Brzina učitavanja web stranice nije nešto što bismo trebali shvatiti olako, naročito zbog uloge koju ima u SEO optimizaciji.Da bismo Vam pomogli, za danas smo Vam pripremili 8 veoma dobrih, besplatnih alata za testiranje brzine učitavanja web stranica.Neki od njih će Vam dati savete kako da ubrzate učitavanje svog web sajta, dok će Vam ostali dati detaljne informacije o brzini učitavanja web sajta i različitih elemenata na samom sajtu. Najbolje bi bilo da ih sve posetite.

PageSpeed Insights

PageSpeed vrši analizu sadržaja web sajta i stranica a potom daje korisne savete kako da ih učinite bržim.

Load Impact

Upload web sajta onlajn i testiranje brzine učitavanja web stranica pojedinačno, konačna analiza biće prikazana u grafikonima.

Neustar Web Performance

Brz i lagan način da dobijete podatke o brzini bilo kojeg web sajta, bez potrebe da kreirate test skriptu.

WebPagetest

Pokrenite besplatan websajt za očitavanje brzine otvaranja stranica u različitim oprativnim sistemima, različitim pretraživačima i sa različitih lokacija. Ovaj web sajt poseduje napredne tehnike analitike, video zapis, blokiranje određenog dela sadržaja i još mnogo toga.

OctaGate SiteTimer

pingdom

Show Slow

ShowSlow pripada u zajednicu otvorenog koda i vrši monitoring web sajta u dužem vremenskom intervalu. Ovaj sajt takođe beleži rezultate sa YSlow, Page Speed, WebPageTest i dynaTrace AJAX verziji i poseduje detaljan grafički prikaz, da bi Vam što detaljnije prikazao kako različite promene i optimizacija na Vašem web sajtu, utiču na samu njegovu brzinu učitavanja.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.