Pregledajte povratne linkove svoje konkurencijePod konkurencijom podrazumevamo sve ljude koji nastoje da postignu sto bolji rank za iste ključne reči koje i Vi preferirate na Guglu. Na primer, popwebdesign.net se rangira za ključnu reč/frazu "web dizajn novi sad". Ako želite da pronađete dobre izvore te linkove, jednostavno možete da pogledate koji sajtovi sadrže tu ključnu reč, i odakle su njihovi linkovi. Kada biste hteli da nađete izvore tih linkova, sve što treba da učinite je da potražite sajtove koji se dobro rangiraju za date ključne reči i odakle potiču njihovi linkovi. Pogledajte kod svoje konkurencije besplatne izvore linkova koje biste mogli da stavite kod sebe. Ukoliko pomažu njima, sigurno da će i Vama.

Iskoristite pogodnosti flippa kako biste pronašli kvalitetne linkove za svoj sajt!!

Ostavite komentare u blogu

Većina komentara u blogu se ne prate (što znači da pretraživači ne pridaju važnost linkovima, to jedino još ne važi za Yahoo i Bing). Komentari su dobri jer mogu da privuku više posetilaca na Vaš sajt, a to nas vraća na osnovni postulat da – pretraživači prate ljude.

Pogledajte aukcije sajtova na Flippa websajtu

Flippa je mesto gde možete naći pregršt izvora za linkove. To je u stvari mesto kupoprodaje web sajtova, ali čak i ako ne nameravate da prodajete i kupujete, na ovom sajtu imate priliku da susretnete veoma interaktivnu zajednicu, i vrlo dobro mesto da nađete prave linkove za svoj sajt. Ako prošvrljate sajtom pronaći ćete brojne prodavce koji prodaju sajtove koji su se brzo dobro rangirali na Guglu. Pregledajući ovakve sajtove, i pronalazeći odakle dolaze njihovi povratni linkovi, možete pronaći mnoštvo dobrih linkova koje Gugl očigledno voli.

Postavljajte super sadržaj

Danas zahvaljujući sajtovima poput Twitera, broj linkova koje ćete dobiti zahvaljujući super sadržaju na Vašem blogu nije više toliko veliki, međutim i dalje je prisutan i, i dalje mnogo važan! Super sadržaj podrazumeva da imate puno različitih stvari za različite ljude. Ukoliko dobro poznajete svoju oblast o kojoj pišete, znaćete šta je to šta ljudi žele.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.