izdvojena slika kontrast interaktivna igra

Ako ste odrastali tokom 1990-ih i imali tu sreću da imate kompjuter u najmlađim danima, a uz sto ste bili i apsolutni maher u igranju flipera na računaru, svideće vam se i Kontrast, interaktivna igrica koju je kreirao Timo Kilder. Ali nije to sve. Svideće vam se i ako ste ljubitelj tetrisa, slagalica, rešavanja vizuelnih zagonetki i igara u kojima se prelazi iz nivoa u nivo, pri čemu je svaki sledeći teži i zahteva brzo donošenje odluka i veštine u rešavanju problema.

Timo Kilder (Timo Kuilder) je ilustrator i multimedijalni dizajner koji živi i radi u Amsterdamu. Jure Kilder (Jurre Kuilder) je njegov brat, a uz to je i programer. Odlučili su da zajedno kreiraju mobilnu igru i angažovali su muzičara iz Los Anđelesa Ambroza Jua (Ambrose Yu) da se pobrine za dizajn zvuka. Tako je nastao Kontrast – igrica dostupna za operativne sisteme Android i iOS.

Imajući u vidu da je igra zasnovana na ilustracijama sa jasno izraženim kontrastom između crne i bele boje, ime je potpuno opravdano. Monohromatski dizajn primenjen u igri uz to i oslikava stil po kojem je Timo Kilder već postao prepoznatljiv u oblasti grafičkog dizajna.

A koji je cilj igrice?

Igrači treba da pronađu put kroz lavirint stilizovanih i primamljivih crteža, tako da svaki element na kraju bude na svom mestu. Kuriozitet predstavlja činjenica da skoro svaki vidljivi objekat može da bude pomeren ili prilagođen određenoj potrebi, a svaki sledeći nivo donosi i sve veći broj grafičkih bravura koje na nesvakidašnji način utiču na tok igre.

Kako Timo Kilder ističe, od igrača se očekuje razigrana radoznalost, instinkt istraživača, kreativno mišljenje i upotreba svih dostupnih resursa kako bi uspešno prošli kroz sve nivoe animiranog sveta u Kontrastu. Autor ovu igru naziva avanturističkom slagalicom koja će najbolje iskustvo pružiti ako se odigra u jednom naletu, bez prekidanja, za šta je potrebno do 30 minuta.

Sledeći put kada budete imali malo slobodnog vremena, predlažemo da preuzmete Kontrast i testirate svoje istraživačke sposobnosti, a uz to se i zabavite.

Ako vas pri tome zaintrigira stil ilustrovanja karakterističan za Tima Kildera, možete pogledati i druge radove na njegovom vebsajtu ili profilu na dizajnerskoj mreži Dribbble.

kontrast covek igrica figure

kontrast igrica covek ilustracija telefon

kontrast mobilna igra ilustracija lampa zena

kontrats igrica pokretni elementi

kontrast igrica ilustarcija glava objekti

kontrast igrica interaktivni elementi

kontrast igrica interaktivni elementi fliper

kontrast igrica lampa sat objekti

kontrats mobilna igra ilustracija glava pokretni elementi


 Ako je interaktivni dizajn polje koje vas zanima, pogledajte i druge projekte:

Nađa Božović

Inspired by original narratives and amazed by effective visuals. Enjoys diving deep into the story research. A lifelong learner and an eternal optimist.