Brzina učitavanja web stranice nije nešto što bismo trebali shvatiti olako, naročito zbog uloge koju ima u SEO optimizaciji. Da bismo Vam pomogli, za danas smo Vam pripremili 8 veoma dobrih, besplatnih alata za testiranje brzine učitavanja web stranica. Neki od njih će Vam dati savete kako da ubrzate učitavanje svog web sajta, dok će Vam ostali dati detaljne informacije o brzini učitavanja web sajta i različitih elemenata na samom sajtu. Najbolje bi bilo da ih sve posetite.

PageSpeed Insights

PageSpeed vrši analizu sadržaja web sajta i stranica a potom daje korisne savete kako da ih učinite bržim.

Load Impact

Upload web sajta onlajn i testiranje brzine učitavanja web stranica pojedinačno, konačna analiza biće prikazana u grafikonima.

Neustar Web Performance

Brz i lagan način da dobijete podatke o brzini bilo kojeg web sajta, bez potrebe da kreirate test skriptu.

WebPagetest

Pokrenite besplatan websajt za očitavanje brzine otvaranja stranica u različitim oprativnim sistemima, različitim pretraživačima i sa različitih lokacija. Ovaj web sajt poseduje napredne tehnike analitike, video zapis, blokiranje određenog dela sadržaja i još mnogo toga.

OctaGate SiteTimer

pingdom

Show Slow

ShowSlow pripada u zajednicu otvorenog koda i vrši monitoring web sajta u dužem vremenskom intervalu. Ovaj sajt takođe beleži rezultate sa YSlow, Page Speed, WebPageTest i dynaTrace AJAX verziji i poseduje detaljan grafički prikaz, da bi Vam što detaljnije prikazao kako različite promene i optimizacija na Vašem web sajtu, utiču na samu njegovu brzinu učitavanja.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.