WordPesss je nesumljivo najviše preferirana CMS platforma na web-u. Zbog te popularnosti i razvoja, broj tema (templejta) namenjenih za WordPress je dobio značajan udeo na tržištu.

Korisnici vole izradu sajta u WordPress-u uz teme zato što su jednostavne za upotrebu i mogu biti korišćene za kreiranje sajtova kao što su blogovi, lični sajtovi, portfolio ili korporativni sajtovi.

Međutim, nije lako pronaći kvalitetne, a pri tome i besplatne WordPress teme, pa ćemo i sada kao što smo to radili i ranije prikazati za vas neke od najboljih tema koje smo uspeli da pronađemo na web-u. Teme koje ćete videti imaju zaista sjajne funkcionalnosti i nadamo se da ćete pronaći neku koju ćete iskoristiti za svoj budući projekat.

 

Zerif Lite

zerif

Zerif Lite je moderna one page WordPress tema pogodna za web agencije, digitalne studije, kompanije, prikaz proizvoda i poslovni portfolio. Ima podršku za mnoge popularne WordPress plugine kao što su WooCommerce i WPML. Tema je SEO friendly, optimizovana za prikaz na mobilnim.

 

Adirondack

Adirondack

Adirondack je tema sa jasnim i preglednim rasporedom dizajnirana da pruži sadržaju potpunu pažnju koju zaslužuje. Sa velikim fotografijama i urednom tipografijom, ova tema je pogodna kako za pisce tako i za fotografe. Može se koristiti i za blogovanje pogotovo ukoliko želite da prikažete kvalitetne fotografije i odlikuje je veoma dobra dokumentacija.

 

Lotus

lotus

Prelep dizajn i raspored, privlačne boje, prilagođenost uređajima različitih veličina ekrana i browser-a, sve su to karekteristike koje odlikuju Lotus temu. Sa ovom temom ćete biti u mogućnosti da kreirate stranicu za vesti, ali i da instalirate WooCommerce plugin za prodaju proizvoda. Specifičnost ove teme je to što možete kreirati više različitih sidebar-ova i koristiti ih za različite stranice.

 

Sela

sela

Sela je još jedna od kvalitetnih tema od sautora Automattic. Ima opciju dodavanja prilagodljive pozadine i postavljanja logoa. Postoje i više različitih šablona predviđenih za različite svrhe, kao što je grid šablon za portfolio.

 

Annina Free

Annina

Annina Free je nova responsive tema u Masonry stilu. Nudi mogućnosti prilagođavanja pozadine, boje teksta i socijalne ikonice. Ukoliko želite još više mogućnosti možete razmotriti i plaćenu verziju, koja ima podršku za automatsko dodavanje logoa, infinite skrolovanje, breadcrumb navigaciju, short kodove i još mnogo toga.

 

Kommunity

kommunity

Kommunity je responsive tema izgrađena na Bootstrap framework-u sa namenom za socijal network sajtove. Kompaktibilna je popularnim WordPress social media dodatkom, Buddypress. Tema ima mogućnost odabira više različitih šablona, prilagođen izgled home stranice, font awesome ikonice itd.

 

Connexions

Connexions

Connexions je korporativna one page WordPress tema. Dizajnirana je da pruži najbolje iskustvo za posetioce i veoma je pogodna za predstavljanje portfolija u korporativnom stilu.

 

 OMG Theme

OMGTheme

OMG je moderna full width, responsive tema naročito pogodna za blogere koji žele da istaknu fotografije na naslovnoj stranici i stranicama arhive. Takođe omogućava lako prilagođavanje logoa, favicon-a, kolor šeme, ikonica za socijalne mreže, te mogućnost dodavanja autor bio dela i povezanih postova.

 

Ascnent

ascent

Ascent je responsive WordPress tema koja izgleda elegantno na svim tipovima uređaja. Tema je jednostavna i kreirana na najmodernijim tehnologijama kao što su HTML5 i CSS3.

 

Magee

magee-theme

Magee je profesionalna poslovna WordPress tema. Nudi mnogo opcija prilagođavanja, poput promene boje heading elemenata, fotografija, upload slajdera, kreiranje portfolija, podešavanje footer dela itd.

 

DW Minion

DW-Minion

DW Minion je jednostavna i pregledna responsive tema za blog. Ova tema podržava deljenje na socijalnim mrežama i nudi različite tipove post formata. Osnovna zamisao teme je prikaz jednostavnih i minimalnih blog postova sa naglaskom na sadržaj.

 

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.