magnus

Kao najkorišćenija CMS platforma na internetu, WordPress s razlogom uživa poverenje svojih korisnika. Jedna od njegovih najboljih osobina je to što je lak za korišćenje - što znači da u njemu možete slobodno praviti izmene čak i ako se ne bavite programiranjem (naravno, u zavisnosti od potreba vašeg biznisa).

Početnički projekti se obično odlučuju za besplatne teme iz očiglednog razloga – nedovoljna početna sredstva i želja da se bude prisutan na vebu obično će sa sobom povući i jednostavnu platformu za upravljanje sadržajem.

Stoga, kao i do sada, nastavljamo tradiciju objavljivanja besplatnih tema: predstavljamo vam naš izbor najboljih tema za platformu WordPress u martu 2016. godine.

Okrenutnost ka mobilnim tehnologijama i prilagodljivom dizajnu danas su prva stavka koju tema mora zadovoljiti, te je to bio jedan od najvažnijih kriterijuma na osnovu koga smo pravili ovaj spisak tema za besplatno preuzimanje.


Twenty Sixteen

Twenty Sixteen je savremena besplatna tema za WordPress, dostupna i na njihovom sajtu. Organizovana je tako da u levom polju izlistava nove članke, dok su sa desne meni i kategorije, tako da je idealna i za blogove i za sajtove. Boje se mogu promeniti, odrađen je responzivni dizajn (eng. mobile first) i vidno su pazili na svaki detalj.

twenty sixteen


Sydney

Jedna od najpopularnijih tema (barem prema broju preuzimanja i aktivnih instalacija) namenjena poslovnim ljudima, jeste Sydney, koja je i pre tri dana dodatno ažurirana. Responzivni dizajn, lako pravljenje izmena i menjanje slika, podešavanja bloga, Guglovi fontovi, mogućnost prevođenja sa engleskog jezika, fantastičan raspored na naslovnoj strani i mogućnost dodavanja slajdera umesto statične naslovne fotografije, paralaks efekat, povezanost sa društvenim mrežama i još mnogo toga – dostupno vam je za besplatno preuzimanje i korišćenje.

sydney


Amadeus

Tema Amadeus nudi čist kôd, lake izmene, kompatibilnost sa svim veb pregledačima (Chrome, Firefox, Opera, Explorer) i čak i ako niste iskusni programer – moći ćete da sami menjate određene funkcionalnosti u temi, poput boje, rasporeda, logoa, linkova ka društvenim mrežama itd. Ako engleski nije maternji jezik vašeg sajta, moći ćete i bez po muke da ga lokalizujete bez izmena u izvornom kôdu.

amadeus


Cuda

Iako je ova tema puštena davne 2014. godine, uspela je da opstane aktuelna uprkos vremenu. Na ovaj spisak smo je dodali upravo zato što je pre par nedelja ažurirana i i dalje je moderna, funkcionalna i po svom dizajnu jedne strane i po jednostavnosti korisničkog interfejsa.

cuda one page wordpress theme free


Oblique

Tema Oblique elegantnog dizajna i sa prelepom tipografijom idealna je za osobe koje obraćaju pažnje na detalje i imaju stila. Prelepi hamburger meni sa leve strane i odlično organizovan raspored novih objava (eng. masonry) idealni su za modne blogere ili sve one koji žele da svoje jedinstveno iskustvo pretoče u nule i jedinice.

oblique


Enlightenment

Još jedna tema dostupna na zvaničnom WordPress.org sajtu. Urađena je u okruženju Bootstrap i po najsavremenijim dizajnerskim i programerskim merilima: responzivni dizajn (mobile first), uređivanje sadržaja po principu „prevuci i ispusti” (eng. drag and drop), i naravno, sa fleksibilnim kôdom i mnoštvom opcija koje će prosvetliti posetioce vašeg sajta ili bloga.

enlightenment


Magnus

Fantastična tema za fotografe ili one koji bi to želeli da budu – tema Magnus na odličan način predstavlja vaš fotoblog – počevši od izdvojene slike, pa preko manjih na svakoj novoj objavi. Pravite albume po projektima bez bojazni od smanjivanja kvaliteta na mobilnim uređajima, jer će ova tema da se prilagodi svakom ekranu i svakoj rezoluciji ekrana.

magnus


Parallax One

Verovatno ste čuli za paralaks efekat koji je već neko vreme popularan. Sada vam je i dostupan u ovoj besplatnoj WordPress temi. I ne samo to – pošto je responzivni dizajn danas puka potreba, i on je uključen u ovu fantastičnu besplatnu temu.

parallax one


Vidi još:

Vesna Savić

Dedicates her time to learning about better means of communication, translating knowledge into practice, and is a passionate reader.