regionalni i svetski webinari o digitalu u 2022

Globalna kompanija Workcast koja pruža usluge organizovanja webinara i online događaja uopšte, u statistici za 2020. godinu navodi da se prisustvo na online predavanjima putem njihovog softvera povećalo za 87 odsto u toj godini.Popularnost online konferencija, radionica i događaja porasla je tokom pandemije korona virusa, a prema predviđanjima organizatora i eksperata u online industriji, pohađanje webinara ostaće i u budućnosti „nova normalnost“. Izgleda da su prednosti, poput slušanja predavača sa Bliskog Istoka iz udobonosti fotelje na drugom kraju planete, suviše dobre da bi se od njih odustalo, čak iako se opasnost od virusa smanjuje.

Zašto je važno prisustvovati webinarima?

Bilo da su online ili offline, slušati predavanja kolega i eksperata iz vaše oblasti veoma je važno za napredovanje u karijeri. Neprestana edukacija u današnjem svetu koji se rapidno razvija, nije više prednost, nego nužnost.

Stoga, u nastavku navodimo nekoliko benefita prisustvovanja na konferencijama/webinarima.

Povezivanje

Velika prednost webinara jeste upoznavanje novih ljudi iz vašeg polja interesovanja ili profesije. Na takvim događajima imate priliku da „sretnete“ kolege različitih pozadina, profesionalnih dostignuća, različitih uslova rada i trendova profesije u njihovoj matičnoj zemlji. Sve to, nije moguće dobiti na radnom mestu.

Proširivanje znanja

Koji su najnoviji trendovi u vašoj oblasti? Kakva su predviđanja za budućnost? U kom domenu bi trebalo više da se edukujete jer će to postati traženo na tržištu rada? Kako su kolege rešile neki rastući problem u vašoj industriji? Koji su benefiti digitalnog marketinga za Vaš biznis? Samo ovo da saznate, već ste na odličnom poslovnom putu.

Prezentujte sebe i svoj rad

Ako ugrabite pet minuta slave i dobijete poziv da budete govornik na nekom webinaru, zgrabite takvu priliku. Spremite se tako da možete da donesete novo znanje, nove savete koje će kolegama zaista služiti. Videćete da su benefiti višestruki. Možda „zapadnete za oko“ nekom CEO i kroz vreme dobijete poslovnu ponudu o kojoj ste nekada samo maštali.

Edukacija i van profesije

Poznato vam je da konferencije u svojoj agendi imaju i program za „lični razvoj“. Samopouzdanje, javni nastup, konflikti sa kolegama, asertivna komunikacija, emocionalna inteligencija – sve su to dragocene veštine koje će vam itekako služiti na poslovnoj lestvici. Nemojte ih preskakati. Možda vam baš to da onaj mali boost u karijeri.

Zabava

Na konferencijama uživo, pauze su prilika za „small talk“ koji itekako mogu biti opuštajući i inspirativni. Otvorite se za nove ljude, nove ideje. Izađite iz zone komfora jer je to važna karika na putu razvoja.

Regionalne konferencije o digitalnom marketingu

Domaći trendovi ne zaostaju za svetskim. Bar kad je o oblicima neformalnog obrazovanja reč. Svi smo svedoci svakodnevnog „iskakanja“ novih webinara na raznorazne teme u prvom naletu korone. Solidarnost je tada učinila da su mnogi od njih bili besplatni, pa su i znatiželjni građani Zapadnog Balkana mogli da zauzmu pozicije na svetskim, ali i regionalnim događajima.

Budući da webinari o digitalnom marketingu prednjače kada je reč o ovoj vrsti edukacije, posvetićemo se upravo njima. Na domaćem terenu, neke od značajnih konferencija već su se održale.

Jedna velika koja diskutuje svet i usluge digitalnog marketinga, ipak, ostavljena je za drugu polovinu godine.

Marketing Summit u Beogradu

Jedan od najznačajnijih događaja za marketing scenu održaće se 10. maja u hotelu Hyatt u Beogradu. Pod nazivom „Marketing Summit“ ova konferencija okupiće najveće profesionalce u FMCG industriji (proizvođači, distributeri, trgovci svih kanala, agencije, IT stručnjaci, PR menadžeri). Poseban deo konferencije posvećen je digitalu i eCommerce-u.

Kako se navodi na sajtu događaja, misija samita je da u jednom danu pokaže najbolje, najefikasnije primere i strategije u domenu FMCG marketinga i predstavi najnovije marketinške pristupe u Srbiji i svetu. Na agendi su primeri iz FMCG prakse, saveti za zadovoljenje potreba potrošača i povećanje brenda.

Kotizacije za prisustvovanje uživo se kreću od 150 do 210 evra, a online učestvovanje je 99 evra + pdv.

