hr blogovi ilustracija

Ukoliko je menadžment ljudskih resursa polje vašeg interesovanja sigurni smo da volite neprestano da budete u toku sa novinama koje preplavljuju datu oblast. Imate sreće! Danas postoje brojni tekstualni i audio-vizuelni sadržaji dostupni potpuno besplatno. Administrativni deo je olakšan. IT industrija doprinela je tome

da svako evidentiranje ili kreiranje baze podataka o zaposlenima više ne predstavlja problem.
Ipak, ostaje ono što nas povezuje.

Komunikacija, osobine ličnosti, timski rad, kreiranje prijatne radne atmosfere, rešavanje konflikata. Njih ne možemo ubaciti u program, izračunati ili predvideti. Tačno, ljudima i odnosima je sve teže upravljati, dok se od vas, kao menadžera, očekuje da ostanete smireni, trezveni i uvek spremni da obezbedite traženu informaciju ili rešenje. Ne brinite, niste sami.

Odabrali smo nekoliko odličnih izvora informacija iz domena ljudskih resursa kako biste neprestano mogli da budete u toku sa novinama. Takođe, većina blogova danas je interaktivnog karaktera što znači da u bilo kom trenutku imate mogućnost da predstavite određen problem i dobijete potencijalna rešenja za njega.

 

HR bartender

Blog adresa: www.hrbartender.com

hr bartender hr business blog
Izvor slike: HR bartender Blog sa savetima i mesto za diskusiju o problemima na radnom mestu

HR Bertender predstavlja bazu koja obiluje brojnim tekstovima iz domena ljudskih resursa, ali i poslovanja uopšte. Najviše pažnje usmereno je na karijerni razvoj, organizacionu kulturu, politiku upravljanja firmom i materijalnim resursima, ali i na upravljanje ljudima u vašem poslovnom okruženju. Obrađivanjem različitih pitanja iz oblasti poslovanja, Šarlin Lobi ima nameru da svojim blogom doprinese celokupnoj sferi ljudskih resursa kako iz ugla menadžera, tako i sa aspekta zaposlenih.

Ukoliko vam je potrebno ohrabrenje ili uputstvo za to kako da postanete bolji vođa ili savetnik, HR Bartender je mesto na kom ćete sigurno moći da, kroz iskusne i praktične savete, ali i zabavne teme, radite na sebi i razvoju svojim menadžerskim veštinama. Kako i u samom nazivu bloga stoji, menadžer ljudskih resursa najčešće podseća na barmena od kog se očekuje da zaposlene dočeka sa osmehom, sasluša ih i uvek posluži korisnim savetima.

Uz ovaj veb portal uspešno ćete nadograđivati svoja znanja, ali i jačati svoje samopouzdanje i sigurnost u poslovanju. Na taj način ćete steći mogućnost da se ostvarite u ulozi zadovoljnog barmena koji je uvek spreman da pomogne i usmeri na pravi put.

 

Evil HR Lady

Blog adresa: www.evilhrlady.org

evil hr lady hr blog
Izvor slike: Evil HR Lady Blog, mesto za edukaciju i savete u vezi sa upravljanjem ljudskim resursima

Dugogodišnja specijalistkinja za ljudske resurse, Suzan Lukas, danas je jedna od najpoznatijih freelance pisaca. Njeni tekstovi dostupni su na različitim sajtovima, ali ih ipak možete pronaći okupljene na jednom mestu – blogu, za čije je osnivanje i vođenje zaslužna sama. Pišući članke o svojim mislima i zapažanjima, Suzan teži da na realan i racionalan način predstavi profesiju menadžera ljudskih resursa. Objektivna je i iskrena, spremna da vam uz odličan smisao za humor približi stvarne probleme sa kojima se svakodnevno susrećemo u poslovanju.

Evil HR Lady će vam odgovoriti na pitanja i problemske situacije koje vas muče. Ukoliko ponekada osećate da radite ili govorite nešto loše, ne brinite, svako upravljanje ljudima nekada se mora okarakterisati i tako. Suzan će vam pomoći da uvidite da činite dobro, za neki viši cilj, za dobrobit zaposlenih, ali i napredak same firme. Njen blog nudi mogućnost prijave kako biste, putem e mail-a dobijali obaveštenja o novim objavama. Prijavite se, jer će vam njeni saveti biti od koristi bilo da ste na nekoj od početnih pozicija ili već iskusni menadžer ljudskih resursa.

 

Workology

Blog adresa: workology.com

workology workplace leader hr blog
Izvor slike: Workology HR blog i riznica namenjena onima koji imaju problem sa uspostavljanjem harmonije u radnom okruženju

Workology, kao jedan od vodećih resursa kada se radi o poslovnom upravljanju i karijernom razvoju, postoji već punih 14 godina. Posvećen je internom upravljanju, pitanjima koja su usmerena na zaposlene, na njihov položaj i snalaženje u poslovnom okruženju, ali i na unapređivanje organizacione strukture i ideologije firme. Sa druge strane, Workology vam nudi i brojne sadržaje usmerene na eksterno vođenje, na regrutaciju i selekciju kandidata, ali i na promociju kompanije u kojoj radite.

