Najbolji besplatni fontovi za logoe: leto 2017. godine 757

Svaki dizajner zna koliko je teško pronaći dobre fontove. Možete imati kolekciju od više stotina fontova, a baš kad vam zatreba neki poseban, jednostavno ga je nemoguće pronaći. Pritom, dobar font treba da savršeno odgovara nameni, a pritom da bude ili besplatan ili dovoljno priuštiv da se isplati uložiti u njega.

Zbog toga vam u nastavku predstavljamo kolekciju 9 besplatnih fontova za logo-e koje su naši dizajneri odabrali na osnovu njihovog vizuelnog efekta i upotrebljivosti i, razumljivo, mogućnosti besplatnog preuzimanja.

Ipak, neki su samo delimično besplatni, što znači da komercijalna upotreba zahteva dozvolu. Dotad ih možete isprobati u lične svrhe, i, ko zna, možda se za korak približiti pronalasku vašeg ličnog savršenog fonta!


Koji su najlepši fontovi za logo i ostale namene?

#1: Cast Iron

Najbolji besplatni fontovi za logoe: leto 2017. godine 1
Cast Iron

„Cast Iron” je besplatni font koji se zasniva na kockastim geometrijskim oblicima i ravnim, svedenim linijama. Posebno je pogodan za logoe i naslove.


#2: Gorgeous

Najbolji besplatni fontovi za logoe: leto 2017. godine 2
Gorgeous

„Gorgeous” je elegantni beserifni font koji, zahvaljujući svom modernom izgledu, pogoduje posterima, flajerima, magazinima i velikim naslovima.


#3: Moalang

Najbolji besplatni fontovi za logoe: leto 2017. godine 3
Moalang

„Moalang” je dekorativni font koji sadrži samo velika slova, i potpuno je besplatan za ličnu i komercijalnu upotrebu!


#4: Coco Gothic

Najbolji besplatni fontovi za logoe: leto 2017. godine 4
Coco Gothic

„Coco Gothic” je savremen beserifni font inspirisan grotesknim fontovima poput „Avantgarde” i „Futura”.


#5: Ailerons

Najbolji besplatni fontovi za logoe: leto 2017. godine 5
Ailerons

Font „Ailerons” inspirisan je letelicama iz ’40-ih godina prošlog veka. Dizajniran je kao eksperimentalni font i dostupan je za ličnu upotrebu.


#6: Nerea Art Nouveau

Najbolji besplatni fontovi za logoe: leto 2017. godine 6
Nerea Art Nouveau

„Nerea” je besplatni font inspirisan umetničkim pokretom „art nouveau”, a pogodan je i za kraće uvodne tekstove, poput ovog na slici iznad.


#7: Aisling Serif

Najbolji besplatni fontovi za logoe: leto 2017. godine 7
Aisling

„Aisling” je jedini rukopisni serifni font na ovom spisku, a nama se posebno sviđa što deluje kao da se slova miču umesto da samo nepomično stoje na pozadini.


#8: Arca Majora

Najbolji besplatni fontovi za logoe: leto 2017. godine 8
Arca Majora

„Arca Majora” je jednostavan beserifni font koji sadrži samo velika slova, a čine ga vrlo svedene prave ili krive linije bez ikakvih ukrasa, ali zato izuzetno oštrih ivica. Pogodan je za postizanje kontrasta, logoe i velike naslove.


#9: Hobric Rough

Najbolji besplatni fontovi za logoe: leto 2017. godine 9
Hobric Rough

„Hobric Rough” je moderni font starinskog izgleda inspirisan starim ciglama, najpogodniji za logoe, naslove, etikete, itd.


Koji vam se font najviše sviđa? Da li ste neki od njih ranije koristili ili imate nekog drugog favorita? Podelite svoje ideje sa nama u odeljku za koemntare ili na našoj stranici na Fejzbuku!

 

Zanima vas tipografija? Pogledajte slične članke: