Hvala što ste se prijavili na naš newsletter!
Prijava nije uspela.
best websites of the world
css design awards nominee
* Molimo Vas popunite obavezna polja!

Besplatna SEO analiza i ponuda

Zašto je Facebook reklamiranje najbolja marketinška prilika do sada?

Otkrijte potencijal najveće društvene mreže na svetu

Pre pojave interneta, bilo je neobično da se prosečna osoba odluči na reklamiranje. Mnoge kompanije su koristile žute stranice, ali ne sve. Čak i u prvoj deceniji 21. veka, samo je mali procenat kompanija koristio prednosti onlajn oglašavanja, a za mnoge je PPC oglašavanje Pay Per Click bilo preskupo i suviše komplikovano za korišćenje.

Šta Facebook reklamiranje čini drugačijim?

Facebook reklamiranje nudi potpuno unikatne mogućnosti:

  • reklame na društvenoj mreži Facebook mogu dostići isti toliki auditorijum kao TV ili radio reklame, možda čak i više u bilo kojoj državi
  • društvena mreža Facebook nudi prefinjeno targetiranje poput AdWords-a, mada se zasniva na različitim kriterijumima.
  • minimalni trošak po danu je 1$.
  • Facebook nudi najjeftiniju cenu za 1000 impresija u istoriji. Prosečni troškovi za 1000 impresija iznose 0.25$. To je samo 1% troškova koje biste morali da izdvojite za TV reklame
facebook reklamiranje

Facebook reklame su odličan alat za podizanje svesti o kompaniji, nude dobre opcije za ciljanje publike, zahtevaju veoma malo posvećenosti i imaju veoma pristupačne cene.

To znači da ukoliko potrošite 1$ na Facebook reklamiranje naći ćete se ispred 4000 ljudi koji će imati priliku da vas upoznaju. Ako iskoristite ovu mogućnost, a vaši konkurenti ne, bićete pobednici u igri podizanja svesti o vašem brendu u ciljnoj branši.


Kako reklamirati biznis na Facebook-u?

Proces je jednostavan i sastoji se iz 3 koraka:

1. Kreiranje Facebook stranice - jedan od najjednostavnijih i besplatnih načina da ostvarite komunikaciju sa vašim potencijalnim klijentima. Za to će vam pored detaljnih podataka o kompaniji biti neophodan unikatan dizajn logotipa i Facebook naslovne slike (eng. cover image).

2. Povezivanje sa ljudima - možete kreirati nekoliko reklama sa ciljanjem zasnovanim na lokaciji, demografiji i interesovanjima.

3. Angažovanje publike - objavljivanje kvalitetnog sadržaja, statusa i njihova promocija u cilju angažovanja klijenata i njihovih prijatelja.


Facebook kampanje i povrat na uložena sredstva (ROI)

Organska promocija putem Facebook-a bez reklamiranja težak je i dugačak put koji postaje sve manje efektivan. Promocijom vaših postova postižete od 10 do 100 puta veću izloženost vaše stranice.

Pogledajte studije slučaja brendova koji su ostvarli veliki ROI uz pomoć Facebook reklamiranja.


Tipovi Facebook reklama

Pre nego što se odlučite za promotivnu kampanju na društvenoj mreži Facebook, ključno je da znate koje različite vrste reklama postoje. U zavisnosti od cilja koji želite da postignete, koriste se različiti tipovi reklama:

  • posećenost sajta i osvajanje vodeće pozicije (eng. leads)
  • lajkovi/sviđanja i angažovanje na stranici
  • instaliranje mobilnih i desktop aplikacija
  • privlačenje posetilaca za prodavnicu ili događaj

Kao što možete videti, Facebook nudi različite tipove reklama koje se mogu prilagoditi u zavisnosti od konkretne situacije i potrebe. Savetujemo vam da testirate različite formate reklama kada god ste u mogućnosti kako biste biste otkrili koje od njih imaju najbolji efekat i donose vam najbolje rezultate uz najmanje troškove.

Ukoliko vam je potrebna stručna firma koja će uraditi taj posao za vas, kontaktirajte PopArt Studio u cilju formiranja strategije i preduzimanja konkretnih marketinških aktivnosti.

Podelite stranicu