Izaberite Dobrog Hosting Provajdera I deo


Web hosting je jedna od onih stvari na koje ne pomislite ni jednom u životu, osim kad Vam zatreba, ili kada Vam zada probleme. Deluje jednostavno, ali hosting paket koji odaberete će da tumači važnu ulogu u budućoj performantnosti Vašeg sajta. Možda trenutno ne brinete o hosting paketu koji ste zakupili, međutim, sasvim smo uvereni da ćete se veoma brinuti istog trena kad Vam padne sajt, ili kada ne budete mogli da primate i šaljete imejlove. Da Vam se takve nezgode ne bi dešavale, morate obratiti posebnu pažnju na nekoliko stvari pre nego što odaberete hosting kompaniju.

Troškovi

Cene web hostinga nisu više tako visoke kao nekada. Obzirom na pad cena opreme koja se koristi, prilično je jednostavno pronaći jeftinog web hosting provajdera koji Vam može obezbediti sve što Vam je potrebno. Međutim, ipak je potrebno i obratiti pažnju, jer je poznata stara izreka i dalje aktuelna – koliko para, toliko muzike. Iako je potrebna različita oprema za različite nivoe hosting usluga, najznačajniji trošak u web hostingu se uglavnom vezuje za kvalitet pružene usluge.

Nikada ne biste trebali da odaberete web hosting provajdera samo na osnovu troška. Jeftin, ali loš provajder Vas može koštati daleko više u izgubljenim prodajama ukoliko Vaš web sajt ili imejlovi zakažu ili padnu.

Garancija

Mnogi provajderi nude neku vrstu vremenske garancije. Uglavnom se to odnosi na 99,99% garancije da se njihovi serveri neće srušiti na više od 8 sati godišnje, tj. da neće biti u funkciji manje od 45 minuta mesečno. Raspitajte se kod svog provajdera, ili kod potencijalnog provajdera o garancijama koje pruža. Raspitajte se za frekventnost bekapova (back-up) u slučaju da serveri padnu, ili da nestane energije. Mnoge male web hosting kompanije ne garantuju potreban nivo sigurnosti.

Ako provajder omane sa obećanjem, obično Vam neće ni naplatiti mesečnu naknadu, a ukoliko se te greške ponavljaju, uglavnom možete da prođete bez dinara plaćenog i po nekoliko meseci. Iako zvuči lepo, to nije adekvatna kompenzacija za mesečni promet posetilaca kroz Vaš web sajt, i posao, ukoliko poslujete preko Interneta. U principu, Vi ste na gubitku tokom perioda kada Vaš web sajt i imejl ne funkcionišu kako je predviđeno. Ukoliko trenutno svoj sajt hostujete kod provajdera kojem serveri padaju više puta u toku godine, zaista bi bilo poželjno da razmislite sa kim Vi, u stvari, poslujete.

Brzina

Hosting provajder mora da omogući stalnu i pouzdanu brzinu za sve posetioce koji dolaze na Vaš sajt. Iako postoji puno načina putem kojih sami možete da poboljšate performantnost sajta ubrzavajući vreme potrebno za učitavanje stranica, brzina koju daje Vaš hosting provajder može da bude značajan faktor.

Osigurajte se da Vaš hosting provajder ne usporava posetioce sajta dok oni pregledaju stranice. Ako ustanovite da je sajt previše spor po Vašim kriterijumima, verovatnoća da to isto misle i posetioci je velika. Sa današnjom tehnologijom i dostupnošću super brzih protoka, ne postoji ni jedan dobar razlog da Vaš sajt bude spor. Ukoliko posetioci ne uživaju primerenu brzinu sajta i učitavanje stranica, sasvim je izvesno da će napustiti sajt i potražiti neki drugi koji ih ne usporava.

Popart nudi sigurne, kvalitetne i povoljne hosting pakete, na serverima pozicioniranim u Atlanti i Nemačkoj. Arhitektura servera se obično zasniva na Linux operativnom sistemu i Java programskom jeziku. Na sledećem linku saznajte više informacija o naprednim java hosting rešenjima (serverima) kao što su Tomcat, JBoss, Glassfish, Jetty i Geronimo.

Latest posts by Jovan Ivezic (see all)
facebook
twitter
google
pinterest