Dizajniranje efektivnog web sajta zahteva mnogo više od samog sakupljanja relevantnih informacija na jedno mesto i postavljanje na internet.

Web projekti se mogu vrlo lako uporediti i povezati sa realizovanim stručnim istraživačkim radovima, jer takođe zahtevaju veliku pažnju pri izboru i organizaciji sadržaja i načinu na koje će se taj sadržaj predstaviti na internetu.

Upotrebljivost i korisnost, ne vizualni dizajn, određuju uspeh ili neuspeh web sajta. S obzirom da posetilac stranice sam odlučuje gde će kliknuti i šta će raditi, dizajn orjentisan prema korisnicima je postao standardan pristup za izradu efektivnog web sajta orjentisanog ka profitu.

Kako korisnici razmišljaju?

U suštini navike korisnika na web-u nisu puno različite od navika mušterija u prodavnici. Posetioci razgledaju svaku novu stranicu, skeniraju deo teksta, kliknu na prvi link koji im privuče interesovanje ili asocira na nešto što žele da pronađu. U stvari, veliki deo stranice uopšte ne gledaju.

Ukoliko nova stranica ne ispunjava njihova očekivanja, jednostavno kliknu na dugme Nazad i nastavljaju sa procesom pretrage.

  • Korisnici cene kvalitet i kredibilitet. Ako stranica pruža korisnicima visok kvalitet sadržaja oni su voljni da ostanu na njoj. To je glavni razlog zašto neki sajtovi ne tako dobrog dizajna dobijaju toliko posećenosti tokom godina. Sadržaj je mnogo važniji od dizajna koji ga podržava.
  • Korisnici ne čitaju, oni skeniraju. Analizirajući stranicu korisnici traže neke ključne tačke ili linkove koji će ih voditi kroz sadržaj stranice.
  • Web korisinici su nestrpljivi i insistiraju na trenutnom zadovoljstvu. Na primer ukoliko je dizajner napravio sajt koji ne ispunjava očekivanja korisnika i komplikovan je za navigaciju kompanija će gubiti novac.
  • Korisnici ne donose optimalne odluke. Umesto da odaberu najbrži način da dođu do informacija, korisnici radije biraju prvu razumnu opciju koja im dođe pod ruku. Obično kliknu na prvi link koji im učini da će ih odvesti do cilja.
  • Korisnici prate svoju intuiciju. Umesto da čitaju informacije koje su im ponuđene, korisnici idu po svojoj intuiciji. Ukoliko pronađu nešto što funkcioniše drže se toga. Nije im bitno da shvate kako nešto radi, dok god im je to korisno.
  • Korisnici žele da imaju kontrolu. Potrebno je da sajt obezbedi konzistentne informacije i da korisnici imaju kontrolu nad browser-om. Nije dobro ukoliko imate neke linkove koji se otvraju u novoj stranici koja im onemogućava da se lako vrate nazad.

Da bi vam bolje dočarali princip razmišljanja korisnika, preporučujemo da pogledate ovaj zanimljivi video o dizajnu korisničkog iskustva.

U nastavku ćemo predstaviti 10 osnovnih principa efektivnog web dizajna, koji uz stručnu primenu mogu doneti odlične rezultate.

1. Svrha

Dobar dizajn uvek zadovoljava potrebe korisnika. Da li vaši posetioci traže informacije, zabavu, neki tip interakcije ili žele da sarađuju sa vama? Svaka stranica vašeg web sajta treba da ima jasnu svrhu i da ispuni specifičnu potrebu korisnika sajta na najefektivniji mogući način.

2. Komunikacija

Korisnici na web-u žele brzo dolaženje do informacija, stoga je bitno da je komunikacija jasna i da su informacije na sajtu lake za čitanje i razumevanje. Neke od efektivnih taktika koje vaš web dizajn treba da uključuje su upotreba naslova, podnaslova, tačaka sa buletima umesto dugačkih rečenica, deljenje sadržaja u segmente.

3. Fontovi

 

U principu Sans Serif fontovi kao što su Arial i Verdana su lakši za čitanje online (Sans Serif fontovi su fontovi savremnog dizajna bez suvišnih dekoracija). Idealna veličina fonta za lako čitanje online je 16px, preporuka je da se ne koristi više od 3 različita fonta kako bi dizajn ostao dosledan.

4. Boje

Dobro odabrana paleta boja može biti efikasan način da se poboljša korisničko iskustvo. Komplementarne boje stvaraju ravnotežu i harmoniju. Upotrebnom kontrastnih boja za tekst i pozadinu postižete bolju i lakšu čitljivost. Jarke boje stvaraju emociju i treba ih pažljivo koristiti (za dugmiće i pozive na akciju). Prazan i negativni prostor su veoma efektivni načini da date vašem sajtu moderan i nenatrpan izgled.

5. Slike

Slike mogu da kažu 1000 reči, i odabir pravih slika za vaš web sajt može pomoći u brendiranju i povezivanju sa ciljanom publikom. Takođe razmotrite upotrebu infografika, videa i druge grafike jer oni mogu biti efektivniji način komunikacije u odnosu na pisanje tekstova.

6. Navigacija

Navigacija treba da obezbedi korisnicima da se lako kreću kroz sajt i preduzimaju određene akcije. Neke od dobrih taktika za efektivnu navigaciju su logička hijerarhija stranice, upotreba breadcrumb-ova, dizajniranje klikabilnih dugimića, upotreba „pravila 3 klika“, gde korisnici mogu da pronađu sve informacije u najviše 3 klika.

7. Raspored baziran na mreži

Postavljanje sadržaja nasumično na web stranici može dovesti do nasumičnog izgleda koji je neuredan. Raspored baziran na mreži sortira sadržaj u sekcije, kolone i boksove, što daje osećaj uravnoteženosti i dovodi do lepšeg dizajna sajta.

8. „F“ obrazac dizajna

Studije o praćenjima pokreta oka na web sajtovima su otkrile da korisnici skeniraju ekran računara po „F“ obrascu. Većina onoga što ljudi vide je u samom vrhu ili sa leve strane ekrana, dok je desna strana retko pregledna. Umesto da pokušavate da prisilite posetioca na svoj vizualni tok, bolje rešenje je da se prilagodite njihovom prirodnom ponašanju i prikažete informacije na osnovu važnosti (sa leva na desno i sa vrha ka dnu).

9. Brzina učitavanja

Niko ne voli sajtove kojima treba predugo da se učitaju. Koristan savet je da se uradi optimizovanje veličine slika, kombinovanjem i minimizovanjem CSS i JavaScript fajova smanjuje se broj HTTP zahteva što značajno unapređuje brzinu učitavanja.

10. Prilagođavanje za mobilne

responsive dizajn

Sada je uobičajno da se web sajtovima pristupa sa uređaja različitih veličina ekrana, pa je veoma važno prilagoditi sajt tom zahtevu. Ukoliko vaš sajt nije responsive, možete uraditi njegovo prilagođavanje ili napraviti verziju sajta samo za mobilne korisnike. Prvo rešenje je uvek bolje u pogledu internet marketinga i minimizovanja troškova.

Zaključak

Lako je da kreirate predivan i funkcionalan web sajt, kada imate ove elemente dizajna na umu. Oni saveti će vam pomoći da vaš web sajt bude više angažujući, koristan i lak za pamćenje posetiocima.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.