yahoo

Za prosečnog korisnika mala je razlika između proizvoda koje nudi Yahoo! i tržišni lider Google. Yahoo! pozicija je velikim delom diktirana brendom ili bolje rečeno Google superiornim brendom.

Već duže vreme je zastupljena debata o Yahoo! vizuelnom identitetu, mnogo pre nego što je Marissa Mayer došla u kompaniju.

Jedno od njenih najznačajnijih dostignuća je verovatno legendarni minimalistički raspored na Google početnoj stranici, što je navelo Yahoo! da je regrutuje u svoje redove. Ubrzo nakon što je Marissa postala CEO, Yahoo! je uradio redizajn svog vizuelnog identiteta.

Iz današnje perspektive čini se da je Mayer-ova radila na tome da se izbori za promenu  logoa kompanije, zbog toga što je Yahoo! samo godinu dana nakon uspešnog redizajna njihove naslovne strane objavio da će novi vizuelni identitet biti objavljen 4. septembra ove godine.

yahoo-homepage

Yahoo! se odlučio da ovu promenu predstavi na zanimljiv način, tako što će u 30 dana svaki dan prikazivati drugu verziju logotipa, kao što je to nagovešteno u videu koji možete pogledati ispod.

Kathy Savitt, direktor marketinga u Yahoo! je rekao da je „30 logotipa“ njihov način da čitav proces prelaska na novi logo učine zabavnim i ispoštuju nasleđe svog sadašnjeg logoa, sve do 4.septembra kada će biti objavljena nova verzija.

U međuvremenu možete pratiti sve promene privremenih logoa, sa novom objavom svaki dan na Yahoo! Tumblr sajtu ili jednostavno na Yahoo.com.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.