Logo dizajn trendovi u 2015


Svake godine sajt LogoLoung objavljuje trenutne trendove u svetu logo dizajna. Ove godine je veoma primetan uticaj društva, tehnologije i okoline, i predviđa se da će i u buduće imati uticaj na dizajn.

Nove tehnike dolaze u svet umetnosti i dizajna tako da ljudi dobijaju najbolje moguće rezultate. Eksperti konstantno uspostavljaju nove terndove u logo dizajnu, tako da je gotovo nemoguće držati korak sa svim trenutnim trendovima.

 

1. Trend: Povezivanje tačaka

Ovakvi logo-i se povezuju sa naukom referišući na digitalne terminale u svetu koji se sve više oslanja na napredne tehnologije.

Bez linija tačke predstavljaju izazove a linije koje ih povezuju predstavljaju rešenje. Linije su minimalne kako ne bi komplikovale poruku koju treba da prenese logo.

2015-logo-dizajn-trendovi-00

 

2. Trend: Sjaj

U većem delu sveta logo sa petokrtakom ili šestokrakom zvezdom bi lako mogao biti pogrešno shvaćen. Tako da su dizajneri došli na ideju da se vrati u upotrebu zvezda sa četiri kraka.

2015-logo-dizajn-trendovi-03
 

3. Trend: Štapići

Zbog izgleda nasumičnog rasporeda, može da podseća na prizore iz prirode kao što su ptičja gnezda ili borove iglice na zemlji u šumi. Svi su paterni sa razlogom tako raspoređeni ali opet nose i mističnost sa sobom. Ono što je neodoljivo kod ovakvih logo-a je njihova borbena priroda.

2015-logo-dizajn-trendovi-04
 

4. Trend: Bojenje

Ovo se može smatrati kao prirodan progres koji nas podseća na bojanke iz detinjstva. Sa time je sve rečeno, ovo su stvarno lepa rešenja koja ujedno održavaju savremenu estetiku.

2015-logo-dizajn-trendovi-05
 

5. Trend: Podeljen krug

Obojeni delovi kružnice mogu predstavljati procente, sate, minute ili jednostavno da imaju dekorativnu ulogu.

2015-logo-dizajn-trendovi-06
 

6. Trend: Trixelate

Očigledno ovo je rezultat ukrštanja trougla i piksela. Ovikvi logoi su odlični za prezentovanje plana strateškog rasta jedne firme. Predstavljaju naučni kvalitet i tehnologiju, isto kao i piksel, samo što se jači utisak korišćenjem oštrih ivica.

2015-logo-dizajn-trendovi-07
 

7. Trend: Fotografija u logo-u

Verovatno mnogima idalje nije razumno koristiti fotografiju u logou. Ali taj trend nije nov, postoji već godinama. U prošlosti, fotografije su korišćene koa pozadine ili ikonicu u logou. Ove godine mogu se videti fotografije koje su potpuno integrisane u identitet brenda.

2015-logo-dizajn-trendovi-08
 

8. Trend: Zraci

Ova stara dobra tehnika je korišćena još mnogo pre nego što su se pojavili PC uređaji za isticanje bitnih elemenata. Danas možemo da primetimo da je ponovo pojavljuje u logo dizajnu.

2015-logo-dizajn-trendovi-09
 

9. Trend: Naivna umetnost

Nevina priroda ovih rešenja oraspoložavaju vaš um. Uverava nas da proizvod ili vlasnici brenda nisu puni sebe i da imaju smisla za humor.

2015-logo-dizajn-trendovi-10
 

10. Trend: Kodirano

Logoi prikazani u ovim primerima imaju elemente za zaobljenim ivicama ali to nije striktna stavka za ovaj trend, često se mogu videti rešenja sa oštrim ivicama.

2015-logo-dizajn-trendovi-11
 

11. Trend: Chroma Coaster

Linije koje se uvijaju bez prekida su već dugo prisutne u ovom svetu. Zamislite neke od ovih logoa bez prelaznih boja, teško da bi vam uzelo pažnju. Dodavanjem konstante gradacije i smene boja, dobija se ovaj vrlo zanimljiv trend.

2015-logo-dizajn-trendovi-12
 

12. Trend: Mnogo detalja

Iz ugla potrošača, pedantan rad na reflektuje pažnju prema detaljima i veruju da to isto važi i za sam proizvod.

2015-logo-dizajn-trendovi-13

 

13. Trend: Zasenčeni logo

Apsolutno nema ničeg noovog oko korišćenja senke, ali primetno je da dizajneri sve češće koriste ovu tehniku.

2015-logo-dizajn-trendovi-14
 

14. Trend: Konture

Do ovog trenda se došlo tako što su dizajneri tražili rešenje između kompleksnih ilustracija i jednostavnih jednobojnih ikonica. Ovakva rešenja pružaju dovoljno informacija da se kompletira poruka.

2015-logo-dizajn-trendovi-01
 

15. Trend: Koncentrisane linije

Koncetrisane linarni elementi ispunjavaju nekoliko bitnih zadataka, uključujući prepoznavanje paterna, ali i dozvoljavaju linijama da svojim volumenom popune prostor. One su masivne i bold-ovane, ali opet su delikatne i lomljive.

2015-logo-dizajn-trendovi-02

 

Izvor LogoLounge

 

Latest posts by Kosta Tošić (see all)
facebook
twitter
google
pinterest