Na konferenciji Google I/O developera  koja je održana  juče u San Francisku, Google je objavio da će Google+ dobiti 41 novu funkcionalnost, koje će najviše pogoditi Stream, Hangouts i Photos sekciju.

Najveća novost u Google+ izgledu je pored dizajna u više kolona, cela kolekcija novih animacija i prečica,  sa krajnjim utiskom koji najviše podseća na Pinterest.

Jedna od novih funkcija je sposobnost da okrećete fotografije, kao i upotreba hastag # koja omogućava da vidite povezane fotografije. Sigurni smo da će nove mogućnosti biti popularne za većinu korisnika, ali tu je i dosta novih opcija koje nisu vidljive na prvi pogled koje će tek kasnije doći do izražaja.

Google je potvrdio da je novi dizajn u 3 kolone responsive – prilagodljiv različitim veličinama ekrana. Kao dodatak za one kojima se ne sviđa ova mogućnost, omogućeno je da prebace Stream na izgled jedne kolone.

Sve ove promene su već vidljive u što se možete uveriti ako pogledate našu Google+ stranicu. Pogledajte kratak video o funkcionalnostima koje se odnose na Stream.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.