Najpopularnije CSS biblioteke na repozitorijumu GitHub 757

GitHub je vodeći, ako ne i najkorisniji, repozitorijum na vebu. Njegova veličina ne stoji samo u tome što se razvija kao stecište brojnih programera, nego i u tome što nudi rešenja za brojne probleme u kodiranju i programiranju.

GitHub, između ostalog, nudi i brojne CSS biblioteke koje mogu da se iskoriste za kodiranje vaših projekata. Ovo su samo neke od njih koje smo smatrali najkorisnijim.


CSS biblioteke na sajtu GitHub

Animate.css

Animate.css predstavlja biblioteku koja sadrži pregršt animacija koje se mogu iskoristiti za isticanje elemenata u veb dizajnu, npr. na naslovnim stranama, u slajderu i sl.

1 animate css


Bootstrap

Bootstrap je verovatno najpoznatija i najpopularnija HTML i CSS biblioteka pomoću koje se prave brojni responzivni sajtovi, svih veličina i boja. Evo i jedne novosti – najavljena je i 4 verzija!

2 bootstrap


Buttons

Buttons je CSS biblioteka pomoću koje možete praviti dugmad koja vam duša ište a u najavi je i verzija 2!

3 buttons


Font awesome

Biblioteka Font awesome nudi vektorske ikonice čija se veličina može menjati prema veličini, boji, osenčenosti i sl.

4 font awesome


Foundation

Foundation važi za najnapredniju biblioteku responzivnih okvira (eng. framework) koji se koriste u programiranju prednjeg dela/izgleda sajta. Njene prednosti predstavljaju profesionalnost, lako unošenje izmena, intuitivnu semantiku i to što se, naravno, može besplatno preuzeti sa repozitorijuma GitHub.

5 foundation


UI kit

UI kit je izdašna kolekcija HTML, CSS i JS komponenata koje se lako mogu prilagoditi, izmeniti i koristiti po vašoj volji.

6 uikit


Premda je ovaj izbor CSS biblioteka koji smo napravili mali, GitHub ipak obiluje drugim korisnim stvarima. Da li biste i vi preporučili ove ili imate neke svoje korisne biblioteke da podelite sa nama? Pišite nam u komentarima!


Još članaka o programiranju:

Vesna Savić

Dedicates her time to learning about better means of communication, translating knowledge into practice, and is a passionate reader.