kako-ne-dizajnirati-logo

Danas se često potcenjuje značaj dizajna logotipa, a mnogi ne shvataju koliko on može uticati na uspeh njihovog biznisa. Logo je vizuelni identitet vašeg brenda, prvi utisak koji ostavljate na kupce. Kako biste izbegli česte greške pri dizajniranju logotipa, izdvojili smo četiri ključna saveta.

Šta je logo?

Da bi razumeli šta bi logo trebao da radi, moramo shvatiti šta je logo ustvari. Preko logotipa ljudi prepoznaju Vašu firmu, zadobijate njihovo poverenje, lojalnost kao potrošača. Logo je jedan deo kompanijinog brenda, identiteta.

1. Konkursi

Nešto najgore što možete svojoj firmi da uradite je da postavite logo konkurs. Dobra stvar konkursa je to što možete proći jeftino, na vašem projektu će raditi na desetine dizajnera, ali kvalitet neće biti ni upola kao što je u profesionalnim dizajnerskim firmama.

konkursi-logo

2. Previše dobro da bi bilo istinito

Na internetu možete pronaći odlične ponude za dizajn logotipa. Razmislite da li želite da Vaša firma ima logo od 20 evra?

too good

3. Stock grafika

Mnogi samoprozvani dizajneri, obično oni koji učestvuju po konkursima, kradu grafiku sa stock sajtova i koriste je za vaš logo. Takav logo i grafiku koristi na hiljade kompanija i on ne može biti prepoznatljiv.

stock

4. Uradi sam

U nekim slučajevima vlasnici biznisa se odlučuju da sami sebi dizajniraju logo. Ne radite to. U vašem je interesu da zaposlite eksperta iz te oblasti, kako bi logo bio što prepoznatljiviji i kvalitetniji, kako bi Vaša firma bila uspešnija.

uradi-sam

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.