Ovaj post predstavlja drugi deo prethodnog članka o korisnim resursima za web dizajnere i sadrži odabranu kolekciju fontova. Mogu se pronaći retro, moderni i futuristički, ili klasične varijante serif sans fontova koji se mogu kombinovati - od besplatnih do komercijalnih.

Delight Script ($59)

Delight Script je zasnovan na reklamnim natpisima koje su bili lesta pojava posle Drugog svetskog rata. Ovo je odlična skripta sa veoma dobrom simulacijom pravog rukopisa.

Filo Pro ($69.30)

Filo Pro je moderna interpretacija humanističkog serif fonta. Sa glatkim i organskim formama prikladan je kako za tekst tako i za šire prikazivanje.

1785 GLC Baskerville ($22.50/$45)

1785 GLC Bakersville je zasnovan po radu John Bakersvillea i njegovom delu Voltaire. Oblici slova, razmaci su isti kao na originalu.

Gibson ($48)

Gibson je humanistički sans serif i kreiran je u čast John Gibsona, jednog od osnivača Društva Grafičkih Dizajnera u Kanadi.

Prognostic (Free)

Prognostic je besplatni font koji ima sci-fi futuristučki izgled gde se slova povezuju geometrijski.

Aventura ($47.20)

Aventura je retro skriptni font. Oblici slova su podebljani i zaokruženi i stilske alternative su uključene u font.

Corsham ($14)

Corsham je antikvitetni font stil, inspirisan ugraviranim slovima koje su napravili kamenorezci. Ovaj font daje veoma upečatljiv izgled.

Cabin (Free)

Cabin je besplatni sans serif font sa klasičnim oblicima koji uključuje dve verzije slova ‘a’ i ‘g’. Može se koristiti za naslove i za tekst.

Quattrocento Roman (Free)

Quattrocento Roman je još jedan besplatni serif typeface. Dizajn slova je prilično širok sa skoro punim kružnim oblikom na nekim slovima.

Infinity (Free)

Tanak sans serif typeface potpuno besplatan. Oblici slova su kružni i slični obliku broja 8.

Aspect OT ($76)

Aspect OT je kosi sans serif font. Dostupan je sa srednjim i jakim podebljanjem i najbolji je za naslove i display.

BQE ($29-$69)

BQE je moderni futuristički font. Kružni oblici i apstraktne forme slova čine ovaj font strogo za prikazivanje i naslove.

Novel Sans Pro ($399)

Novel Sans Pro je serif font. Postoji šest opcija podebljanja i italic opcija.

Tiina Professional ($505.80)

Tiina Professional serif typeface dolazi u pet nivoa podebljanja takođe sa italic varijantom.

Foral Pro Family ($208)

Foral Pro Family je skup pločastih serif fontova u četiri nivoa podebljanja sa italic varijantom. Više od 700 glifova su uključeni u svako podebljanje i stil.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.