete povećati online prisutnost vaše firme, ali i pronaći nove poslovne partnere.

HR Katalog

Moz PA: 39; DA: 51

Alexa rank: 2,319,488

Veb-sajt:  www.HR/katalog

HR Katalog sadrži listinge kompanija širom Hrvatske. HR Katalog je inače projekat koji se nalazi pod pokroviteljstvom Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNET i kojim rukovodi Zavod za telekomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Nešto što je počelo davne 1994. kao hobi, sada je preraslo u jedan od najposećenijih poslovnih portala u Hrvatskoj. Kako biste dodali firmu, kliknite na opciju Dodaj svoje sjedište. Popunite online formular sa tačnim informacijama, proverite sve linkove i nemojte koristiti kopirani sadržaj. Potrudite se da popunite sva dostupna polja.

Web Imenik

Moz PA: 33; DA: 26

Alexa rank: 6,954,488

Veb-sajt:  Unreal-net.com

Web imenik je jedan od najstarijih ovakvih portala na području Hrvatske. Web imenik nudi mogućnost privrednim subjektima da potpuno besplatno unesu informacije i link svog vebsajta ukoliko se već ne nalaze u bazi. Web imenik nudi plaćene promocije ukoliko želite da istaknete svoj link na vrhu vaše izabrane kategorije, u pretrazi ili na drugim delovima vebsajta po vašem izboru. Posetioci mogu da ostavljaju komentare i ocene na vaše proizvode ili usluge. Kako biste dodali link, potrebno je da kliknete na opciju Predloži link iz navigacionog menija. Ukoliko se pre toga niste registrovali, otvoriće vam se formular za registraciju.

Putokazi

Moz PA: 28; DA: 18

Alexa rank: No results

Veb-sajt:  Putokazi.net

Putokazi je još jedan hrvatski web imenik koji sadrži preko 36.000 linkova i na kom možete besplatno reklamirati svoje proizvode/usluge. Kako biste dodali link, na dnu stranice izaberite opciju Dodaj link nakon čega će se otvoriti online forma gde bi trebalo da popunite osnovne informacije, poput naziva, linka ka vašem sajtu i kratkog opisa. Nakon toga sve što vam preostaje jeste da izaberete tačnu kategoriju delatnosti kom vaše poslovanje pripada.

Croatian Companies

Moz PA: 23; DA: 09

Alexa rank: 4,857,374

Veb-sajt:  Croatian-Companies.com

Croatian Companies je poslovni pretraživač hrvatskih kompanija na engleskom jeziku. Ovo je zapravo engleska verzija sajta Tvrtke.hr. Registracijom i otvaranjem vašeg poslovnog profila na ovom sajtu možete privući i inostrane klijente ili poslovne partnere. Kako biste otvorili biznis profil vaše firme neophodno je da se prvo registrujete, a zatim da izaberete opciju New company registration. Popunite online obrazac sa tačnim podacima. Neka se i vaša firma nađe u bazi Croatian Companies sajta.

Bika

Moz PA: 45; DA: 31

Alexa rank: 329,707

Veb-sajt:  Bika.net

Bika je poslovna mreža koja se najlakše može opisati kao hrvatski LinkedIn. Pojedinci i kompanije mogu otvarati svoje profile, moguće je graditi svoje poslovne krugove, pratiti najnovije vesti iz poslovnog sveta, nalaziti nove zaposlene i drugo. Kompanije mogu posebno istaći svoje uspešne projekte iz portfolija, promovisati svoje proizvode i usluge. Na ovaj način bićete u mogućnosti da izgradite kompanijski brending i povećate vidljivost online.

Google My Business HR

Moz PA: 58; DA: 100

Alexa rank: 1

Veb-sajt:  Google.hr

Google My Business profil je odličan način da poboljšate vidljivost vašeg vebsajta na Google pretraživaču. Ono što čini ovaj profil boljim od konkurencije je to što obezbeđuje da se mapa sa lokacijom vaše firme nađe u pretragama i na taj način poboljša vidljivost i privuče više potencijalnih klijenata i korisnika. Pored toga, svako može da oceni vaše poslovanje putem svog Google naloga, ostavi komentar ili postavi neko pitanje na koje vi možete odgovarati upravljajući Google My Business nalogom kao kompanija. Prednosti ovog profila su značajne, tako da toplo preporučujemo da izdvojite vreme i iskoristite sve dodatne mogućnosti promocije koje pruža ovaj servis.

Moja Djelatnost

Moz PA: 27; DA: 27

Alexa rank: 697,753

Veb-sajt:  Moja-Djelatnost.hr

Moja Djelatnost je web portal i imenik na kom lako možete naći poslovne subjekte iz različitih niša. Kako biste dodali vaše preduzeće, kliknite na opciju Dodaj svoju tvrtku na samom vrhu stranice. U online formular unesite informacije o firmi kao i o osnivaču, godini osnivanja, radnom vremenu kao i druge relevantne informacije. Čak i ako nemate sopstveni vebsajt, moguće je da napravite listing svoje firme. Vaš zapis će ostati u bazi i biće obrisan tek kad vi to zatražite. Pored online promocije, vaša firma će se naći i u štampanom izdanju Moja Djelatnost.

