Pretvorite Vaš Dribbble Profil u Sajt uz pomoć Dribbbox-a

Mnogi od postojećih alata na web-u su jednostavni, a samo nekolicina njih su i jednostavni i dobri. Dribbbox, kreiran od strane belgijskog dizajnera Benjamina De Cock-a je oboje.

Benjamin je dizajnirao savremeni, responsive portfolio izgled, koji automatski izvlači podatke sa bilo koga Dribbble profila i prikazuje ih na mestu gde vi želite. Pomoću ovoga alata možete da hostujete svoj Dribbble portfolio na sopstvenom web prostoru.

Dribbbox: Instant portfolio, zasnovan na HTML-u, CSS-u i JavaScript-u

dribbbox portfolio

Dribbbox je besplatan fajl u ZIP formatu, veličine oko 50 kb. Po preuzimanju arhive, otpakujte je i skoncentrišite se na folder app. Tu se nalazi fajl config.js koji zahteva neke izmene.

[code]
dribbbox.config = {

dribbble_username : „bdc“,
short_description : „User interface and icon designer.“,
email_address : „ben@deaxon.com“

}
[/code]

Potrebno je zameniti podrazumevane vrednosti sa svojim podacima, a zatim postaviti sadržaj foldera app na bilo koji domen ili poddomen na svom web prostoru. Uz pomoć browser-a pozovite željeni domen/poddomen i vaš portfolio je spreman bez potrebe za daljim trudom.

Dribbbox uklanja sve nepotrebne podatke sa vašega Dribbble profila i prikazuje jedino postavljene radove. Na ovaj način dobijate feed ka svom ličnom portfoliju, bez potrebe da se brinete o okuženju, potencijalno negativnim komentarima, oglasima i ostalim ulepšavanjima.

Već smo spomenuli da je Dribbbox u potpunosti responsive, zasnovan na HTML, CSS i JavaScript, sadrži sve potrebne fajlove i nezavistan je od drugih servisa. Njegova jednostavnost vam dozvoljava da lako prilagodite izgled po svom ukusu.

Jedina kritika koju bi mogli da uputimo na račun ovog alata je da on izgleda malo neproporcionalno na ekranima većih rezolucija. Razlog tome je što se Dribbble fotografije uvoze u svojim originalnim dimenzijama 400 x 300 piksela i očito je da ne izgledaju impresivno na DELL monitoru od 27″ sa 2560 x 1440 piksela rezolucije. Na mobilnim klijentima, Dribbbox izgleda perfektno.

U svakom slučaju, Dribbbox je definitivno alat koji će sigurno da se svidi svakom Dribbble entuzijasti.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.