5 saveta za dizajn Vašeg dropšiping vebsajta

Dropshipping kao strategija poslovanja postaje sve popularnija u svetu, sa predviđenom kombinovanom godišnjom stopom rasta od neverovatnih 32% od 2021. do 2026. godine. Trenutno, analitičari predviđaju da će tržište dropšipinga da dostigne vrednost od otprilike 107,86% milijardi do 2026. godine, kako potražnja za jednostavnim mogućnostima prodaje raste.

Dropšiping prodavnica olakšava e-trgovinu mnogim preduzetnicima. Ukoliko ste želeli da pokrenete onlajn prodavnicu, ali Vas brinu stvari poput skladištenja i nabavke, dropšiping je savršeno rešenje. Pitanje je, kako dizajnirati onlajn prodavnicu koja je savršena za dropšiping?

Sledeći saveti pomoći će Vam da postignete uspeh.

 

Odaberite pravi bilder za dropshipping web sajt

Pre svega, potreban Vam je bilder za Vašu e-trgovinu koji može da se prilagodi Vašim poslovnim potrebama. Iako postoje brojne opcije, WooCommerce se smatra boljim od konkurenata kada je u pitanju funkcionalnost dropšipinga.

Kao fleksibilno i univerzalno rešenje za WordPress vebsajt, WooCommerce je brz i jednostavan način da započnete sa prodajom proizvoda. Kao i većina WordPress ekosistema, WooCommerce je dizajniran tako da se savršeno integriše sa mnoštvom alatki za snabdevanje i rukovođenje Vaših dropšiping dobavljača.

WooCommerce je najpopularniji WordPress plagin za e-trgovinu (CMS koji koristi trećina vebsajtova onlajn). Takođe dobijate pristup mnogim temama koje će učiniti da Vaš vebsajt deluje profesionalnije. Takođe, uz WooCommerce ne plaćate takse za transakcije.

 

Odlično korisničko iskustvo

Kao što smo spomenuli iznad, WooCommerce će Vam pomoći da iskoristite značajne add on-ove kako biste poboljšali funkcionalnost Vaše prodavnice. Možete čak i da koristite alatku poput Elementor-a kako biste poboljšali izgled svoje e-prodavnice, i pojednostavili proces dizajna. Elementor je rešenje koje je posebno napravljeno za WordPress i WooCommerce.

Pre nego što pomislite o dodavanju još jedne funkcionalnosti Vašoj prodavnici, treba da se fokusirate na korist Vaše ciljne publike. Elementor Pro je nedavno ažuriran (Elementor 3.5) i uključuje nova rešenja za poboljšan UX, poput opcije scroll snap (kako biste privukli pažnju kupca na pravo mesto), i praćenje progresa.

Sa WooCommerce-om i Elementor-om, možete da počnete sa pravljenjem dropšiping prodavnice koja je:

  • laka za navigaciju i istraživanje
  • brendirana kako bi odgovarala imidžu Vaše kompanije
  • poboljšana jer pruža jednostavnu i efikasnu kupovinu
Izvor: Unsplash
Izvor: Unsplash

 

Dodajte plagin za dropshipping

Postoje razni načini da dodate dropšiping proizvode Vašoj prodavnici kada izgradite svoj WooCommerce vebsajt. Iako ćete možda odlučiti da sami dodajete informacije o proizvodima, lakše je da koristite plaginove i integracije.

Plaginovi za WooCommerce, poput AliDropship ili WooDropship učiniće sinhronizovanje informacija sa sajta Vašeg dropšiping dobavljača i obrnuto, lakšim i bržim. Ovo znači da ne treba da se brinete o tome koliko robe Vam je ostalo u skladištu, ili kada će se određene stvari dostavljati.

Odlični plaginovi poput WooDropship-a mogu Vam pomoći čak i sa ubacivanjem fotografija proizvoda i njihovim editovanjem, tako da možete da uklonite AliExpress žig, i učinite da Vaša prodavnica deluje profesionalnije.

 

Optimizujte kolica za kupovinu

Bilo da pravite prodavnicu specifično za dropšiping, ili dizajnirate višenamenski vebsajt e-trgovine, kada je u pitanju proces kupovine odlično iskustvo je ključno. Dok radite na svojoj WooCommerce prodavnici, razmislite o tome kako možete da olakšate proces kupovine. Na primer, trebalo bi da se uverite da kupci mogu lako da izmene ili ažuriraju svoju porudžbinu, u svega par klikova.

Takođe, možete da dodate opciju „guest checkout“ za Vaš WooCommerce, kako biste povećali stopu konverzije. Prema rečima ASOS-a, vodećoj onlajn platformi za prodaju odeće, guest checkout im je pomogao da prepolove broj korisnika koji su napustili vebsajt, jer su morali da kreiraju nalog kako bi kupili nešto.

Ukoliko se bavite dropšipingom, zapamtite da su velike šanse da postoje druge kompanije koje nude slične proizvode kao i vi. Ukoliko korisničko iskustvo na Vašem vebsajtu nije dobro, Vaši korisnici će morati da pronađu alternativu.

 

Ne zaboravite na sigurnost

Svaki onlajn kupac želi da se oseti sigurno pre nego što klikne na „kupi“ na Vašem vebsajtu. Na sigurnosti možete da radite već od prvog dana, tako što ćete se uveriti da sklapate partnerstvo sa dobrim dropšiping dobavljačima kako biste pružili odlično korisničko isksutvo. Takođe, postoje dodatni koraci koje možete da preuzmete kako biste povećali nivo zaštite Vašeg vebsajta, poput implementacije SSL sertifikata.

Većina hosting provajdera za WooCommerce i WordPress nude SSL sertifikat besplatno, odnosno SSL dolazi uz hosting uslugu. Ukoliko ovo nije slučaj sa Vašim hostingom, bez brige, jer je poprilično jednostavno dodati SSL sertifikat na vebsajt. Što je Vaš vebsajt sigurniji, i što ste dosledniji u pružanju korisnog isksutva kroz Vaše dropšiping aktivnosti, to će Vaša publika biti lojalnija.


Dizajnirajte najbolji dropshipping web sajt

Dropšiping je odlično rešenje za poslovne lidere koji žele da pruže širok spektar proizvoda svojim kupcima, bez toga da moraju da skladište i šalju proizvode. Sa odličnim dropšiping vebsajtom kreiranim putem WooCommerce-a, bićete spremni da ugrabite pažnju svojih korisnika, da podstaknete rast konverzija, i steknete dugogodišnju lojalnost.

Kada budete dizajnirali svoj dropšiping vebsajt pratite savete koji su dati u ovom tekstu, i ne bi trebalo da imate problema sa konkurencijom na tržištu.

Katarina Radovanovic

Passionate about photography, detective stories, knowledge, languages, and writing. Bookworm, night owl, and nature-lover. Consumed by wanderlust. Best friend to Leo, the world’s cutest puppy eyes.