featured image betalist najnoviji laati i startapi

Svakodnevno se osnivaju nove startap kompanije širom sveta i predstavljaju novi alati koji mogu biti od velike pomoći dizajnerima, programerima, marketinškim stručnjacima i poslovnim timovima u svakodnevnom radu. Ali, kako sve to da ispratite i kako da znate da li će vam stvarno biti od pomoći?

Predstavljamo vam BetaList, onlajn zajednicu osnivača, kreatora i svih onih koji žele da se uključe u razvoj startapa i aplikacija od samog početka. Osmišljena je kao mesto okupljanja zaljubljenika u nove tehnologije, predstavljanje najnovijih softverskih rešenja i razmenu povratnih informacija o aplikacijama koje podstiču kreativnost, povećavaju produktivnost i pomažu pri organizaciji, kao i mnogih drugih.

Svakodnevno se na ovoj platformi predstavljaju novi projekti koji su pokrenuti u Beta verziji. A evo jedne zanimljive činjenice – Pinterest i Skillshare su među najpoznatijim startapima koji su bili predstavljeni na portalu BetaList pre nego što su zvanično pokrenuti.

Na ovom svojevrsnom web direktorijumu startapa i digitalnih alata, pretraga je moguća po zemljama i regionima, ali i po industrijama.

Među više od 700 različitih kategorija i industrija, najzastupljeniji su softveri kao usluga (eng. software as a Service, SaaS), a zatim i alati iz oblasti poslovne produktivnosti, analitike, komunikacije, veštačke inteligencije, blockchain tehnologije, prodaje i marketinga, sigurnosti podataka, vizuelizacije podataka, razvijanja robotizovanih skripti, informacionih tehnologija, web developmenta, UX dizajna, društvenih medija, obrazovanja, putovanja, upravljanja ljudskim resursima i mnogih drugih.

Kada je reč o rasprostranjenosti širom sveta, najviše ima pokrenutih startapa iz SAD, Kanade, Velike Britanije, skandinavskih zemalja, Nemačke, Poljske, Rusije i Australije, ali i iz našeg regiona, gde prednjači Srbija sa 42 startapa predstavljena na ovoj platformi u poslednjih nekoliko godina.

Mi vam ovom prilikom prezentujemo neke od najzanimljivijih novih alata, kako onih koji su pokrenuti širom sveta, tako i onih za koje su zaslužni domaći stručnjaci. A ukoliko želite da budete u toku i da u svoje elektronsko sanduče svakog dana dobijate listu najnovijih alata, možete da se prijavite i za BetaList imejl bilten.


Doxter.io

doxter.io beta verzija

Doxter je softver koji pomaže tehničkim piscima da budu mnogo produktivniji prilikom pisanja, uređivanja, objavljivanja i čuvanja tehničke dokumentacije. Podržava upotrebu programa za uređivanje teksta, formatiranje, označavanje, hijerarhiju sadržaja, timski rad, i uključuje pametnu pretragu.


Lighthouse Keeper

lighthouse keper softver beta

Lighthouse je Guglov projekat otvorenog koda koji ocenjuje web stranice u pet kategorija – performansama, SEO optimizaciji, najboljim praksama, pristupačnosti i oceni progresivnih web aplikacija (PWA). Lighthouse Keeper je softver koji služi za monitoring nad rezultatima Lighthouse analize za web sajt i šalje obaveštenja ukoliko rezultati padnu ispod određenog praga.


Appsurify

appsurify novi alat beta verzija screenshot

Appsurify pomaže programerima da isporuče kod boljeg kvaliteta, i to uz smanjenje troškova testiranja. Primenjujući mašinsko učenje da bi testiranje softvera učinio efikasnijim, ovaj alat saznaje koji od automatizovanih testova je potrebno izvršiti kako bi se pokrilo svako ažuriranje koda, a zatim te testove aktivira automatski i testira svako učešće u roku od nekoliko sekundi. Appsurify funkcioniše kao svojevrsna kontrolna tabla za testiranje i obezbeđuje automatsko praćenje grešaka.


Mind Dot

mind dot mindfulness aplikacija beta

Mind Dot je aplikacija za desktop računar koju je nedavno pokrenuo Stefan Petrović iz Srbije. Mind Dot pomaže pri održavanju svakodnevne mindfulness rutine, a ciljna grupa su ljudi koji mnogo vremena provode ispred računara i lako izgube pojam o vremenu. Aplikacija je za sada dostupna samo za operativni sistem MacOS, ali uskoro će biti i za Windows.


Kanbansi

kanbansi menadzment kanban agile tehnologija

Kanbansi je još jedno softversko rešenje iz Srbije koje je pokrenuto sa ciljem da olakša korišćenje popularnog agilnog modela razvoja softvera, poznatog kao kanban, kod kojeg je fokus na vizuelnom prikazu lanca vrednosti sa različitim koracima procesa. Uz pomoć ovog rešenja, olakšava se praćenje koraka, budući da su pojedinačni koraci označeni na indeksnim karticama i kombinovani u tabeli.


More Than Six Packs

more thatn six packs resursi za dizajnere

More Than Six Packs je onlajn kolekcija kvalitetnih besplatnih resursa za grafički i web dizajn koji mogu da budu od velike koristi za svaki sledeći projekat. Svi resursi koji su predstavljeni na ovom portalu nude preuzimanje grafika besplatnih i za ličnu i za komercijalnu upotrebu, a mogu se naći ilustracije, fontovi, mockup rešenja, wireframe šabloni, kompleti za UI dizajn, ikonice, fotografije, video snimci, muzika i još mnogo toga.


Hittly

hittly angazovanje publike beta verzija

Hittly pomaže brendovima da izgrade publiku, ali isto tako pomaže onima koji se bave prodajom članstva ili onlajn kurseva da uvećaju listu pretplatnika. Hittly je, kako kažu, istovremeno blog, softver za upravljanje onlajn zajednicom i elektronska prodavnica za prodaju članstva i kurseva. Sve u jednom. Bez provizije.


Sava Events

sava events uprvaljenje dogadjajima aplikacija startap

Sava Events je još jedno softversko rešenje za koje su zaslužni domaći stručnjaci. Namenjeno je svima koji bave organizacijom konferencija. Kao platforma za upravljanje događajima, omogućava dodavanje dnevne agende na web sajt, kao i pravljenje mobilne aplikacije za operativne sisteme iOS i Android, pokretanje brendiranog chatbot-a i angažovanje publike uživo. Omogućava kompletnu automatizaciju i koristan je alat za interakciju sa publikom.


Twill

twill cms za laravel startap

Tvill je novi CMS za programski okvir Laravel. Namenjen je dizajnerima, programerima, kao i svima onima koji žele web sajt da izgrade u ovom PHP okviru. Kako se navodi, dizajnerima ovaj alat omogućava kontrolu koja osigurava integritet dizajnerskog sistema, dok programerima daje slobodu da kreiraju moćnu kontrolnu tablu sa brzom pretragom, različitim nivoom dozvola, praćenjem promena i mogućnošću kreiranja višejezičnog sadržaja.


Pogledajte i druge zanimljive (i korisne) tekstove:

Nađa Božović

Inspired by original narratives and amazed by effective visuals. Enjoys diving deep into the story research. A lifelong learner and an eternal optimist.