Svetski webinari o digitalnom marketingu

Marketing stručnjaci širom sveta ove godine su izuzetno vredni. Webinari o digitalnom marketingu dolaze sa svih krajeva planete.

Evo predloga:

CMO DIGITAL SUMMIT

19-21 april

Ako ste marketing menadžer ili direktor marketinga, ovo je webinar za vas. Tema konferencije su izazovi sa kojima se suočavaju donosioci odluka u marketing sektorima: akvizicija i lojalnost tokom evoluirajućeg ponašanja kupaca i ubrzanog prelaska na online trgovinu usled pandemije.

Učesnici i govornici su stručnjaci na najvišim marketinškim pozicijama u svojim kompanijama koji će vam pomoći da se izborite sa aktuelnim izazovima, povežete sa važnim činiocima i ostanete konkurentni na promenljivom tržištu.

Koliko košta? Besplatan je. Organizatori navode da jedino što traže zauzvrat jeste da odlsušate sesije do kraja i prikupite informacije koje će vam koristiti. Potrebno je samo da se online uključite u vreme predviđeno za to koje možete videti na sajtu webinara.

DigiMarCon at Home

21-22 april

Ovo je webinar koji ne možete priuštiti da ne prisustvujete, navode organizatori. Bilo da je vaš cilj da ojačate lojalnost kupaca, poboljšate lead generation, povećate prodaju ili obezbedite jači angažman publike, ovo je konferencija za vas.

Cene za učešće kreću se od 197 dolara. Potrebno je prethodno da se registrujete i obezbedite svoje mesto jer je broj učesnika ograničen.

Online Focus Konferenz Marketing

2-6 maj

Ako znate nemački jezik, bacite pogled na ovaj webinar. Teme kojima se bavi su: trendovi i strategije, content marketing i SEO, social media marketing, content management i customer experience, digital asset management, digital marketing i e-commerce.

Cene učešća zavise od brojnih faktora i možete ih pogledati na sajtu.

Social Media and Influenser Strategies Summit

7-10 jun

Tokom ovog webinara učesnici će moći da čuju proverene i korišćene strategije marketinga na društvenim mrežama 50 vodećih brendova. Neki od tih mega brendova su Calvin Klein, Ferguson, Sony, Hulu…

Ako su vas ova velika imena privukla, spremite se na cene i do 850 evra.

Social Media Strategies Summit Higher Education

24-17 oktobar

Ovaj webinar dolazi od istog organizatora kao prethodni, samo što je usmeren na social media marketing vodećih svetskih univerziteta. Ako imate neku privatnu školu, fakultet ili sličnu obrazovnu ustanovu i želite da poboljšate marketing, razmotrite ovu opciju.

Cene se kreću od 350 do 750 evra, u zavisnosti od toga kada se prijavite.

Ad World

2-3 maj

Želite da učite o digitalnom oglašavanju? Ad World je naziv webinara koji donosi više od 10 sesija o pravljenju online reklama. Na sajtu konferencije stoji da će svoje iskustvo izneti više od 80 govornika koji će vas približiti svetskim trendovima u online ad svetu.

Sada su karte dostupne po ceni od 219 dolara za pojedince i 399 dolara za kompanije.

EcomWorld

4-6 maj

Ceo ecommerce svet se okuplja online da sa vama podeli ekskluzivno znanje, taktike i strategije o tome kako izgraditi, upravljati i skalirati profitabilan biznis online trgovine, navodi se u opisu webinara. Među učesnicima biće i najuspešniji prodavci na Amazonu.

Cene karata su kao i u prethodnom slučaju – 219 dolara za pojedince i 399 dolara za kompanije.

Meassure Summit

5 -7 oktobar

Ovaj webinar posvećen je analitici, merenju i analizi podataka u cilju povećanja biznisa. Najiskusniji trgovci sa svih strana sveta udruženo sa stručnjacima za analitiku podeliće se vama šta je novo i aktuelno kada je reč o analitici u marketingu.

Ako vam je ovo interesantno, ali razmišljate o ceni – možete da odahnete. Besplatan je. Potrebno je samo da se registrujete.

International Search Summit

18-19 maj

Kako se pozicionirati na internet pretraživačima? Odgovor daje tzv. „search marketing“ i upravo su SEO i SEM strategije tema ovog webinara. Kako se algoritmi pretraživača neprestano menjaju, možda je ovo prilika da saznate koje su najefikasniji načini da budete prvi na pretraživačima za vašu oblast.

Cena pohađanja ovog virtuelnog događaja kreće se između 95 i 129 dolara.

 

Marija Grbić

Marija je 26-godišnja novinarka i komunikološkinja. Bar po obrazovanju. Po sili zakona, bavi se marketingom. Voli prirodu, tišinu i slatkiše. Ne voli filozofiranje i nepraktične ljude. U slobodno vreme previše visi na Instagramu i uči o digitalnom marketingu.