korisni css alati

Web development je jedan od rastućih privrednih sektora koji će još mnogo da se razvija u budućnosti. Postoji mnogo jezika i alata koji se koriste za kreiranje web sajtova, a CSS je taj koji je najviše zaslužan za stilizovanje sajta.

Dobar dizajn je veoma važan zbog toga što od njega zavise performanse sajta i način na koji su dizajnirane stranice može da rezultira zanimljivijim sadržajem i boljim korisničkim iskustvom.

Razvojem web tehnologija nastali su mnogi korisni alati koji mogu da vam olakšaju i ubrzaju kompletan proces dizajna i pomognu u kreiranju boljih web satjova i odličnog UX. Predstavićemo neke najnovije CSS alate koji su potpuno besplatni i možete ih koristiti za vaše web projekte.

SpinKit

SpinKit alat koristi CSS za kreiranje laganih i prilagodljivih animacija. Odaberite animaciju koja vam se dopada i lako preuzmite CSS kod koji je potreban da bi se efekat realizovao.

spinkit

Više info: http://tobiasahlin.com/spinkit/

slow.js

slow.js je mala skripta koja se koristi za kreiranje CSS transition efekta koji se aktivira predefinisanim faktorom pritiskom na dugme.

slowjs

Više info: http://lab.jakiestfu.com/slowjs/

animate.css

Jednostavna CSS biblioteka za kreiranje animacija.

animatecss

Više info: http://daneden.github.io/animate.css/

Preboot

Preboot je sveobuhvatna i fleksibilna kolekcija LESS predefinisanih kodova. Njegove originalne varijable i mixins su preteča Bootstrap-a.

preboot

Više info: http://getpreboot.com/

Myth

Myth je preprocesor koji omogućava pisanje čistog CSS-a bez potrebe da brinete o sporoj podršći browser-a i specifikacije.

myth

Više info: http://www.myth.io/

Hover

Kolekcija hover efekata koje možete koristiti za dugmad, poziv na akciju, logotipe, izdvojene fotografije itd. Jednostavno ga primenite na svoje elemente, izmenite i koristite svoju inspiraciju. Dostupan kao CSS i SAAS.

hover

Više info: http://ianlunn.github.io/Hover/

DiagnostiCSS

DiagnostiCSS alat za vizualno detektovanje potencijalno pogrešnog HTML označavanja.

diagnosticss

Više info: http://diagnosticss.github.io/

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.