Nove aplikacije i sajtovi se pojavljuju skoro svakodnevno, ali teže je pronaći one dobre je zaista teže pronaći. Ovaj post sadrži resurse za web dizajnere i developere u ovom mesecu. Ovde će se naći knjige, alati, aplikacije, fontovi i ostali korisni resursi.

DesignHamster

DesignHamster je novi CMS koji cilja baš na web dizajnere. Dizajnirajte svoje sajtove kako inače to radite, označite delove koji bi trebali biti izmenjivi od strane vaših klijenata i DesignHamster će odraditi sve ostalo, uključujući i jednominutni tutorijal za Vaše klijente.

Quote Roller

Quote Roller je nova aplikacija za kreiranje, slanje i rukovanje predlozima. Možete kreirati listu stvari za ponovno korištenje predloga, dizajniranje svojih predloga ili biranje iz postojeće biblioteke.

i2Style Typeset Style Generator

i2Style je jednostavan alat za kreiranje dugmadi strogo koristeći CSS bez slika. Text shadow, box shadow, borderi i zaobljene ivice su potpuno podržani.

Zapd

Zapd je jednostavna besplatna aplikacija za brzo pravljenje sajtova putem iPhone-a. Postoje ugrađene teme koje je moguće personalizovati i kreiran sajt podeliti preko socijalnih mreža i maila.

Get Out of #Jail Free Card

Ovo je mala knjiga od 20 strana koja uči ljude da postanu produktivniji bez toga da rade duže na poslu.

DesignSwap

DesignSwap ohrabruje dizajnere da sarađuju tako što će razmenjivati dizajn za delove svojih sajtova. Delovi koji se razmenjuju su predstavljeni u galeriji za razmenu.

The Elements of Content Strategy

The Elements of Content Strategy je kratak vodič koji pokriva osnove pisanja sadržaja i kako uspešno pisati sadržaj.

CopyPasteCharacter.com

CopyPasteCharacter.com olakšava dodavanje posebnih karaktera u tekstove. Potrebno je samo kliknuti na željeni karakter i on se kopira u clipboard. Takođe postoji opcija kopiranja HTML koda za svaki karakter.

dooWiki

dooWiki dozvoljava dodavanja wiki stranice u vaš sajt bez toga da redirektujete korisnike na drugi wiki page ili da instalirate dodatni softver. Moguće je kreirati privatni i javni wiki page.

Google Page Speed

Google Page Speed provera vaš sajt i šta može da uspori vreme učitavanja. Moguće je proveriti mobilnu i desktop verziju sajta i čak pravi predloge za poboljšavanje vremena učitavanja.

ProtoShare 5

ProtoShare 5 je poslednja verzija ProtoShare aplikacije za povezivanje. Nova verzija je cloud aplikacija za lakši sharing i saradnju i napravljena je ponovo od temelja kako bi bila brža od prethodnih verzija.

Clouddrive

Amazonov novi Clouddrive servis nudi besplatno cloud skladištenje do 5GB fajlova. U planu su omogućavanje kapaciteta od 20GB do 1000GB. Ovaj servis je pravljen posebno za korištenje sa njihovom MP3 prodavnicom, gde se kupljeni MP3 fajlovi mogu snimiti direktno na Clouddrive nalog. Osim toga moguće je koristiti ovaj servis za skladištenje video fajlova, fotografija i ostalih tipova dokumenata. Kupovinom albuma iz Amazon mp3 prodavnice, moguće je dobiti nadogradnju na besplatni 20GB nalog u roku od jedne godine.

diagonalFade

diagonalFade je jQuery plugin koji olakšava kreiranje dijagonalnih fade in i fade out efekata za grupu elemenata.

CSSPivot

CSSPivot omogućava dodavanje CSS stilova na bilo koji sajt i zatim podeliti taj sajt preko jednog linka. Moguće ga je koristiti da drugi predlože svoje ideje za vaš sajt.

Tumblr Themr

Tumblr Themr je aplikacija koja omogućava jednostavno kreiranje Tumblr tema koristeći podatke sa vašeg Tumblr bloga. Ova aplikacija je relativno jednostavna za korištenje (pogotovo kad se uporedi sa kodiranjem teme od nule) i besplatna je za ličnu upotrebu.

Learn Python the Hard Way

Learn Python the Hard Way je besplatni ebook (moguće je kupiti štampano izdanje), koji cilja na ljude koji žele da nauče da kodiraju ali nemaju nikakvog prethodnog iskustva.

IconToucan

IconToucan nudi download ikonica sa drag and drop interfejsom. Poseduju odličnu kolekciju sa nekoliko odličnih kolekcija. Sve ikone su dostupne u PNG formatu.

The Colour Clock Rebuild

The Colour Clock Rebuild je jQuery/CSS3 sat koji predstavlja vreme kao heksadecimalnu vrednost.

Web Boy Comic

Web Boy Comic je priča o Quinten Sage-u, trinaestogodišnjem dečaku, dizajneru početniku koji postaje superheroj Web Boy.

TweetDeck Web Beta

TweetDeck je započeo beta testiranje za novu web platformu, izgrađen na istoj osnovi kao i Chrome TweetDeck.

Minible

Minible je aplikacija koja pomaže u organizaciji dodavanja sadržaja za sajt. Potrebno je samo dodati klijente za sajt koji želite da menjate, kreirajte navigacionu hijerarhiju i dodajte stranice za menjanje. Potom možete jednostavno dodati sadržaj i komentare za svaku stranicu.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.