Neobični spojevi poznatih logoa 757

Logoi skupih robnih marki poput Šanela, Fendija, Marka Džejkobsa, Miju Miju, Dior, Ivâ Sen Lorana, poznati su širom sveta. A kako izgledaju kad se spoje s logoima trgovačkih lanaca robe široke potrošnje poput Ikeje, File ili Lidla?

Rajli (eng. Reilly), multitalentovani grafički i umetnički dizajner iz Škotske, svoje ime u svetu umetnosti i novih medija gradio je kroz kampanje za Guči, Lamborgini, Majkrosoft, Najki, Koka-Kolu, Džimija Čua, Adobi, Pola Smita, Kajli Minog, Vog, Soni, izdavačku kuću „Pingvin”, i mnoge druge. Upravo kroz rad sa njima, izgradio je jedinstven stil čiji je cilj da izobliči i protumači popularnu kulturu i da pomeri granice onoga što se kroz vizuelnu umetnost može postići. U radovima koje objavi kombinuje ručne ilustracije i vektorske elemente, prenaglašene, živopisne boje, digitalne kolaže, ponavljanja poput lavirinata, fotografiju, likove iz crtaća koje sam stvara, i uličnu kulturu Londona.

Jedan od Rajlijevih projekata koji nam se posebno svideo bavi se logoima poznatih svetskih brendova od luksuznih robnih marki, poput Stele Makartni, Miju Miju, Marka Džejkobsa, Diora, Kelvina Klajna, i mnogih drugih, koje je preneo u logoe trgovačkih marki robe široke potrošnje konzumerističkog društva, kao što su Ikeja, Fila, Čempion, Lidl, Najki, Stela artoa, itd.


Kad Stela Makartni postane logo Stella Artois…

Neobični spojevi poznatih logoa 13
Kelvin Klajn kao Burger King

Neobični spojevi poznatih logoa 12
„Supreme” kao „Subway”

Neobični spojevi poznatih logoa 11
Iv Sen Loran kao DHL

Neobični spojevi poznatih logoa 10
Tom Ford kao Jutjub

Neobični spojevi poznatih logoa 9
Stela Makartni kao Stela artoa

Neobični spojevi poznatih logoa 8
Miju Miju u Ikejinom logou

Neobični spojevi poznatih logoa 7
Mark Džejkobs kao Pica hat

Neobični spojevi poznatih logoa 6
Lanvin kao Ikeja

Neobični spojevi poznatih logoa 5
Kolet kao dijetalna Koka-Kola

Neobični spojevi poznatih logoa 4
Fila kao Fendi

Neobični spojevi poznatih logoa 3
Šanel u Čempionovom logou

Neobični spojevi poznatih logoa 2
APC u logou UPS-a

Neobični spojevi poznatih logoa 2
Dior u Najkijevom logou

Rajlijeve radove možete pogledati na njegovom vebsajtu, kao i na profilima na društvenim mrežama Instagram, Fejzbuk, Tviter i Tamblr.

 

Izvor: Fubiz.net

 

Zanima vas dizajn logoa? Pogledajte povezane članke: