11. Everything - ovo je pretraživač koja odmah locira fajlove i foldere na Vašem računaru na osnovu naziva. Potrebna je samo 1 sekunda da locira preko 20 000 fajlova, dok će za oko 1 000 000 fajlova biti potrebno oko minut vremena.12. Miro - Pomoću Mira možete da puštate svaki video format na svetu. Međutim, to nije samo video plejer. Pomoću njega možete pratiti potkastove, video kanale i slično. Besplatan je. To je jedini internet TV koji Vam je potreban. Svakodnevno preko njega možete pratiti sve moguće programe sa Interneta, skidati fajlove sa YouTube-a. Miro skida HD fajlove kad god je to moguće.

Veoma interesantan i koristan plejer posle kojeg se nećete više vraćati na prethodne!

13. KeePass – Ovaj program Vam omogućava da raspolažete svojim lozinkama sa sigurnošću. Sve svoje lozinke možete da stavite u jednu bazu podataka koja je zaključana jednim glavnim ključem ili ključnim fajlom.

14. Sobees – Ovo je jedan od onih programčića koje ćete uvek voleti. Pomoću nje možete da izvučete maksimum iz svih društvenih sajtova na kojima imate svoj nalog.

15. Aptana – Ovo je jedna od najboljih Integrisanih Sredina za Razvoj (IDE – Integrated Development Environment). Poseduje neverovatnu HTML, CSS i JavaScript inteligenciju, alate za uklanjanje bagova iz JavaScript-i , razvojnu podršku za JavaScript biblioteke, transfer i sinhronizaciju fajlova, i još puno toga.

16. Picasa – Ovo je naprosto obavezan program, koji morate da imate za organizovanje i deljenje svojih fotografija preko Interneta! Mali je, besplatan i neophodan!

17. Google Talk – Za ljubitelje Gmaila, izuzetan programčić za instant razmenu poruka, a istovremeno Vas obaveštava o pristigloj pošti. Služi za razmenu fajlova, a pogodan je i za audio i video pozive.

18. AdobePhotoshop CS5 – Ovo je najbolji program za grafički i web dizajn koji trenutno postoji u industriji. CS5 je poslednje rešenje za obradu digitalne fotografije. Poseduje sve dobre osobine CS4 sa dodatkom alata za 3D animaciju.

19. Pidgin – Veoma jednostavan instant mesendžer. U sebi okuplja više različitih mesendžera.

Nadamo se da smo Vam unekoliko pomogli da pronađete neki od programa za sebe i olakšate svakodnevni posao korisnim alatima.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.