Besplatne WordPress teme avgust 2016.

Popularnost CMS-a WordPress leži u mnogim njegovim dobrim osobinama: mogućnosti izmena, lakoći korišćenja, ceni (mogu se naći besplatne teme) a posebnim ga čini i to što ga unapređuje čitava zajednica nesebićnih programera.

Bez obzira na popularnost (neki bi rekli i pomodarstvo), činjenica da ga koristi četvrtina veba ne bi trebalo da vas navede na odabir bilo kakve teme. Tema za sajt rađen na platformi WordPress trebalo bi da se promišljeno odabere.

Poznato je da previše izbora može da dovede do zatupljenosti čula i paralize u donošenju odluka. Za sve vas koji ste u potrazi za kvalitetnim besplatnim temama, a ne znate odakle biste počeli s pretragom, odabrali smo ovih osam tema za besplatno preuzimanje i za različite potrebe.

Da li ste već koristili neku od njih i kakvo vam je iskustvo u korišćenju?


Sparkling

Tema razvijena i optimizovana za mobilne uređaje (rađena na frontend platformi Bootstrap 3), kompatibilna sa standardima Schema a moguće ju je koristiti i za onlajn prodavnicu!

sparkling


Moesia

Responzivna tema koja podržava Guglove fontove i može se lako lokalizovati (prevesti s engleskog na vaš maternji ili neki drugi željeni jezik). Podržava pozadine s efektom paralaksa a može se i lako povezati s društvenim mrežama.

moesia


Stargazer

Tema koju lako možete prilagoditi svojim potrebama, laka za korišćenje i prilagođava se mobilnim uređajima. Šta vam još više treba?

stargazer


Arcade

Tema poslednji put ažurirana 6. juna ove godine i s preko 20.000 instalacija koje su i dalje aktivne definitivno zavređuje pažnju. Svojim zanimljivim dizajnom, mogućnošću prilagođavanja slika, visine, rasporeda elemenata na strani i prikazivanja video i slikovnih galerija, tema Arcade svakako zaslužuje da bude na ovom spisku besplatnih tema.

arcade


Gridsby

Ako se bavite fotografijom (bilo iz hobija, bilo profesionalno) a želite besplatnu temu na kojoj možete da pravite svoj foto blog i svetu pokažete svoj talenat, tema Gridsby je pravi izbor. Ono što je čini zanimljivom jeste to što od početka stranice prikazuje fotografije koje se dalje nadovezuju jedna na drugu, kao na društvenoj mreži Pinterest. Prava, jednostavna tema za pravljenje foto galerija.

gridsby


ColorMag

Koristeći programerski žargon, ova tema je čista i moderna, a pogodna je za blogove nalik na onlajn časopise i druge vrste sajtova koji se bave objavjivanjem vesti ili članaka. Premda besplatna, tema ColorMag dostupna je i u premijumskoj verziji.

colormag


Riba lite

Kako u svom podnaslovu kaže, Riba je minimalistička tema pogodna za blogovanje, a savršena za pripovedanje. Idući u korak sa savremenim tehnologijama, ova tema je prilagodljivog (responzivnog) dizajna, podjednako dobro izgleda na svim veb pregledačima, može se lokalizovati i čak se na njoj može koristiti onlajn prodavnica na platformi WooCommerce.

riba


Fit Coach

Tema pogodna za firme čija su delatnost fizičke aktivnosti (teretane) i generalno, vezane za rasporede. Podržava Guglove fontove, optimizovana je za pretraživače, prilagodljivog je dizajna i možete računati na besplatna ažuriranja kada je instalirate. Sve preporuke!

fitcoach


Želite još besplatnih tema za WordPress? Pogledajte stare članke:

Vesna Savić

Dedicates her time to learning about better means of communication, translating knowledge into practice, and is a passionate reader.