Detaljne ilustracije Patrika Hajnsa rađene u Pejntu 757

Fotošop je postao standardni računarski program pomoću kojeg grafički dizajneri prave nezamislivo dobre radove. Ali, kako izgledaju crteži rađeni u znatno manje naprednom MS Paint-u?

Majkrosoftov program za uređivanje slika vrlo ograničenih mogućnosti, Pejnt (eng. Paint), nije naročito popularan među grafičkim dizajnerima. Jednostavno, bilo kome ko se ozbiljnije bavi svojom strukom, potrebne su napredne alatke kakve nude samo Fotošop i ostali slični programi. Ali, ako neko nema mogućnosti da plati profesionalni program, ili ako mu se taj isti program čini previše komplikovanim za upotrebu, biće primoran da radi s onim što ima.

Upravo se to desilo ilustratoru čije radove danas donosimo u galeriji. Patrik Hajns (eng. Patrick Hines) Fotošop nije uspeo da savlada, a imao je pri ruci samo Pejnt. I, proveo je 10 godina usavršavajući svoje veštine, da bi na kraju upravo u Pejntu uradio sve ilustracije za elektronsku knjigu koju je nedavno objavio. Iako se radnja knjige odvija 80-ih godina prošlog veka, kamp pohode duhovi i čudovišta, neobični kamperi i razuzdani tinejdžeri…

Na njegovoj strani na društvenoj mreži Deviantart možete pogledati još njegovih radova, i uveriti se koliko dobro izgledaju ilustracije u punoj veličini, a dotad – kratak pregled ilustracija sledi u galeriji.


Ilustracije za knjigu Patrika Hajnsa rađene u Pejntu

Detaljne ilustracije Patrika Hajnsa rađene u Pejntu 1


Detaljne ilustracije Patrika Hajnsa rađene u Pejntu 2


Detaljne ilustracije Patrika Hajnsa rađene u Pejntu 3


Detaljne ilustracije Patrika Hajnsa rađene u Pejntu 4


Detaljne ilustracije Patrika Hajnsa rađene u Pejntu 5


Detaljne ilustracije Patrika Hajnsa rađene u Pejntu 6


Detaljne ilustracije Patrika Hajnsa rađene u Pejntu 7


Detaljne ilustracije Patrika Hajnsa rađene u Pejntu 8


Detaljne ilustracije Patrika Hajnsa rađene u Pejntu 9


I, kako vam se čini? Mislite da možete bolje? Podelite svoja zapažanja u odeljku za komentare ili na našoj stranici na Fejzbuku!

 

Pogledajte i slične članke o kreativnoj upotrebi Fotošopa: