Svetski gigant za pretragu Google, konačno potvrdio datum objavljivanja dugo očekivanog tablet uređaja - Samsung Google Nexus 10.2. Tablet će se prema najavama pojaviti u prodaji 21.novembra ove godine.

Kompanija je dosta tajanstvena u vezi ovoga proizvoda najviše zbog svoje Google Play prodavnice, pošto Google želi da je unapredi pre objavljivanja novog Nexus 10.

Nexus-10-Google-Play

Kakva unapređenja možemo očekivati na Play Store? Google je objasnio u svom poslednjem izveštaju da će sve aplikacije optimizovane za tablet uređaja biti lakše za pretraživanje na Play Store umesto pretraživanja svake aplikacije bez preko potrebne indikacije kojoj platformi je namenjena.

nexus-10-google

Android developeri već rade na tome da odvoje aplikacije između tablet uređaja i smart telefona. Ukoliko to ne bude rešeno sve kreirane aplikacije će biti naznačene samo za smart telefone.

Lepo od Googla da je napravio takav potez sa 70 miliona korisnika Android tablet uređaja. Neki izveštaji takođe ukazuju na to da će Google objaviti Nexus 10 zajedno sa Nexus 8.

nexus-10

Tablet od 10 inča će krasiti full HD ekran sa 2560x1600px rezolucije. Uređaj će imati quad core Snapdragon 800 chip procesor sa 2GB RAM-a i Adreno 330 GPU što ga čini moćnom mašinom. Nexus 10 će imati unutrašnju memoriju od 32GB i novi Android 4.4 operativni sistem.

Punu specifikaciju i više detalja o ovome proizvodu možete pronaći na sledećem linku.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.