Naslov je: Korišćenje digitalne tehnologije za dobrobit vašeg poslovanja: 4 zanemarena saveta

Verovatno je da digitalna tehnologija već igra ključnu ulogu u tome kako funkcioniše vaše poslovanje. Web stranica, onlajn prodaja, marketing preko socijalnih mreža – postoji mnogo načina koji mogu doprineti kompaniji, bilo da se radi o novom start-upu ili velikoj multinacionalnoj organizaciji.

Ipak, uprkos brojnim putevima kojima se može ići, kompanije često igraju na sigurno i drže se puteva koje poznaju. Međutim, digitalna tehnologija je oblast koju vredi istražiti u potpunosti, a nudi se mnogo prednosti za avanturističke preduzetnike.

Ispod su četiri zanemarene opcije kada je u pitanju korišćenje digitalne tehnologije.

 

Poređenje cena komunalnih usluga

Prečesto će preduzeće izabrati dobavljača električne energije ili gasa, držati ih godinama i nikada neće razmišljati o prelasku na drugog dobavljača. Međutim, ovaj pristup može dugoročno koštati kompaniju značajnu sumu novca.

Osim toga, s obzirom na to koliko je brzo i lako upoređivati ​​cene komunalnih usluga preko interneta, nema razloga zašto ne bi trebalo da izvršite barem godišnje poređenje.

 

Automatizacija marketinga

Ovih dana, praktično svako preduzeće koristi neki oblik digitalnog marketinga. Od SEO-a do reklama koje se plaćaju po kliku, postoji mnogo različitih mogućnosti da postavite svoju kompaniju ispred i u centar za svoju ciljnu publiku.

Međutim, ono što mnoge kuće ne rade sa svojim digitalnim marketingom je da iskoriste moć automatizacije. Коrišćenjem specijalnog softvera za automatizaciju marketinga, моžete:

  • Izmerite marketinške performanse i optimizujte procese
  • Napravite centralizovanu bazu podataka koja sadrži sve marketinške podatke
  • Kreirajte, upravljajte i automatizujte marketinške procese
  • Zakažite objave na društvenim mrežama

Uz ovu pomoć digitalne tehnologije, možete poboljšati generisanje potencijalnih klijenata, povećati zadržavanje kupaca i na kraju povećati svoj ROI. Kada je konkurencija tako teška za mnoga preduzeća, odlično rešenje je imati neke sjajne marketinške tehnike u rukavu koje mogu da dovedu nove kupce i povećaju prihod, a da pritom ne odvojite ogroman deo vašeg budžeta. Možete biti sigurni da ćete moći uspešno da se takmičite.

Izvor slike: Unsplash
Izvor slike: Unsplash

 

Podrška od frilensera

Zahvaljujući internetu koji otvara vrata u svet, više ne morate da se oslanjate na to da budete ograničeni na lokalnom nivou kada zapošljavate radnike. Sada imate globalni fond talenata koji možete izabrati, gde možete izabrati najbolje stručnjake u određenoj oblasti ili tražiti talente koji nude neuporedivu vrednost.

Pored toga što ste imate dosta izbora u pogledu dostupnih slobodnjaka, takođe možete uštedeti mnogo novca u poređenju sa angažovanjem zaposlenog sa punim radnim vremenom. Zaboravite na isplatu plata i drugih beneficija – možete angažovati slobodnjake na osnovu projekta, maksimizirajući svoje troškove kao rezultat.

Na ovaj način, ako se suočite sa veoma užurbanim periodom poslovanja nakon kojeg sledi mnogo mirniji, možete osigurati da ne gubite novac na plate osoblja kada oni nemaju mnogo posla. Ako počnete da vidite da se porudžbine ponovo podižu, lako možete da angažujete slobodnjake, plaćajući ih po satu umesto godišnje. Što više ovo radite, više ćete početi da pronalazite slobodnjake koji proizvode najbolji posao za vas.

Imate nekoliko opcija kada je u pitanju zapošljavanje frilensera. Možete ih angažovati nezavisno. Zamolite ih da pošalju CV i neki primer rada i dajte im do znanja da će posao biti na osnovu dogovora. Naravno, važno je zapamtiti da ako tada nemate posla da ih angažujete neko vreme, oni bi mogli da odluče da nađu posao na drugom mestu, ostavljajući vas na cedilu kada budete imali posla i kada su vam potrebni. Zbog toga je dobra ideja imati nekoliko frilenserera pri ruci. Alternativna opcija je da koristite web stranice posvećene pomoći ljudima da pronađu frilensere. Sajtovi kao što su Upwork i Fiverr čine pronalaženje i rad sa frilenserima neverovatno lakim.

 

Sistem za upravljanje odnosima sa klijentima

Upravljanje odnosima sa klijentima (CRM) koriste mnoge srednje do velike organizacije. S tim u vezi, manje kompanije ga obično zanemaruju. Ovo ne bi trebalo da bude slučaj, jer CRM pristup pomaže u efikasnom upravljanju postojećim i potencijalnim klijentima.

Ovo se radi pošto CRM sistem koristi poslovne podatke za poboljšanje odnosa sa klijentima. Sa jakim fokusom na zadržavanje, CRM softver može efikasno upravljati potencijalnim kupcima, koordinirati kanale komunikacije i privući i održati klijente. Rezultat: povećanje broja prodaje.

Steve Conway

Content marketing and inbound marketing expert, Steve Conway is passionate about discovering new tech which will enhance his already well-honed digital marketing skills.