Popularni Logotipi sa Skrivenom Simbolikom


Popularni Logotipi sa Skrivenom Simbolikom

Neki logotipi su veoma kreativni i imaju u sebi skrivene simbole i poruke koje su povezane sa kompanijom koju predstavljaju. U ovoj kolekciji istražićemo nekolicinu takvih logotipa.

Big 10

big10

The Big Ten Conference najstariji fakultet sportskog tipa u Americi. Big Ten kao što mu ime govori sastojao se od 10 zasebnih škola, sve dok se 1990.godine nije pridružio još jedan fakultet. Nakon toga su oni preradili svoj logo tako što su ubacili skriveni broj 11 sa jedne i sa druge strane slova T koji simboliuje stvarni broj škola u diviziji fakulteta.

Goodwill

30-05_goodwill

Goodwill je neprofitna organizacija koja pomaže ugroženim ljudima u Severnoj Americi. Slovo G u logotipu je dizajnirano kao nasmejano lice prenoseći ideju o tome da Goodvill pomaže ljudima u nevolji i čini ih srećnijim.

Sun Microsystems

sun_microsystems

Ako pogledate ikonu sa leve strane imena kompanije videćete, da iz kog god ugla da čitate dobijate reč Sun. Ovo je odličan primer simetrije.

Amazon

amazon

Ovaj logo postoji već više od jedne decenije, ali mnogi ljudi ne znaju da postoji skrivena simbolika  u  logotipu Amazona. Strelica od slova A do Z znači da sajt prodaje sve od A do Z,  strelica je dizajnirana tako da izgleda kao smajli što simbolizuje zadovoljne kupce.

Toblerone

Toblerone-Logo

U logou kompanije videćete medveda koji je skriven u planini. Medved je simbol grada Berna u Švajcarskoj, gde se proizvodi Toblerone.

Baskin Robbins

baskin_robbins

Na prvi pogled ovaj logo izgleda kao da sadrži samo početne incijale kompanije Baskin Robbins, ali ako se malo bolje zagledate videćete broj 31 (naglašen rozom bojom). Ovo proizilazi iz ideje da Baskin Robbins prodaje 31 vrstu sladoleda, po jedna za svaki dan u mesecu.

FedEx

fedex

Skrivena strelica na desno u negativu između slova E i X simbolizuje brzinu i preciznost servisa isporuke kompanije.

Hope for African Children Initiative

30-06_haci

Ovaj logo na prvi pogled izgleda kao mapa Afrike, ali ako pogledate malo bolje videćete dva čoveka koja gledaju jedan ka drugom.

Milwaukee Brewers

brewers

Logo bejsbol kluba Milwaukee Brewers koristi inicijale tima (B i M) u formi rukavice za hvatanje sa loptom.

Northwest Airlines

northwest_airlines

Logo Northwest Airlines ima veoma dobro osmišljenu poruku koju nosi u sebi. Pored toga što sadrži inicijale kompanije N i W u krugu možete videti i strelicu koja simbolizuje kompas koji pokazuje pravac sever-zapad (northwestern direction).

Latest posts by Jovan Ivezic (see all)
facebook
twitter
google
pinterest