Ovo je drugi deo prošlog posta za WordPress pluginove. Ovde ćemo predstaviti najpopularnije, najtraženije i najkorisnije premium WordPress dodatke. Ovi dodaci su vrlo raznovrsni i mogu se iskoristiti u svakoj situaciji, bilo da se CMS koristi više kao statički sajt ili potpuno dinamički.

Scribe SEO

wordpress-plugins

Svrha ovog plugina je da omogući SEO optimizaciju za svaki post. Analizira čitljiv sadržaj i govori vam kako da ga modifikujete da više odgovara web pretraživačima.

Vaultpress

wordpress-plugins

Vaultpress bekapuje bazu podataka bloga, interne fajlove teme, dodatke i drži ih ažurnim da uvek možete da imate aktuelnu verziju bloga usled gubitka podataka.

Events Calendar Pro

wordpress-plugins

Events Calendar Pro je odličan plugin za razvijanje sistema za event postove. Kad se instalira u WordPress, automatski podešava novi sistem kalendara za pravljenje postova za događaje i nudi pregršt opcija.

Shortcode Kid

wordpress-plugins

Ovaj plugin omogućava da ubacite više od 100 različitih dizajn elemenata (dugmad, text highligh, slajderi, page format) koji će ulepšati blog.

BackupBuddy

wordpress-plugins

BackupBuddy omogućava bekap WordPress instalacije i znatno olakšava taj posao koji zahteva dosta pažnje i truda sa default opcijama.

WP SEO By Yoast

wordpress-plugins

WordPress SEO je odličan plugin za one koji tek počinju sa WordPress CMS sistemom. Opcije su veoma prijemčive i intuitivne za nove korisnike tako da je snalaženje veoma lako. Iako za početnike, krcat je svim potrebnim SEO opcijama.

WordPress Mobile

wordpress-plugins

Ovaj plugin omogućava generisanje templejta za mobilne telefone i tablet računare za veoma kratko vreme. Nudi mnogo opcija za kastomizaciju u admin panelu i podržava sve velike mobilne platforme.

DDSlider

wordpress-plugins

Ovaj plugin omogućava implementaciju jQuery efekata i elemenata na stranicu i ne zahteva nikakvo prethodno znanje CSS ili JavaScript jezika.

OIO Publisher

wordpress-plugins

OIO Publisher je najkompletniji alat za reklame za WordPress CMS sistem. Bilo da imate statičnu stranicu ili dinamičan sajt sa postovima i video sadržajem, OIO radi sa mnogim templejtima. Imate potpunu kontrolu sa vašim mestom za reklame, koje možete raspoređivate i stilizovati kako želite i povezan je sa većinom reklamnih mreža kao što je Google AdSense.

Billboard + Rotating Images

wordpress-plugins

Ovo je dodatak sa 2u1 filozovifijom koji omogućava dinamičko generisanje slideshow i galerije slika. Može se lako implementirati u home page ili na blog stranicu.

Twitter Widget Pro

wordpress-plugins

Ovaj plugin omogućava kako standardne opcije za linkovanje ka Twitteru i takođe da linkujete više Twitter profila da prikažete poslednje postove i aktivnost na toj socijalnoj mreži. Prikazuje avatare, tweetove, hashtagove i još mnogo toga.

Extended Google Analytics

wordpress-plugins

Extended Google Analytics omogućava prikaz na admin panelu i prikazuje promet na stranici i data flow.

PhpBay Pro

wordpress-plugins

PhpBay Pro dodaje tražene reklame za proizvode koje se prodaju na eBay-u. Reklame se dodaju na osnovu vaših ključnih reči gde PhpBay Pro automatski filtrira korisne proizvode koji mogu da se pojave na vašem sajtu i da se poveže sa vašim eBay profilom.

WP Geo Tagger

wordpress-plugins

Geo tagovanje je postalo veoma popularno od kad se pojavilo i bilo je logično da se napravi plugin sa ovom funkcijom. Geo Tagger dodatak može da se poveže sa Google mapama i omogućava kreiranje Master mape za vaše tagovane blog lokacije.

Newsletter Plugin

wordpress-plugins

Newsletter plugin kako mu i samo ime kaže omogućava automatsko kreiranje newslettera sa email objavljivanjem registrovanim članovima.

VidEmbed

wordpress-plugins

Ugnježđavanje videa u postove je proteklih godina bilo teško. Sa trećom verzijom WordPress-a, situacija se mnogo popravila. VidEmbed je moćan plugin sa porškom za svaki video format i platformu kao što su flv, mp4, mobilni formati, YouTube, Vimeo itd. Ovaj plugin je open source i može se potpuno kastomizovati.

WordPress Weather

wordpress-plugins

Ovaj plugin prikazuje vremenske uslove u bilo kom delu sveta na bilo kojoj stranici. Podaci o vremenu se vuku sa Google weather API sa redovnim ažuriranjem po vremenskim intervalima koje vi odaberete.

Filtriranje Postova na Stranici

wordpress-plugins

Po default instalaciji WordPress-a home page prikazuje sve skorašnje postove po hronološkom redu. Ovo je odgovara za većinu slučajeva, međutim ako želite da promenite ovakav scenario, ovaj plugin je pravi izbor. Ovaj dodatak dolazi sa mnogo opcija za filtriranje sadržaja i postova, moguće je filtrirati postove po kategorijama, tagovima ili po kombinacijama atributa.

Gravity Forms

wordpress-plugins

Ukoliko ne baratate dobro HTML/CSS jezikom, Gravity Forms su odlično rešenje za impelemtiranje dinamičkih formi. Forme se kreiraju veoma brzo i lako bez prethodnog znanja HTML ili CSS jezika.

WP Review Engine

wordpress-plugins

WP Review Engine omogućava implementaciju reviewa najaktuelnijih filmova, emisija, igrica, knjiga ili bilo čega što vam je interesantno. Ovo je potpuno dinamički plugin koji kreira novi tip posta koji omogućava upload slika i sl.

Dynamic Step Process Panels

wordpress-plugins

Dynamic Step Process Panels košta 25$ i omogućava kreiranje dinamičkog AJAX sadržaja. Ovo uključuje liste, slike, video, opise itd. Ovo je multipraktični plugin za one koji potpuno razumeju WordPress sistem.

WordPress EMember

wordpress-plugins

WordPress Emember pretvara blog ili magazin u stranicu sa korisnicima i elektronskom kupovinom u roku od jednog sata. Ovaj plugin ima ugrađenu PayPal podršku za najjednostavniju transakciju novca. Možete podeliti grupe korisnika na Free, Basic, Premium i Ultimate kategorije. Takođe možete ograničiti koje stranice su dostupne kojoj kategoriji korisnika.

WordPress WHOIS Plugin

wordpress-plugins

WHOIS podrška se može pronaći svugde na webu. Postoji nekoliko verzija ove skripte i ne odgovara svaka skripta svakom korisniku. Ukoliko ste webmaster i imate na stotine domena, ovaj alat vam može biti i više nego koristan. WordPress WHOIS omogućava proveru detalja bilo kog domena koji je registrovan sa manipulacijom templejtom i stilovima.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.