5 Grešaka Koje Treba Izbegavati u Web Dizajnu


5 Grešaka Koje Treba Izbegavati u Web Dizajnu

U današnje vreme, web sajt je glavni centar za reklamiranje i pružanje informacija o vašem poslovanju. Ako imate mali biznis, onda je vrlo verovatno da je web sajt broj jedan najvažniji element u vašim naporima da izgradite brend i povećate svoju publiku.

On treba da ima dvostruku namenu – prenošenje potrebnih informacija o vašoj firmi i da obezbedi korisnicima prijatno iskustvo.

Ovo su 5 najćešćih grešaka na koje mala preduzeća treba na paze i izbegavaju u svom web dizajnu.

1. Preopterećenje dizajna

Svakako može biti zabavno dizajnirati web sajt, ali nije dobra ideja u dizajn uključiti elemente koji će ga učiniti neukusnim i pretrpanim. Novi trend je minimalan dizajn, ideja racionalizovanja sajta do najosnovnijih principa. To čini informacije lakim za pronaći i prema tome vaša baza klijenata neće imati nikakvu frustraciju prilikom navigacije sajtom.

2. Nema poziva na akciju

Da li ste nekada bili na sajtu koji izgleda odlično, ali niste sigurni šta treba dalje da radite? Jednom kada korisnici dođu na vašu naslovnu stranicu, treba da im je POTPUNO jasan sledeći korak, npr. kontaktirajte nas, kliknite ovde da kupite, itd.

Ako nemate bar jedan poziv na akciju na vašoj naslovnoj strani, sigurno ne dobijate maksimum od vašeg sajta.

Pogledajte i članak kako koristiti vizuelnu hijerarhiju da prenesete poruku sajta.

3. Niste ažurirali sadržaj godinama

Sajtovi koji su počeli da rastu, a zasnivaju se na sadržaju koji se ne ažurira i unapređuje neće dobiti značajnu posećenost. Obezbedite mogućnost čestog ažuriranja sadržaja na vašem sajtu, barem jednom nedeljno, da bi sprečili negativne efekte. Korisnici lako mogu da otkriju sajt koji nije ažuriran mesecima ili godinama, što je ogroman minus.

4. Niste fokusirani na ciljanu publiku

Vaš sajt može biti super, ali ako ne odgovara vašem ciljanom tržištu, napravićete sebi veliku štetu. Različite boje, pozicioniranje i dizajn će imati će imati različite rezultate sa različitom publikom. Ako pokušavate da ciljate na tinejdžersku populaciju, na primer, vaš sajt treba da bude dosta drugačiji nego ako su publika ljudi od 65+ godina.

5. Niste povezani sa društvenim medijima

Iskoristite vaš sajt da poboljšate svoje prisustvo na društvenim mrežama. To je lako učiniti, samo dodajte dugmad na vašu stranicu koja će je povezati sa društvenim medijima. Na ovaj način ne propuštate priliku da ponudite svojim klijentima više informacija i komunikaciju sa vama na društvenom nivou.

Pogledajte kolekciju 40 besplatnih setova ikonica za društvene mreže.

Zaključak

Web dizajn je krucijalni faktor za rast malih preduzeća. Ne dozvolite da vas ove greške spreče u zadržavanju zadovoljnih kupaca, povećavanju publike i rastu vašeg brenda.

Latest posts by Jovan Ivezic (see all)
facebook
twitter
google
pinterest