mik-dzeger

Kolumbijski umetnik Fulvio Obregon (šp. Fulvio Obregón), iliti Fulaleo, u svojoj fantastičnoj zbirci ilustracija „Ja i moje drugo ja“ (šp. „Yo y mi otro yo“) iskombinovao je staro i novo tako što je prikazao poznate ličnosti u starosti kako stoje pored samih sebe iz mlađih dana.

Stiv Džobs, Majkl Džekson, Al Pa’no i mnoge druge ličnosti iz pop kulture koje su obeležile prethodne decenije prikazane su obično u majici na kojoj stoji slogan koji naglašava njihova postignuća ili ih „kritikuje“ na umetnički način.

„Kao inspiracija za ovu zbirku poslužio mi je oglas koji prikazuje stariju ženu kako stoji pored sebe same iz mlađih dana“, objašnjava Fulaleo.

Obregonova dela obično prikazuju sarkastične ili bizarne elemente. Najpoznatija dela su mu karikature gojaznih fudbalera, koje su dospele u žižu javnosti kao ismevanje reprezentacija sa svetskog prvenstva u fudbalu 2014. godine, zatim fudbalskih timova Real Madrida i Barselone, kao i portreti najboljih filmskih režisera, poput Alfreda Hičkoka, Frensisa Forda Kopole, Kventina Tarantina, Vudija Alena, Stenlija Kjubrika, i mnogih drugih.

Koje se vama najviše sviđaju?

 

Stiv Džobs (Steve Jobs)

ešton kačer i stiv džobs

 

Bil Gejts (Bill Gates)

bill gates

Majkl Džekson (Michael Jackson)

majkl džekson

Al Pa’ino (Al Pacino)

al paćino

 

Mik Džeger (Mick Jagger)

mik-dzeger

 

Pol Makartni (Paul McCartney)

pol makartni

Robert Deniro (Robert DeNiro)

robert deniro

 

Izvor: umetnički magazin FuriaMag

 

Vesna Savić

Dedicates her time to learning about better means of communication, translating knowledge into practice, and is a passionate reader.