Istvan Sandor Galerija

Iphone fanovi nestrpljivo čekaju izlazak novog Iphone 6 na tržište, ali će morati malo pričekati, jer će se verzija od 4.7 inča u slobodnoj prodaji pojaviti tek na jesen 2014, dok postoje razne špekulacije o kasnijem izdavanju verzije od 5.5 inča.

Dok je po internetu kružilo mnogo glasina u vezi sa novim Iphone 6, a jedna od njih je da će samo Iphone 6 od 5.5 inča imati Sapphire Crystal Display (SCD), ali sada znamo to nije istina, i da će biti i verzije od 4.7 inča sa SCD ekranom.

Imali smo priliku da pravo sa proizvodne trake vidimo novi model displeja nazvan Sapphire Crystal Display, s kojim ulazimo u novu eru kvaliteta i izdržljivosti, koji je daleko kvalitetniji GuerillaGlass i svih ostalih displeja koji se trenutno koriste na smartfonovima, jer je apsolutno otporan na ogrebotine i udarce, tako da više neće predstavljati problem nositi ga u istom džepu sa ključevima i ostalim oštrim predmetima.

Prednosti iPhone 6 i Sapphire Crystal Display-a

Glavne razlike po kojima je SCD toliko iznad klase Guerilla Glass-a i ostalih tipova displeja su njegova neverovatna prozirnost, koju je do sada Apple koristio samo na sočivima za kamere, jer je tu i potrebna kristalna prozirnost i izdržljivost kako bi mogli dobiti slike odličnog kvaliteta.

Druga stvar je njegova izdržljivost. U početku nije delovao tako izdržljivo, ali posle svih testova, pokazao se zaista neverovatnim. Pokušano je da se izazove fizičko oštećenja sa oštrim metalnim predmetima, koristeći veliki pritisak, ali ekran je ostao potpuno neoštećen. Jedini tragovi koji su ostali na njemu su prašina i otisci prstiju.

A pored svih navedenih prednosti, neverovatno je tanak, bukvalno debljine hartije.

Iako display nije bio pričvršćen za telefon, nije bilo mogućnosti da se testira bacanjem na pod ili slično da bi videli da li će se polomiti, mada iz naše perspektive gledišta, deluje skoro nemoguće polomiti, ili ga izgrebati. Mi smo oduševljeni kvalitetom izrade Sapphire Crystal Display-a, koji će verovatno doneti revoluciju u korišćenju i čuvanju smartfonova.

Iphone 6 datum izlaska i glasine

Prema anketi 4109 američkih potrošača, Iphone 6 je najiščekivaniji telefon ikada, za koji se očekuje da će brzo i lako nadmašiti Iphone 5 i Iphone 5S, kako performansama, tako i dizajnom.

Zbog većih ekrana će posedovati i veću rezoluciju, prepostavlja se da će biti 1704 x 906 sa gustinom piksela od 416.

Takođe, kruže glasine da će Iphone 6 biti jedini telefon sa 128 GB interne memorije, i da će biti tanji od svog prethodnika Iphone 5S koji je 7,6mm. Predpostavlja se da će Iphone 6 biti između 6-7 mm.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.