WooCommerce za početnike (2. deo): najbolje besplatne teme png

Pokretanje elektronskih prodavnica znatno je olakšano otkad u Vordpresu (eng. WordPress) postoji besplatni dodatak „WooCommerce”. Međutim, da bi vaša prodavnica funkcionisala, potrebna vam je odgovarajuća tema kompatibilna sa WooCommerce platformom.

Iako mnoštvo tema danas može da se pohvali bar delimičnom kompatibilnošću sa WooCommerce plaginom, bolje je potražiti one koje su potpuno usklađene. Izbor odgovarajuće teme ograničen je cenom, ali, za manje zahtevne korisnike postoji mnoštvo besplatnih tema. U nastavku saznajte koje su teme nama bile korisne i zbog čega preporučujemo baš njih.


5 najboljih besplatnih tema za „WooCommerce”

Pri odabiru tema vodili smo se sledećim kriterijumima:

  • ocene korisnika: poželjne su teme s najmanje 4 zvezdice;
  • popularnost: izrazito popularne teme imaju bolju tehničku podršku te ukoliko do problema ipak dođe biće brzo rešen;
  • estetika: nije svaka tema jednako pogodna za svaku vrstu prodavnice, stoga biramo one koje su pogodne za više namena ili pronalazimo namenske pojedinačne teme;
  • demo sadržaj: svakako je poželjno imati demo sadržaj da biste stekli bolji uvid u to da li vam tema odgovara ili ne.

#1: Storefront

„Storefront” je tema koja dolazi pravo od osnivača, što znači da je u potpunosti usklađena sa WooCommerce.

WooCommerce za početnike (2. deo): najbolje besplatne teme 1

Osim što je besplatna, odlikuju je dizajn prilagodljiv mnoštvu vrsta prodavnica, kvalitetan kôd, dobar SEO i jednostavne mogućnosti prikaza proizvoda.


#2: ShopIsle

„ShopIsle”  je elegantna a istovremeno toliko moćna tema da nalikuje plaćenim. Autori su svakako uložili dosta vremena i truda u razvoj ove teme, koja će na posetioce sigurno ostaviti dobar utisak.

WooCommerce za početnike (2. deo): najbolje besplatne teme 2

Jednostavan i siguran kôd omogućuje prilagodljivost teme različitim namenama; a slajder preko celog ekrana, prelep dizajn, efekti animacije i glatko skrolovanje doprinose vizuelnom utisku. Ako želite prilagodljivu (responzivnu) temu koja je podložna lokalizaciji, usklađena je sa društvenim mrežama, nudi stranicu „o nama” i obrazac za kontakt, „ShopIsle” nudi sve to!

Pre instaliranja teme proverite koju imate, jer iako jeste besplatna, postoje uslovi pod kojima se plaća.


#3: Wp Store Pro Lite

„Wp Store Pro Lite” je besplatni parnjak plaćene teme „Wp Store PRO” i, mada u odnosu na plaćenu verziju ima manje opcija, sigurno je da postojeće mogu zadovoljiti potrebe većine onlajn prodavnica.

WooCommerce za početnike (2. deo): najbolje besplatne teme 3

„Wp Store Pro Lite” nudi 4 izgleda prodavnice, nudi potpunu izmenljivost (WordPress Customizer), sekciju za promociju proizvoda, različite izglede strana kategorija i izgled sa više zaglavlja.


#4: Shopper

„Shopper” je besplatna tema firme „Dessign”. Iako joj nedostaje mnoštvo funkcionalnosti dostupnih u plaćenim temama, vredi je isprobati zbog minimalističkog dizajna, prilagodljive boje pozadine, različitih menija, potpune responzivnosti i tabelarnog prikaza matične strane.

 

WooCommerce za početnike (2. deo): najbolje besplatne teme 4

Pravljene elektronske prodavnice pomoću teme „Shopper” traje samo nekoliko minuta, a na vama je isprobavanje opcija i odabir pravih boja, menija i prikaza.


#5: Flash

„Flash” je jedna od najpopularnijih višenamenskih WordpPress tema za onlajn prodavnice. Odlikuje je mnoštvo mogućnosti, a u prilog toj tvrdnji ide podatak da se nalazi na više od 10.000 sajtova.

WooCommerce za početnike (2. deo): najbolje besplatne teme 5

Ova tema ima i verziju koja se plaća, ali i besplatna nudi opcije koje će zadovoljiti osnovne korisnike. Među njima su opcije boja, prilagodljivost prikaza proizvoda, prilagođavanje izgleda sajta, blog, stilovi zaglavlja, Guglovi fontovi, itd.


Voditi elektornsku prodavnicu i upravljati njome nekada je podrazumevalo da morate biti stručnjak i za veb dizajn i za kodiranje. Danas to više nije slučaj, prvenstveno zahvaljujući mnoštvu besplatnih tema koje omogućuju korisnicima uspešno onlajn poslovanje. „WordPress” i „WooCommerce” samo su jedna od mogućnosti. Da li ste dosad isprobali mogućnosti koje nude? Da li već koristite neku temu koju nismo pomenuli? Ne oklevajte da podelite svoje mišljenje s nama!

 

Zanimaju vas elektronske prodavnice? Pogledajte slične članke: