Kako Napraviti Logo za Firmu?


Šta čini kompaniju ili web sajt različitim od ostalih i izdvaja iz gomile – njen logo naravno. Ovo je jedna od najvažnijih stvari koje treba razmotriti pre pokretanja biznisa.

U ovom postu ćemo dati odgovor na pitanje „Kako napraviti logo za firmu?“. Prezentovaćemo Vam samo jedan od efektivnih načina izrade logoa i dati primere logotipa uspešnih kompanija.

Logoi mogu biti različiti – počevši od onih koje sadrže samo ime kompanije napisano posebnim fontom ili grafičkih ikonica koje predstavljaju biznis.

Jedna od najuspešnijih tenhika koje možete koristiti je dizajn logotipa koji se sastoje od jednog slova.

Dizajn jednoslovnih logotipa

Ovi logoi se mogu lako zapamtiti, izdvajaju se iz gomile i lako ih je uočiti.

Jedna stvar koju treba uzeti u obzir prilikom dizajniranja ovog tipa logotipa je jednostavnost. Ne preterujte sa dizajnom, ali ga učinite jednostavnim i preglednim – nešto što će jednoznačno predstavljati vašu firmu ili vaše ime.

Sledite primere najpoznatijih svetskih brendova. Bilo ko može reći da se radi o McDonalds-u kada uočite veliko žuto slovo „M“.

Naravno veoma je bitna promocija vašeg poslovanja kako bi uopšte imali priliku da postanete prepoznatljivi na tržištu, ali do tada treba da se pobrinete sa imate savršen logo.

Znamo da zvuči malo neverovatno i pomisliti da nešto tako jednostavno može biti istovremeno i toliko značajno. Pogledajte ove kreativne primere dizajna logoa i uverite se u istinitost ove činjenice. 

Ukoliko se odlučite za dizajn profesionalnog i efektivnog logotipa, a ne posedujete potrebno znanje da bi to realizovali, najbolje rešenje je angažovati profesionalnu agenciju koja će uraditi taj posao za vas.

Latest posts by Jovan Ivezic (see all)
facebook
twitter
google
pinterest