Njihovu vrednost i popularnost potvrđuje to što se nisu zaustavili na pisanju blogova. Workology vam danas nudi različite multimedijalne sadržaje, vebinare i onlajn knjige. Njihovi dvadesetominutni podkasti ubrzo će postati neiscrpni izvor kreativnih sadržaja i konstruktivnih saveta kojima ćete se svakodnevno vraćati. Bez obzira da li ste član malog tima ili većeg korporativnog sistema, sigurni smo da ćete na ovom blogu pronaći odgovore na brojne nedoumice.

Blog danas okuplja 20-ak stalnih pisaca koji ga svakodnevno bogate aktuelnim sadržajima i temama. Pored njih, mnoštvo drugih pisaca iz domena HR ima mogućnost da, shodno iskustvu i atraktivnoj temi koju odabere, objavi svoj tekst kod njih. Ne ustručavajte se, prosledite im svoja zapažanja, jer im se možda baš vaš stil svidi.

 

Talent Culture

Blog adresa: talentculture.com

talent culture hr community blog
Izvor slike: Talent Culture Hr blog i mesto na kom talenat susreće kulturu, pomaže usmeravanju pozitivne energije u cilju stvaranja zdravog radnog okruženja

Još jedan značajan resurs koji će pomoći vaš profesionalni razvoj i usavršavanje svakako je Talent Culture koji nudi vredne izvore informacija usmerenih na šest velikih oblasti: Kultura i inovacije na radnom mestu, karijerni razvoj, upravljanje talentima, HR tehnologija, socijalno učenje i liderstvo. Pokrivajući sva pomenuta polja, ovaj blog će vrlo brzo postati mesto sa kog više nećete moći i želeti da odete.

Pored toga što je neiscrpna baza podataka, ovaj blog povezuje i uključuje različite digitalne forume, interesne grupe i raznolike blog sadržaje. Upravo zato, Talent Culture nudi mogućnost neprestanog deljenja različitih ideja i iskustava. Posmatrano iz ugla menadžmenta ljudskih resursa, spoj talenata zaposlenih i organizacione kulture firme predstavlja ključ za obostrano zadovoljstvo i dobit. Pored tekstova na teme iz gore pomenutih šest oblasti, ova online baza vam takođe nudi brojne podkaste, ali i elektronsku literature koja stiže na vašu email adresu uz samo par klikova.

 

Snacknation

Blog adresa: www.snacknation.com

snacknation workplace wellness blog
Izvor slike: Snacknation Hr blog koji nudi mnoštvo edukativnog sadržaja iz oblasti lajf koučinga, namenjenog za edukaciju zaposlenih u cilju poboljšanja produktivnosti i međuljudskih odnosa

Za razliku od prethodnih, Snacknation je prvenstveno zabavnog karaktera. Naravno, to ne znači da istovremeno ne obiluje i poučnim i korisnim sadržajima. Zapravo, svi su takvi, ali ih ovaj tim obrađuje na drugačiji i autentičan način. Inspirisan zdravim navikama i načinom života, Snacknation teži da vas motiviše na zdrave izbore svakog dana bilo da se radi o poslovnom ili privatnom okruženju.

Pošli su od promocije zdravih grickalica. Brendovi koje ćete sresti na njihovom veb portalu usmereni su na organske, homemade i prirodne proizvode. Svesni informacija i obaveza kojima obiluje savremeno doba, jasno je da se sve manje bavimo sobom, zdravim navikama i ritualima. Želimo da se snađemo na brzinu, da drugi misle umesto nas ili da ono što zapostavljamo potisnemo što dublje.

Snacknation predstavlja mesto gde se kreativni i stručni ljudi okupljaju oko istog cilja – pronalaženja alternativnih načina za upravljanje ljudskim resursima i kreiranje prijatne radne atmosfere. Uz brojne preporuke za zdrave obroke, aktivnosti i destinacije koje bi trebalo da posetite, na ovom blogu ćete pronaći i recepte za poboljšanje ideologije i organizacione strukture firme.


Nekoliko reči za kraj..

Da se razumemo, ni upravljanje ljudskim resursima nije posao za svakoga. Verovatno je da ćete moći da ostanete zadovoljni u ovom poslu samo ukoliko ste istinski filantrop koji sa druge strane uvek ostaje dosledan svojim odlukama i pravilima. Digitalni svet obiluje sadržajima koji će doprineti vašem karijernom razvoju, ali i uspešnijem snalaženju sa problemskim situacijama.

Dinamika upravljanja ljudskim resursima olakšana je automatizacijom i tehnološkim napretkom. Regrutacija, organizacija poslovnih procesa i vođenje podataka su pojednostavljeni, trendovi se menjaju, dok mogućnosti vođenja postaju sve kreativnije i alternativnije. Blogova koji govore o ostvarivanju efikasne organizacije, kvalitetnih odnosa i zadovoljstva u poslovnom okruženju je mnogo. Posvetite im pažnju, jer će sigurno ostati najveći izvor informacija i u vremenu koje je pred nama.


Zainteresovani ste za HR menadžment? Pročitajte još sličnih članaka..

Isidora Tasić

Passionate about active listening and providing advice. Focused on self-development through the development of others.