Cro-Ponuda

Moz PA: 21; DA: 23

Alexa rank: 12,409,490

Veb-sajt:  Cro-ponuda.eu

Cro Ponuda je baza aktivnih malih, srednjih i velikih privrednih subjekata. Već 12 godina unazad obezbeđuje informacije o različitim kompanijama, donosi najnovije vesti iz sveta ekonomije i biznisa, objavljuje izveštaje sa sajmova i raznih drugih poslovnih skupova. Kako ovaj sajt poseban akcenat stavlja na optimizaciju putem ključnih reči, ukoliko odlučite da se i vaša firma nađe u ovoj bazi, veća vidljivost vam je obezbeđena. Kako biste započeli proces registracije, izaberite opciju Upiši tvrtku iz menija i sledite dalja uputstva.

eIstra

Moz PA: 32; DA: 38

Alexa rank: 593,186

Veb-sajt:  eIstra.info

eIstra je preduzetnički online portal namenjen privrednim subjektima lociranim na Istri. Ukoliko se vaša radnja, hotel, restoran, agencija, servis ili firma nalaze u nekom od gradova Istre, poželjno je da se registrujete na ovaj portal kako bi vaši novi potencijalni klijenti saznali za vas. Jednostavno napravite novi upis tako što ćete kliknuti na dugme Dodaj tvrtku i popuniti online formular. U nekoliko jednostavnih koraka vaša firma će imati bolju promociju i veću šansu za privlačenjem novih kupaca. eIstra nudi i plaćene oglase koje možete izabrati i urediti prema vašim potrebama.

Burza

Moz PA: 40; DA: 35

Alexa rank: 242,135

Veb-sajt:  Burza.com.hr

Burza je jedan od najposećenijih oglasnika Primorsko-goranske županije, ali koji je dostupan i svim drugim privrednicima i privrednim subjektima iz svih krajeva Hrvatske. Kompanija je počela sa radom 1992., dok od 2002. postoji veb sajt, na kom osim oglasa, svoje proizvode ili usluge mogu promovisati razne firme. Pored Burza Oglasa, tu je i Burza Portal koji sadrži zanimljive članke iz oblasti ekonomije, biznisa, finansija, poslovnih saveta i slično. Burza takođe nudi i plaćene oglase kako na svom portalu tako i u svom štampanom izdanju. Preporuka je da razmotrite sve vidove oglašavanja koje ovaj portal pruža.

Oglasnik

Moz PA: 48; DA: 37

Alexa rank: 81,632

Veb-sajt:  Oglasnik.hr

Sa preko 700.000 posetilaca na mesečnom nivou, Oglasnik je jedan od posećenijih portala ovog tipa na području Hrvatske čije se prvo štampano izdanje pojavilo daleke 1989. godine. Kako biste objavili svoj oglas, potrebno je da se prvo registrujete i otvorite svoj profil na Oglasnik portalu. Možete izabrati da li ćete se registrovati kao fizičko (privatan korisnik) ili pravno lice (poslovni korisnik). Nakon toga možete kliknuti na dugme Predaj oglas i početi sa kreiranjem svog prvog oglasa. Oglasnik, kao i većina sličnih portala, nudi razne opcije plaćenih promocija.

eCroatia

Moz PA: 27; DA: 23

Alexa rank: 1,924,037

Veb-sajt:  eCroatia.info

eCroatia info je preduzetnički biznis portal, koji osim listinga firmi širom Hrvatske, objavljuje i novosti iz poslovnog sveta, gastronomije, turizma, auto-moto vesti, savete o zdravlju i o uređenju doma. Cilj portala eCroatia je da okupi sva mala i srednja preduzeća u Republici Hrvatskoj, kako bi na lakši način promovisali svoje usluge i proizvode, ali kako bi i korisnici portala na najlakši mogući način mogli da nađu najbolje ponude. I vi besplatno možete uneti podatke o svom preduzeću ukoliko se već ne nalazi u eCroatia bazi što možete proveriti kroz pretragu firmi u bazi.

Izmene i tačnost podataka

*DA Označava autoritet domena (eng. Domain Authority); *PA Označava autoritet stranice (eng. Page Authority)
Metrički podaci su izračunati i dobijeni od strane MOZ algoritma i indeksirani uz pomoć alata Link Explorer.

Ukoliko ste vlasnik web direktorijuma ili posedujete portal za firme, zapošljavanje ili male oglase a koji biste želeli da promovišete i želite da ga uvrstimo na našu listu, klikom na dugme ispod možete nam poslati sugestije kao i detaljne informacije o vašem sajtu i načinima oglašavanja. Ova stranica će biti redovno ažurirana kako bismo našim korisnicima obezbedili relevantnost i tačnost svih podataka.

Kontakt

Dobar dan. Kako možemo da vam pomognemo?

back btn

Naručite uslugu

Ovo polje je obavezno.
Web dizajn Web development Web aplikacija Internet marketing Copywriting Grafički dizajn Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.

back btn

Pridružite nam se.

Ovo polje je obavezno.
UI/UX dizajner Community Manager Front-end Developer Back-end Developer Grafički Dizajner Copywriter SEO Ovo polje je obavezno.
Priložite CV/Portfolio
Ovo polje je obavezno.

back btn

Tu smo za vas.

Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.