Kao jedan od najboljih vidova vizuelnog samoizražavanja, fotografija ne poznaje jezičke razlike i ume da privuče pažnju veoma velikog broja ljudi. Pogotovo kada se radi o društveno osetljivim temama, fotografija može da približi stvari koje su inače označene kao neobične ili na neki način udaljene.

Edvard Honaker (Edward Honaker), dvadesetjednogodišnji fotograf iz San Dijega (SAD), upravo je kroz svoju vokaciju uspeo da približi ljudima svoj pogled na svet – i to pogled na svet osobe koja već dve godine živi s dijagnozom depresije.

Nizom crno-belih fotografija, Honaker kroz ovaj lični izraz predstavlja svoje iskustvo i pokušaj razumevanja kroz šta je sve prolazio i do kojih je sve zaključaka došao.

„Dok sam pravio ovaj portfolio, zapitao sam se da li sam zaista osoba s kojom bi drugima bilo prijatno da budu ako bi prolazili kroz slično iskustvo i ako bi im bila potrebna osoba za razgovor“, objašnjava Honaker. „Iskreno, mislim da tada nisam bio takva osoba. I dalje smatram da treba još dosta toga da prođem, ali me je čitavo ovo iskustvo naučilo strpljenju i saosećanju prema drugim osobama.“

Umetnička otvorenost je vrlo važna kada ste društveno i zdravstveno obeleženi. Bolji uvid u Honakerov rad možete pronaći na njegovom zvaničnom vebsajtu.

Pogledajte Honakerove autoportrete i recite nam u komentarima šta mislite o ovom snažnom univerzalnom podsetniku na ljudsku psihu.

 

depression-self-portraits-photography-edward-honaker-3

 

depression-self-portraits-photography-edward-honaker-2

 

depression-self-portraits-photography-edward-honaker-6

depression-self-portraits-photography-edward-honaker-4

depression-self-portraits-photography-edward-honaker-5

depression-self-portraits-photography-edward-honaker-7

depression-self-portraits-photography-edward-honaker-8

depression-self-portraits-photography-edward-honaker-9

depression-self-portraits-photography-edward-honaker-11

depression-self-portraits-photography-edward-honaker-12

depression-self-portraits-photography-edward-honaker-13

depression-self-portraits-photography-edward-honaker-14

depression-self-portraits-photography-edward-honaker-15

depression-self-portraits-photography-edward-honaker-16

depression-self-portraits-photography-edward-honaker-1

depression-self-portraits-photography-edward-honaker-18

 

Izvor: HuffingtonPost

 

Vesna Savić

Dedicates her time to learning about better means of communication, translating knowledge into practice, and is a passionate reader.