Featured animirani video intervju poznate licnosti

Da li vas zanima o čemu je Fidel Kastro razgovarao sa američkim novinarom tokom jednog, davno izgubljenog intervjua vođenog u Havani 1959. godine? Evo prilike da to i otkrijete, i to u obliku animiranog video-snimka. Saznajte i zbog čega je Dejvid Bouvi lako pisao tekstove pesama za Igija Popa i Lua Rida, ali nikako nije uspevao da nađe inspiraciju za sopstvene aranžmane.

Možda vas interesuje i na koji način je Nina Simon šokirala publiku na svojim koncertima, pa pogledajte šta ona o tome kaže. Pitate se i kako bi izgledao vestern koji bi režirao Martin Skorseze? Neka vam to ovaj reditelj lično dočara.

Gde to sve da nađete?

Evo, upravo ovde, u nastavku teksta.

A sve to zahvaljujući producentu Dejvidu Gerlahu (eng. David Gerlach), koji je 2012. godine pokrenuo seriju animiranih video-snimaka pod nazivom Blank on Blank.

O čemu je zapravo reč?

Transkripti originalnih intervjua sa brojnim poznatim ličnostima, snimljenih pre 10, 25 ili čak 60 godina, poslužili su kao scenario i montirani su u obliku kratkih animiranih filmova, sa ciljem da se sadržaj predstavi na zabavan i duhovit način. Blank on Blank je, dakle, nesvakidašnja kolekcija trenutaka uhvaćenih u vremenu, upotpunjenih vizuelnim rešenjima animatora.

Za animaciju i režiju intervjua zadužen je Patrik Smit (eng. Patrick Smith), produkciju zvuka radi Ejmi Drozdovska (polj. Amy Drozdowska), kolorista je Dženifer Ju (eng. Jennifer Yoo), dok je Dejvid Gerlah idejni tvorac i izvršni producent celokupne serije. Produkcija se realizuje u saradnji sa Digitalnim studiom kompanije PBS (eng. PBS Digital Studio).

Ova jedinstvena serija osmišljena je tako da pruža uvid u način razmišljanja slavnih ličnosti iz jednog drugačijeg ugla. Drugim rečima, to je riznica inspirativnih misli, stavova i poruka nekih od najkreativnijih, najlucidnijih i najšarmantnijih ljudi iz sveta popularne kulture.

Ne propustite!

Pred vama je 12 odabranih animiranih intervjua, dok ostale video-snimke možete pogledati na vebsajtu Blank on Blank:

 

Martin Skorseze o kadriranju

 

Dejvid Bouvi o Zigiju Stardastu

 

Stiven King o detinjstvu

 

Nina Simon o šokiranju publike

 

Fidel Kastro: Izgubljeni intervju (1959)

 

Filip Simur Hofman o sreći

 

Džon Lenon i Joko Ono o ljubavi

 

Karl Sejgan o vanzemaljcima

 

Grejs Keli o Džonu F. Kenediju

 

Džordž Majkl o slobodi

 

Robin Vilijams o maskama

 

Rej Čarls o iskrenom pevanju

 


Ukoliko vam je ovo zanimljivo, pogledajte i slične članke:

 

Nađa Božović

Inspired by original narratives and amazed by effective visuals. Enjoys diving deep into the story research. A lifelong learner and an eternal optimist.